Tag plats!

Telefonbloggen. Intercity-tåg Södertälje. Tunnelbanetåget jag åkte med till jobbet stannade hastigt till vid Liljeholmens station. Den stressade tubföraren men grov brytning manar på resenärerna i högtalarsystemet "Tag Plats. Mot Mörby Centrum. Tag Plats!". Två småtjejer (7-8 årsåldern) reser sig bredvid mig var av den ena tittar sig omkring och säger: "Hörde ni inte? Byt plats. Vi ska väl byta plats". Ett helt underbart hörfel. Men tänk om det va så. Att man skulle byta plats med varandra en sådär vart tredje station. Coolt!

Fantombild

Fick ett mail av en vän om en artikel i Aftonbladet. En riktigt sjuk människa sköt en 16-åring helt oprovocerat i halsen/axeln (enligt målsägaren) i en park i Västerås.
Saxat från Aftonbladet:
Han har försökt rita av masken, säger Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanland.
Med denna fantombild så kommer han ju gripas inom kort.


Orginalartikel: Aftonbladet.se

Hm...kanske det är den här mannen..


 

Så ska det (alltid) låta..

"Så ska det låta" UPPENBARLIGEN! För fan finns det inga andra artister i Sverige som vill vara med i detta Svensson-putti-nuttiga program? Brolle Junior (Ge oss Senior..), Markolioo (Ge oss nån från Norge..) och hon med näsan (Ge oss nån utan näsa. Typ Michael Jackson!) och den lilla från Fame Factory eller vad hon nu var med i?!
Det ska uppenbarligen låta så jämt!  Fantasilöst SVT. Det var tur att Walk the Line, filmen om Johnny Cash gick på Åttan så att man hade nåt att döda fredagkvällen med...ja förutom Bamse - Världens starkaste björn. Jag blir så trött, så trött!

Ny"Stekt"

Telefonbloggen. Tuben under Årstaviken.
Har varit hos frisören precis. Två saker sa han till mig. Det första förstog jag inte riktigt och orkade inte med nån diskussion  Han sa " Du har för mycket hår på onödiga ställen". Vad menade han med det? Ska man inte ha hår på HELA huvudet? Okej, att man har hår på onödiga ställen på kroppen. Men på huvudet..?
När allt var färdigklippt så dränktes håret i 1 dl vax (eller som fackmännen säger VÄÄX eller PRODUKT..(?)). Då sa frisören "Det blev för mycket vax!".  Gör man inget åt det då undrade jag utan att säga nåt.
Som en nyfödd Stureplans-stekare sitter jag nu under vattnet på tuben hem. Kan tänka mig att om man slår upp ordet "våldtäktsman" i ett lexikon så får man upp en bild på en man som har sammalika frisyr som mig.
Jag ska nog inte gå nära nån med det kvinnliga könet på vägen från tunnelbanan..

Bajskorven från andra sidan..

Min finaste vän räkodlaren berättade om en grej som hänt han och hans fru..ja eller inte dom...mer deras toalett!
Med ett darr på rösten likt en rulltrappsrullande tjockis berättade han att när hade varit och lämnat sin ena dotter på dagis (för Göteborgaren: förskolan) så var han med om en upplevelse som skulle passa i nåt spök- och ande- program i TV4+.

Han skulle svänga hem för att snabbt göra nr.1 (för Göteborgaren: att kissa alltså) och hämta sina grejer och sticka iväg till jobbet. Det var bara det att när han lyfte på toalocket... Då låg den där... Spökbajsen.
Ett tydligt spår på sidoporslinet från fallet och korven rejäl och mustig klamrande sig fast till hälften på porslinet och den andra halvan badande lätt i vattnet. Inte ett spår av papper fanns i skålen. Frun hade gjort nr.2 (för Göteborgaren: bajsat alltså) innan han själv på morgonen och vid utfrågning och provdoftande av frun så uteslöts hon snabbt ifrån misstanken om stand-alone-enheten som nu prydde toalettens insida.

  • Någon/något har alltså bajsat en korv i toaletten när dom inte varit där.
  • Personen/anden/spöket har alltså INTE torkat sig och sedan spårlöst försvunnit.
Skitmystiskt! Inte sant?

BILDEXTRA: Daniel och Victorias bebis - Så här kommer den se ut!Kanske dom borde döpa barnet till Hakon?


Kattsand..magens bästa vän

Mmm.. Inolaxol. Because I'm worth it!Mannen som talar med vokaler.

