Utan titel

0-4d2f749682ce3f73b08ce357340290c7.png


Sätta på finskorna..


Nu håller jag på att packar ner finskorna och gåbort-kostymen. För i eftermiddag åker jag till Finland en sväng för att träffa plast-farfar (ev. gummi eller cellofan). Och på vägen dit och hem så ska väl Pjoltas göra det som folk brukar göra på kryssningar:
Köpa taxfree, bada bastu, dricka taxfree, kissa i bastu och bli inlåst i fyllecellen till ankomst.

Ja, det ska bli kul!
Ska ni ha nåt från Taxfree'n?

12-stegsprogram för snarkare?


Vaknade nyss och det känns som nån har dragit taggtråd i halsen på mig. Förkyld? Nej, jag tror att jag har börjat att snarka. Eller, jag vet att jag har börjat snarka.

Jag är en snarkare. Jag kan snarka i trappuppgångar och på gator. Ibland så kan jag smyga ifrån, bara för att snarka. Ibland träffar jag andra snarkare nere på Plattan för dra upp och andas ut, dvs. snarka tillsammans.

Faascha de la Pjoltas (dvs. min far) snarkade förr i tiden så billarmen gick igång på gatan utanför. Seismologerna i Uppsala brukade ofta ringa och be famillia de la Pjoltas att hålla faascha vaken, så att de kunde mäta rörelser i jordskorpan utan störande snarkskakningar över östra Svealand.

Hur slutar man snarka då? Stämmer de gamla husmodersråden:
Att vandra baklänges runt huset i fullmåne med en chokladmunk i valfri kroppsöppning?
Eller:
Att sjunga "Ave Maria" så fort man har somnat fasttejpad uppochner, med Lili & Sussies "What's the color of love" på i bakgrunden?

Finns det 12-stegsprogram? Ja...eller..?
Har du nåt tips (förutom nödslakten)?


Ostkrok och TrocaderoIdag har det känts som om jag haft någonting hängande över mig. Då tänker ni såklart "Pjoltas har köpt kristallkrona!". Nej, nu är det inte det. Jag anar dock vad det handlar om.. och nog om det.
Det är fredagsmys hemma hos Pjoltas ikväll. Den grymma komedin Old School (Kanal 5 kl 21:00) ska insupas tillsammans med ostkrokar och Trocadero. Just nu är det klubben för inbördes beundran dvs. Kristallen, TV-galen..TV-galan. Jag minns inte riktigt vad som varit på TV. Men nog tycker jag att SVT's dramaproduktion Livet i Fagervik borde vinna allt. Musiken är riktigt bra i den serien. Ja, resten också för den delen. Så kolla in det i höst när säsong två (2) kommer..
Men vaffan! Vad gör du då? Är du också hemma ikväll?


 

Pjoltas läcker..

Tack för alla middagstips! Det slutade med att jag fick tids- och motivaionsbrist och bjöd på köpepastasalladspicknick. Klockan är nu åtta (08:00) på morgonen och jag vet egentligen inte vad jag skriver, för att jag är trött. Jag vet knappt vad jag heter, men jag skulle gissa på Ulf, Mandy eller Slaghathor.
Så därför får ni kika/lyssna på en gammal uppsats som läckt ut till media...

Shit! Sitter...

15f87f49973848bfefc02eea60ee5839.png

Shit! Sitter på en svettig tvärbana påväg hem. Jag ska snart bjuda en person på middag och jag vet inte vad jag ska slänga ihop. Jag behöver inte impa, men det ska liksom bli nåt utöver Pjoltas tråkiga vardagsmiddagar. GE MIG FÖRLAG NU!


Hushållspapper

0-7fe189692b0648ba409c0af5a7175cc4.png

 

Jag har sovit över hos räkodlarfamiljen. När man gör det så får man ta för sig utav sånt som man inte själv har i det Pjoltska singelhemmet. Ja, dvs. Hushållspapper. Eftersom Pjoltas bor i en väldigt liten lya, så låter Räkodlarfamiljen Pjoltas få göra sånt som jag inte kan eller inte har möjlighet att göra hemma. Starta diskmaskinen, tillaga mat i ugn och tappa bort saker i andra rum. Ja, dom är verkligen snälla mot Pjoltas och därför avslutar jag med en sångstråf ur filmen Team America: "America. Fuck yeah! Is gonna save the motherfuckin' day yeah!"

 


On da subvej

19e67766b068abfa8cee700f1347d449.png

 

Sitter på tuben påväg till räkodlarfamiljen i Hässelby City och jag har nåt fruktansvärt jävla tokjävla asförbannat skitONT i huvudet. Jag har piller i väskan. Men jag känner mig själv för väl. Börjar jag att rota i väskan så kommer jag tappa ut halva innehållet på tunnelbanegolvet. Och det. Det orkar inte mitt huvud. Då dör jag. Så jag sitter kvar. Stilla som en fis. Stilla..

 


Uppskjuten?Uppskjutningen av uppskjutningen är uppskjuten. Alltså ännu en gång uppskjuten.
Åh, här vaknar man i lugn och ro och så startar dagen med förvirring. Mr. Bromma (Fuglesang alltså!) är visst kvar på Tellus pga. ett fel på en ventil eller så är det är fel på indikatorn som ska indikera ventilen.

Därför rycker Pjoltas in så här på morgonkvisten och skickar ett litet tips till NASA om vad det egentligen kan vara för fel.

KOLLA PÅ RAKETENS TOPP! DET RYKER DÄR! DET KAN JU INTE VARA BRA?!
(Eng: Look on the top of the rocket. It's smoking there. That can not be good!)
(Norsk: Glutte på rymdeplane toppe. Galdöpiggen Rignes Tallefjant Kjempegöj)

..och varför är raketen orange? That's so 2006!

En kroppkaka till kaffet?


Oj, vilken dag! Ja, eller? Egentligen var den väl som vilken arbetsdag som helst...
Nja, inte riktigt kanske. Idag satte jag mitt vanliga arbete åt sidan och ägnade mig åt kroppsarbete. Ja, det vill säga att jag lyfte saker som behövdes lyftas och flyttade saker som behövdes flyttas osv.
Så nu är Pjoltas lilla räkkropp nästan lika välschejjpad som Madonnas.
Jag ska faktiskt börja träna lite i höst. Japp, jag talar inte med svart tunga. Nej, det är faktiskt sant!
Så det är bäst att ni låser in era döttrar eller skaffar skitmörka solglasögon åt dom, för denna grace och elegans som Pjoltas prungande och muskulösa kropp kommer att utstråla kommer inte bara att ge sken av oslagbar sex och samlevnad. Nej, när höstsolens allra sköraste strålar söker sig ner igenom Stockholms sista bladverk och landar på min nypumpade Biceps Hemoröjjdus så kommer det kvinnliga könet att vråla likt ett sjölejon med förstoppning. Den åtrå som kommer att skapas runt Pjoltas nya kropp kommer att få en 12:a på pandemiskalan.
Det jag vill komma till..är att..eh..jag kanske kommer att börja träna. Tror jag..
Tränar du och varför då egentligen? Vad?
Ge mig ett skönt tips på nån rolig träning. Skriv för fan inte "spinning" för lite självinsikt har jag kvar.. 

3 1b1ta

698f95263d4d458209f7f1085aab11dd.png

 

Det ser visst ut som det är tre enbenta som väntar på tuben. Nu kanske det är så. Jag tänker inte säga nåt.. Ha ha <- stötigt och elakt ha ha. Det kommer hända en kul grej snart. Men jag måste vänta ett tag till. Ni då? Kära läsare. Vad är egentligen värt att vänta på?

 


Förlåt, men jag tjuvlyssnade ...

Jag tjuvlyssnade på ett par i 30-årsåldern som satt bredvid mig på tunnelbanan. Enligt utsago så hade de visst gift sig i somras och var vid detta tillfälle väldigt elegant klädda. Trots att det verkade vara en vanlig vardag för dom.
De pratade om något som skulle byggas om hemma.