Idag vaknade jag kl 06:00. Kursdag. Pojltas vaknar annars aldrig tidigare än kl 09:00. När klockan ringde så trodde jag definitivt att detta minsann var ett skämt. Typ dolda kameran.. vaffan jag hade ju precis somnat. Troligtvis så låg det en Martin Timjäll där under sängen med en kamera och fnissade. En liten del av Pjoltas hjärna fick dock stora delar av Pjoltas kroppen att börja röra på sig. Med ett till hälften vaket öga navigerade jag likt en blind på heroin in i köket.
När man är sådär riktigt sjukt trött så kan det ibland hjälpa att sjunga lite för sig själv. Men..det enda som kom ut ur Pjoltas mun vid 06:32 var vokaler. AOUIEYÅÄÖ. .
"Prästens lilla kråka" eller som den heter före kl 07:00 "Prreeeäeenn iiiilllaa ååååooaaa" dånade i det lilla hyreshuset och de grannar som var vakna fick pannor med djupa veck och de grannar som inte var vakna, vaknade med illa skräck. Snön låg djup på taken. Endast Pjoltas hade tappat smaken...eh va?

Med Radioheadsångar öga, talfel, gångart som en skadeskjuten och annanasmorgonfrisyr tog sig iallafall Pjoltas upp och sensmoralen av den här osammanhängande historian är att det är otroligt vad man hinner göra när man går upp så tidigt. Nu är jag iofs trött som en babian med röven full av blåsrörsgift. Men visst orkar jag skri.i.va litee tiLlllllllllllllll....................................Zzzzz.....ZZzzzz...zz

NEJ och Solna

Telefonbloggen. STHLMsmeten. Idag har jag varit på kurs och lärt mig att inte säga NEJ. Så nu kan ni passa på och lura Pjoltas dit pepparn växer (typ Solna..).

Grattis David Messling..Daniel Västlund.Mhf...!

Jag minns det som igår. Min Jazzdansgrupp Rinkeby Dance Kids hade samlats i en trappa för att hälsa på den danska drottningen Margarethe den andre. Jeffersson hade bjudit på hemknådade hallongrottor innan tillställningen och plötsligt hade min kropp sålt sig till de kommunistiska anti-royalisterna. Margerethe log. Men mest log Jefferson.
Det var tider det!Platt huvud och Rea

Telefonbloggen. Typ Mariatorget.
Lite tjuvlyssnat från tuben hem. En man till en annan (troligtvis forna östeuropéer):
 ~ Platt huve! Vafan! Jag har inte platt som Zeran.
Två fjortistjejer tittar på en inhandlad tröja:
~ Den va skitbillig. Typ billigare än rea.
Ja, inte undra på att man alltid har Ipodden i öronen.

Moonwalk och Linda Hammar

Telefonbloggen. Down Town. Mr. Brinkenstjerna va och hälsade på på mitt jobb. Min arbetskompis gjorde moonwalk och jag imiterade Filip Hammars syster. Vi blev inte upptäckta.. Fast vem vill dricka jelloshots med Meral som gästbartender på nån svartklubb Skövde? Vi hade tur. Vi slapp.

Nån lägger en kabel..

Telefonbloggen. @ home. En kabeldragare har sabbat min Internet connection. Typiskt, men okej. Jag har ju Maggan2 (min telefon). Nu ska jag snarra julknäcke och spela en Kristofer Åström låt på läppen. Det låter konstigt.. Men jag ser fram emot Linda Rosings program på femman.. Tragiskt men magiskt.. Tänk om man skulle fastna i en hiss med FCZ-Tore och Bonde söker fru-Fredrik (han den nervösa som pep på ett mysko sätt). Det skulle vara.. Speciellt. Vem vill du fastna i en hiss med?

Lunch

Telefonbloggen. Sthlm City. Lunchen är nog den sämsta utav dagens måltider. Speciellt om man jobbar. Det är dyrt och trångt att käka ute. Om man väljer att ta med mat eller köpa microlåda så smakar det inte "riktig" mat.. Tacka vet jag en fet, ledig, sommarfrukost.

Slumdog Millionaire

Såg på morgonnyheterna att Slumdog Millionaire vann åtta oscars bl a. som årets bästa film. Nja.. Den var ju bra men slutet var ju ohyggligt dåligt (Bollywood-dåligt). Nej, Revolutionary Road  skulle nog ha fått den tycker jag.. Vad tycker ni?
Oj, nu måste jag rusa. jobb, jobb, jobb...


Författande och musik..

Här kommer ett bakgrundsmusiktips (<-- pust!..skönt ord). Klassiskt minsan! Och ni som försöker ringa mig..det går nog inte pga. jävla TRE. Svergies sämsta teleoperatör...
Skaffar nog Telia redan imorrn. Har ni tips på en bra lur så är det bara att klottra ner det nedan.. Jag är öppen för alla tips! Xperia eller Iphone? Idag har jag en SE c902. Det skall vara en Internet-lur helst!