Det som dock pockade (snyggt ord det där: Pockade..Mmm) på min uppmärksamhet var deras abnorma sätt att tala till varandra. Det var stelt och byråkratiskt. Det kändes nästan mer som om paret hade ett politiskt möte, än som att de turturduveaktigt och kärleksfullt delade samma tunnelbanesäte med varann på väg hem från jobben. Det är svårt att förklara. Men det kändes inte som dom kände varandra. Det kändes inte som om de ville vara med varann. Det var fan jobbigt att tjuvlyssna på. Olustigt.
Jag låtsades att skriva ett SMS undertiden. Egentligen skrev jag upp vissa ord som jag aldrig ska säga till min kära om jag en dag gifter mig. Här är dom:
- Fatta beslut
- Underlag till..
- Offert
- Övervägde
- Redovisar
- Dröj tack!
(sa han till sin fru när mobiltelefonen ringde)
Ja, sen var det väl en uppsjö med andra ord och byråkratiska meningar som jag inte minns.

Som av en slump så skickade fina Pookie detta fina klipp. Jag vet inte hur äkta kärlek ser ut. Jag vet att alla människor är olika och uttrycker sin förälskelse på olika sätt.
Men. Så här ska det fan vara! This is the shit!:Knorr på tillvaron

0-5bde9207b231ba4f9fc5b96ab558a1fd.png

 

Doften av nygräddade pannkakor från Restaurang Strand bäddar in perrongen där jag står och väntar in tåget hem mot stan, till hemmet och jobbet. Semestern är över. Men det känns okej. Det ska bli skönt med lite rutiner och jobb. Och snart drabbas man väl av svininfluensan, så det gäller väl att passa på. Innan man trynar in och det blir en knorr på vardagen. Svinjobbigt. Nä, framtiden kan väl ingen stia om..

 


Old Mr. Pjoltas

0a621b35fa70632937c44815a17e51ad.png

 

Många påstår att det bor en liten äldre herre inne i Pjoltas. Den äldre herren tycker visst om mazariner, punchrullar, formula-V sandaler, 'Ring så spelar vi' och att titta på 'Landet Runt'. Idag fyller Pjoltas mooscha år och den lille äldre mannen i Pjoltas hoppar av lycka när punchrullarna serveras. Jag trivs med att ha en liten äldre herre i mig... Eh.. Ja, alltså inte I mig..eh Missförstå mig rätt. Eh..snälla.

 


Spraystubb

0-3d78530d919c764d235a8eccba5850ce.png

 

Nu är det fan klippt! Jag sa väl att jag klippt mig? Inte? Okej: Jag har klippt mig. Det är iofs samma gamla rockabilly-barr men denna gång skojade jag till det i SVARTVITT.. Hockeyfrillan har ju hemsökt oss typ två och en halv gång under de senaste 30 åren. Men när kommer någonsin spraystubben tillbaka??!

 


Klipp till din bebis!Igår så var Pjoltas och klippte sig.I väntrummet låg det en tidning om frisyrer och hår. Jag kommer dock inte ihåg namnet på tidningen. Men i den var det ett "intressant" repotage om en kvinna södra London som har en hårsalong för barn mellan 10 veckor till 12 år.
Hon berättade i artikeln att hon hade många som ville få sina bebisar klippta. Hur man satte fast dom i en specialstol framför en TV. Och att tjejbebisar gärna fick vara naturella i håret medans pojkarna fick vax.
Tyvärr så fick man inte reda på vad en "bebisklippning" kostar.
Det finns ingen sådan salong i Sverige. Så du som inte har mycket innanför pannbenet ..eh..att göra och vill hitta på något eget. Varsågod!
På en av bilderna till vänster ser vi 14 veckor gamla Eliott Hill som få kulan putsad. Och det ser ju verkligen "jättesvårt" ut att klippa till den frisyren. Eller hur?

Jag vet inte vad jag ska tycka om det här. Jag vet inte om det är beundran eller hopplöshet jag känner...
Så hjälp mig gärna? Vad tycker du någonsin om det här? Fria eller Fälla?

Här är jag!

 

0-6dd0f2ef9e4e4ebde7f141ddb1ca44ea.png

 

 

Här är jag nu! Jag glömde ju berätta vart jag är och firar semester. Men här har ni en sattelitbild.

Det är kul att man säger firar semester. När någon säger så, så får jag små tvångstankar att hoppa i en fontän iklädd en fånig vikingahatt och med en ljummen folkbomb i handen skrika hejarklacksvokalerna

-EEIIUÖÖÖÖ!

"Firar" du semester?

 

 


Mariefred och Räkmacka

5f1a9b28d03cba80cf63827f2549dd4c.png

 

Mariefred är jag i. Varför, undrar du? Fascha de Pjoltas ska ta ut ävvros. Mariefred är galet fint. Trots att de lider av nåtslags BRAT-komplex. Nu skulle jag kunna skriva en massa skit om brats. Men eftersom jag bloggar från mobilen och åker bil, så slutar jag nu! Man vill ju inte skrikspy av åksjuka så här tidigt på fredagkvällen.. Nej, nu bär det av till räkmacka och kall pilsner i solnedgången..

 


Katrineholm och Glenn Strömberg

78cc225ce88685a5cb6cd5994ab8309e.png

 

Katrineholm är jag i. Och på Coop. Varför? Därför. En grej som är kul med Katrineholm är att nästan alla män ser ut som Glenn Strömberg. Så skit i att åka till Kolmården. Satsa på Katrineholm istället! Kul att jag hade så rätt angående surströmmingen. Fast Pjoltas har ju ALLTID rätt..

 


KRÄKOR och Surströmming


Då var kräftpremiären överstökad och visst är det gott med kräftor (eller KRÄKOR som min fina brorson säger..ja, för vem ser egentligen skillnad på räkor och kräftor?), men idag är det minsann surströmmingspremiär!
Jo, nog har Pjoltas fuskätit surströmming redan i början av augusti. Men om jag inte säger nåt så får ingen veta..

Surströmming är gott. Men det är ju inte smörgåstårta-, mazarin- eller smörstekta kantareller-gott. Nej, det är lagom gott som potatismos-, majsbiffar- och ramlösa-gott.
Men det är fasiken en trevlig grej att äta surströmming. Att öppna burken och göra sin klämma med färsk potatis och lök..ja, och så surströmming såklart! Kanske en kall öl till ja, eller femton.. Sitta ut i den svenska sommaren (dvs. Under tak eftersom det nästan alltid regnar!) och socialisera.

Ett het tips är att ät din surströmming ute! Jag och en gammal kompis Flingan (som förövrigt var norrlänning från början) delade en lägenhet på tredje våningen. Vi skulle festa loss på en burk och öppnade den på balkongen. Det var inte poppis..så nära vräkning har jag aldrig varit. Gud, vilket tjat det blev ifrån grannarna:
"Åh, har någon dött!?" "Jag kan inte andas!", "Skärpning", "Det finns ju barn som bor här!",
"I can't feel my legs!", "Fy faan vad det stinker!",  "Jag tror att du är pappa till mitt barn!"
osv..

Om en timme är det iallafall surströmmingslunch i Pjoltas sommarchateau..välkommen!
Du som läser det här..
Erkänn att du aldrig provat, erkänn att du aldrig provat för att det luktar så illa. Visst är det så?

-fegis-

En kommentar säger mer än 1000 Tord

Jag fick mail om att det inte går att kommentera på blogg.se (Esse)'s bloggar. Så om du är Wild n' Crazy gör ett försök ändå.
blogg.se - Helt upponer
Pjoltas sitter i sängen och övar på att ha många bollar i luften. Det är sjukt enkelt om dom är lätta och fyllda med helium. Kan dock inte rekommendera det billigare alternativet till helium. Dvs. halvium. Funkar halvt om halvt..

Nej, sanningen är den att jag tänkte krypa till kojs tidigt för att läsa en bok, samt lyssna på en Podversion av en "P1 Sommarpratare" och kolla mailen.. ja, och uppenbart så sitter jag och bloggar  också.
Nu sitter jag här helt vindögd och försöker göra allt samtidigt..jävligt rofullt..precis det man ska göra innan man ska sova.
Undrar om man kan bli utbränd av för avancerade kvällsrutiner?
Sov Gott små dunputtifnuttipluffs-pluffs!
TRÄ...NING

34d5768eebcf9e157e992ff2b5000b18.png

 

TRÄ NING.. Semestern fortsätter med vedhuggning, hålgrävning, badning, ryggskottning, grillning och en massa andra grejer som slutar på -ing. Gjorde du nåt speciellt på din semester som slutade med -ing?

 


Årgångs MMS

 

0-7019d0c8e773e0c6cbfb2cda8106fafc.png

 

 

Satt och kikade igenom alla bilder jag har på telefonen och hittade det här MMS-vykortet. Det är ju Pjoltas och ett fjäll.. men det är nog faktiskt ramen som gör bilden ändå. Då kanske ni undrar, VAD ÄR DET FÖR RAM? Jo, den är gjord av nord-norsk ebenholtz från södra tyskland. Och enligt stämpeln så är den tillverkad av den väst-koreanska paljettsnickaren Domg Disk Ho. Jaaa..och nu undrar ni såklart VAD VÄRDET ÄR PÅ DETTA MÄSTERVERK? 22000 kr (för kontonr. Sänd ett mail till pjoltas@buffel&båg.fi. Bilden med ramen skickas (via Mms) inom 5 arbetsår).

 


Välkommen Hem..Yeah Sure!Jag tog en snabb sväng hem till stan från landet  för att lämna lite grejer i lägenheten.
Gissa om man varit saknad...
?

ICKE!
På hallmattan låg det ett (1!) brev från Skattemyndigheten och en (1!) gratistidning.
Pjoltas har verkligen en stor och betydande roll i detta samhälle.
Nej, nu åker jag tillbaka ut i spenaten några dagar till..


Jo, jag har ju semester..

Efter att jag hade varit och semesterbadat i min lilla semestersjö vid mitt lilla semesterhus på semesterlandet..
Förresten..Har jag nämnt att jag har semester en vecka till? Inte!? Okej. Jag har semester en vecka till! Härligt!.
I alla fall:
Efter att jag hade varit och semesterbadat i min lilla semestersjö vid mitt lilla semesterhus på semesterlandet så stod det en jäst på trappan när jag kom tillbaka. Jästen hade ringt och ringt på dörren..men ingen var ju hemma.
Tur att jästen var kvar när jag kom hem. Tajming kallas det!


Jag har semester. Har ni?

Schh... tyst..

 

0-59bbbd0a34ba46fb6aaf436903cf3663.png

 

 

Schh...Läs det här lite tyst... Pjoltas sover fortfarande.. Så knappra inte för hårt på tangentbordet..

Jo, skulle bara säga till alla er som börjar jobba idag efter sin semester. Ja, eller till er som börjar skolan idag.

Det här är till er:

HA HA! Långnäsa! Långnäsa! Pjoltas är ledig en vecka till! (läses med Skvallerbytta-bing-bong melodin->) blö bjö blö blö blööö blö x4

 


Baksidan av röven

Idag blev jag tvingad att fika i tre (tre) timmar i streck hos mina pärons granne sittandes orörlig på ett och samma ställe. Efter en timme så lämnade Pjoltas röv sakta men säkert jordelivet och gick emot det starka ljuset i tunneln. I mitt inre så hörde jag hur mina butt cheeks ropade från den andra dimesionen.

- Hjääälp! Vi vill tillbaka till jordelivet.

Då kom den...inte påtåren. Nej...utan TRETÅREN!

Mentalt så grät Pjoltas och tackade rumpan för den tid vi haft tillsammans. Jag minndes rumpan som var lite som en "finsk barnfödar röv". Ganska stor som en saccosäck och mjuk som navel-ludd. Och redan nu la jag upp planer för mitt framtida liv som "rövlös".
Utåt så log Pjoltas och tog en kaka till. Ingen kunde se den smärta som Pjoltas gått igenom i de bakre regionerena. Ingen kunde höra hur skinkorna skrek. Hur stoldynan gjorde allt för att döda rumpen med träsmak...

Ja, hur gick det sen då? undrar ni.

Sätesmusklerna överlevde. Med hjälp av ett vanligt bilbatteri och startkablar så drog jag igång blodflödet igen och rumpen lille återvände från "den andra sidan".

Vad lärde vi oss?
Jo, att baksidan också är en sida.

Friidrott. Finns det?


God Morgon!
Varför har Pjoltas lagt ut denna underbara bild på en knappt nybyggd LIDL-butik på Ekerö, undrar ni kanske? Jo, igår kväll så hade vi en tävling här på bloggen (Se inlägget under detta...ja, nedanför..precis neråt...så ja..ja där är det..NEJ NEJ nu scrollade du förbi..jaja vaffan, skitsamma tävlingen är ju ändå slut..) och slå mig gul och neonbeige om inte vinnarna blev:

DD och  liten på jorden men STOR i orden

Stort grattis till er och kom ihåg att det är bara dessa som får högerklicka på bilden och välja "spara som". Det är ju deras pris liksom. Hoppas att ni får det fint med bilden. "Nåj"-en kommer posten i veckan. Grattis igen! (..Måste gå ifrån och gråta av lycka några sekunder..)

pausfågel

(..tillbaka med röda Pjoltasögon)
Nu ska jag titta på Musse som ska springa runt, runt i fridrotts-VM. NÄÄÄÄ, det ska jag ju inte...lite vett har man ju.
Dagens fråga: Är verkligen friidrott ett genetisk fel eller är det sport?

Nål "i en höstack"


Skrev nyss ett SMS till svenmelander nåt om att jag var "säker som en nål".
Min lurs T9 (stavningsjoxet) hittade inte ordet "NÅL"..
Däremot fanns de alldeles jättevanliga svenska orden:
 • Maj
 • Ock
 • Mål
 • Mal
 • Mak
 • Mäk
 • Obl
 • Obj
 • Nak
 • Nåj
 • Nal
 • Oak
 • Oäk
 • Mäl
 • Naj
Så snälla  ni "Mäk".. Var lite Oäk och Nak, lämna en kommentar med minst 5 av dessa ord i den. Den bästa kommentaren vinner en Nåj, en Nak + länkning och en liten bild på en Lidl-butik på Ekerö.

 

Tack kära Sponsorer!


Nu sitter jag här ute på vackra landet och mörkret har lagt sig som ett gigantiskt svart jävla plåster utanför fönsterna. Jag smuttar på en kall Miller, som egentligen inte smakar ett skit..men duger ändå.
Ja, så knapprar jag ju på min nya lilla hjälpreda (Samsung NC 10) som kom in till Pjoltas-redaktionen under eftermiddagen.
Men har inte kunnat  startats och "testkörts" då åskan har glidit fram och tillbaka över våra huvuden. Ja, som Billy Butt under en Fröken Sverige-tävling.
Det finns en liten Korv på Internet som anser att det finns nån som är sjukare än Pjoltas..Hm..Klicka här!
Någon som sitter på en SPOTIFY-invitation till Pjoltas?! Hör av er (i kommentarsfältet)! PLEASE!
Tack Kära Sponsorer!

Vad fick du senast i present nånsin ??


Blixtar och thunder, å magiska under..

Pjoltas-redaktionen har lyckligtvis belönats med en ny liten dator (netbook kallas det visst..). Den är blå och jättefin. Den är säkert jättebra. Jag vet inte ännu. Varför? Undrar du kanske. Jo, det har smååskat nu i typ 5 timmar och man måste ladda upp den fullt innan man får använda den.. Och tänk om åskan slår ner och förstör den innan jag ens knäppt igång den. Jaha?!.. Jag fortsätter väl att sitta och glo här lyssnandes på åskan, stirrandes på min nya men helt livlösa dator.. Skriv en kommentar och tyck synd om mig.. Please!

Jag tänkte...

7ede747bccb18dfb33b7cd7e639ebd43.png

Jag tänkte skriva ett inlägg om min favoritmetrolog Pererik.. Men jag somnade visst för typ 5 minuter sen. Ja, så kan det gå..


Live från spenaten..


Som ni kanske har märkt så har Pjoltas semester och blogginläggen är färre och och mer hjärndöda än någonsin. Sanningen är att jag faktiskt har pumpat iväg en flock "TelefonBloggat"-inlägg, men dom måste ha fastnat i nåt FRA-nät eller nåt för här på bloggen publicerades dom ju inte.

Nyss när jag stod och slog en 7:a (kissade) här ute i spenaten så såg jag en räv. På min gata i stan där jag bor...där finns inte rävar mer än i hängigt format på östermalmskärringar som gått vilse... (Ja, och på Blondinbella såklart..men hon är väl också en vilsen östermalmskärring?!).. Ja ja, tillbaka till räven .
Det är faktiskt sant som dom säger. En räv ser ut som en liten hund fast den är röd som Norsborgslinjen.

Det var kul att se en räv. Man kanske skulle skaffa nåt slags intresse för naturen ändå..
Börja lyssna på fåglar. Påfåglar. Lukta på blommor och gå i stickiga bruna tröjor, Fjällrävenbyxa och bajsa i skogen för att sedan torka sig med brännässlor eller nån annan exotisk svensk frukt. Och så måste jag lära mig att hantera lupp.
Ja, en lupp måste jag skaffa.

Jag får ta och joina skogsmulle helt enkelt.

Har du mött Skogsmulle?  

   

Dikt om semester..

Kli

"Gäddan slår i vassen.
Överfyllda äro dassen.
Ty Johanssons bjöd igår på kräftor ifrån Kina
Idag är allt motsols, uppförsbacke och en jävla pina.
Kräftan bar visst på en liten bacill
Så idag kan inte grannen Ove Olsson stå still.
Han har drabbats av en bokstavskombination och kli
ABB, SAS eller var det FI! ?
Pjoltas i hängmattan lutar sig tillbaka och vilar
Allt är som det ska vara..
Eller? Har jag fått Oves kli? FAN det ilar!!!"


Ur diktsamlingen "Ångesten har tre kanter. Tre kanter har min ångest"
av Pjoltas den Förste (2009 Bokförlaget BFIS, allt är Barnens Fel i Samhället)

Ett väldigt kort inlägg. Men med en väldigt onödigt lång rubrik. Som känns som den aaaldrig tar slut..Jag har åkt på Messlingen.

Helt upp och ner..

4f980655bff847105ebecf8366daa56a.png

 

Pjoltas outletfyndade två tishor från DePalma för en tvåhundring stycket. De verkade okej. Men när jag kom hem så såg jag att de va upp och ner. Troligtvis gjorda för den kinesiska marknaden. Jaja..Så om ni ser en semesterkille som står på huvudet i en vit DePalma-tisha så är det bara jag..

 


Dagens fika. En höjdare!

0-37539ac908b3da18059c7c399d7e36df.png

 

Dagens fika var verkligen en höjdare. Bergis höga priser, tänkte jag högfärdigt. Nä, det var verkligen toppen. Man blir hög av att ha semester. Vart fikade du?

 


Arlandafrukost. Vatten...

45e806414e8b551d11d22f08a2c79f39.png

 

Arlandafrukost. Vatten 30kr. Banan 8 kr. Lurad JA. Skönt att åka bort, JA. Konstigt sätt att skriva på, JA.

 


Oralbergen

Nu borde Pjoltas verkligen sova. Då mitt flyg lyfter tidigt imorgonbitti.
Därför ska jag hålla mig kortfattat som den forna kulturministern Leif Pagrotsky.

Jag brukar få läs- och skrivsvårigheter och myror i arslet av YouTube-klipp som är längre än 30 sekunder. Men dessa 3:56 minuter är värda att uthärda!!

Tack till Liten på jorden men STOR i orden, som fann detta verk.
Fucking DNNär Pjoltas avslutat sin semester (om TRE VECKOR!) ska jag trösta mig med att få Sveriges bästa morgontidning Dagens Nyheter nerdimpandes i brevinkastet vid kl 03:00 på morgonen. Sådär så man vaknar i ett ryck och nästan skiter på sig av brevluckan.
Bara den här lilla notisen är ju värd en guldtia.

ELLER?


Gomorron Sverige snörar ihop..Jag älskar SVT´s Gomorron Sveriges sista 3-4 minuter. Då samlas alla programledare dvs. Själva programledaren, Nyhetsuppläsaren, Sportuppläsaren och Vädertanten, för att "tjittjatta" improviserat om dagens innehåll i programmet.
Vissa dagar blir det helt konstigt, då programmet kanske handlat om t ex. HIV och Sill. Här är ett påhittat exempel:

Programledaren till Vädertanten:
- Och blir vädret i norrland perfekt för att sitta ute och äta en sillmacka?

Vädertanten:
- Ja, det blir fint idag. Så nog kan man sitta ute och äta en sillmacka. Men imorgon så passar det nog bättre att sitta inne och ha HIV. Då kommer en front ifrån från öst.

Programledaren till Sportuppläsaren:
- Då får man äta lite sill ute innan Sverige-Malta matchen?

Sportuppläsaren:
- Ja, om nu inte sillen är dopad

Nyhetsuppläsaren:

- Doppad, menar du!

-Alla skrattar på ett skönt falskt vis-

Programledaren:
Ja, och imorgon handlar Gomorron Sverige inte om HIV utan om HV71's nya tränare och Gun-Alf Åkerstock kommer hit och stickar ett par vantar i direktsändning.
Tack för idag!

-Alla skrattar lite till på ett skönt falskt vis-

-Eftertexter-

SEMESTER!!!Aftonbladet ger råd till er som avslutat er semester. Klicka här!
Undertiden du läser detta. Lyssna på det här! (Öppna Spotify och klicka HÄR!)


Så om ni nu undrar varför solen helt plötsligt tittar fram, temperaturen stiger ett par grader och varför allt är lite behagligare (inte minst för dom på Pjoltas jobbkamrater som slipper dåliga skämt och förvirring i tre veckor)?
Ja, det beror på att NU har jag semester!
Pjoltas själv har nu haft semester i exakt fem (5) timmar och behagar att ha semster i 504 timmar till..minst!
Med en iskall Red Stripe i handen och fötterna på bordet ägnar jag mina första timmar semester på det jag är allra bäst på:
Ingenting..absolut inget jävla alls... Underbart!

Mauste du rauke, Adam?

0-20a615d261976355dcf90311545b33b2.png

 

Varför ska man börja röka egentligen, när det finns nikotintuggummin. Det är ju godare och så får man ha dom inomhus. De är dock ganska svåra att tända...

 


"Jag bloggar. Alltså finns jag."Redan för 3400 år sen när den första människan klev upp ur havet och skrek "Tuppen Ja!", så myntade det gamla gröna träskmonstret som styrde över de "De sju länderna bortom Eskilstuna" uttrycket: Jag bloggar. Alltså finns jag.
Eller som Alex Schulman en gång sa: schhä-schääf-schääfff ptrr ptrrr.
Ja, att han sa så berodde mest på en väldigt ojämn tandrad.
Det jag vill komma till är, att om ynka fem små arbetstimmar så har Pjoltas semester. Och som ni märkt så har det blivit mer och mer "telefonbloggat" på Pjoltas-siten. Det kommer ni få leva med..då jag inte kommer hålla mig hemma mer än nödvändigt.
Men visst läser jag era bloggar, och jag kommenterar så mycket som min Tube (Nokia 5800 "Iphone killer" XpressMusic), som jag numer älskar, orkar och vill. Så var inte oroliga för det!

Jag har en måndag ledig innan jag flyger iväg... Hur ska jag fira semesterstarten tycker ni?

Förslag, tack! 


Vad läser...

273e1519af7ded5ecb6422831a2625a8.png

 

Vad läser du?

 


RSS 2.0