Klicka och Lyssna nu på:
 James Newton Howard - The Gravel Road (från Soundtracket till filmen The Village)

Olycklig?! Inte en dag till..

Idag har jag haft en hel del att tänka på...och det har passat bra då ingen annan har haft tid med mig. Jag tänker bäst när jag promenerar. Jag blir oftast lycklig av att promenera och om jag då skall tänka samtidigt, ja så föder det viss kreativitet.
Här är dagens rutt:


Jag har tröttnat på att vara så jävla olycklig och jag måste göra något åt det. Jag klär liksom inte i att vara olycklig. Mycket av Pjoltas går ut på att roa andra och få människor glada. Det är inget som sker tvångsmässigt utan det är liksom nåt medfött fel..ja eller en talang, vad fan vet jag.
De senste fem åren har jag levt i ett förhållande med en mycket speciell tjej. Det var ett himmelshelvete dvs. antigen så var det svart eller vitt. Jag har under dessa år knådat till min personlighet till någon slags utjämnare och behagare för att få stor som liten situation att bli så okej som möjligt. Det känns som jag tappat bort mig själv. Förstår ni?!
Okej, vad fan menar psykot, vad vill han då? undrar ni. Ja, vad menar jag egentligen? Ja, jag vet inte. Jag vet fan inte. Det enda jag vet är att behöver klyschigt nog hitta mig själv igen. Det är därför jag går..
Är det någon som känner igen sig? eller? eller inte? Tips?
..
Det här inlägget blev lite för personligt och därför lägger jag in denna Speedo-bild så avslutas allt med ett leende:

Vörsläss..

Vilken onödig dag detta är..
The Kinks - This Time Tomorrow


Åka sport..

Telefonbloggen. Grand Hotel.
Ligger kvar i sängen och tittar på skidskytte. Exakt när i loppet ska dom skjuta på skidorna? Det verkar jäkligt stressigt att vara sportskvinna/man. Själv så skall jag snart röra på mig..kaffe..söndagspromenad nån?
 Inte..? Nån? Skit i't då. Då ligger jag kvar. Ha ha !

PREMIÄR! Pjoltas spelar kassett..

Lägg barnen, frys in maten, dra undan alla möbler och klä dig i skumgummi..för nu jävlar skall det dansas!
Nu kan du lyckliga Spotify-innehavare ta del av de melodier som möter Pjoltas trumhinnor i hans vardag. Vad som får hjulet att snurra..trots att hamstern sen länge är död. Här kommer musikstycken från klassisk musik till den allra tyngsta hardcoren presenteras då och då (när andan faller på..mysko uttryck det där?..Vilken anda?).
Gillar du det?...eller tycker du att jag verkar ha en amöba i örat...kommentera gärna och kom med egna tips.

Låten är fem minuter och den växer som en 6-åring uppfödd på McDonalds. Dagens är:
Molotov Jive - Hold Me Tight (just like a gun)

Klicka på bilden för att spela kassett..

Dagens Outfit typ <3

Jaha då va det lördag och det är dags för dagens outfit.. Jag sätter inte länkar på plaggen på grund av två orsaker:
  1. Det mesta går väl att hitta på Biltema typ om ni får sjuka cravings!!!
  2. Jag vill inte att alla andra klär sig som mig. Kolla på Blondinbella hon har päls och nu har för FAN varenda djur i skogen päls. GAH!Ja.. Typ, liksom. Det är en gul hjälm.. Ni har väl hört om "safe sex"? Vad ska NI ha för outfit idag? Xoxo

Muhammedkarikatyrerna

..shit det är fredagkväll och jag har inget att göra. Ingen vill vara med mig. Folk har jagat mig och kastat sopor på mig, nu bor jag under en bro vid E20 Bredängsavfarten.. Nej, .men nästan..
Jag har varit/är magsjuk och smittar fortfarande om det nu är samma crap som min brors familj drogs med. Han ringde igår och gratta mig en månad för tidigt..det är okej. Hellre för tidigt än för sent. Och ännu mer hellre det än att han skulle få allt om bakarslet och satte in en dödsannons till mig. Så en månads missberäkning. Det är helt okej!
Funderar på att starta en ny friidrottsgren. Längdstav. Ja visst..känn på den. Det går ut på att man samlas på olika arenor runt om i världen och den som kommer dit med längst stav. Ja. Han/hon vinner liksom. Jag vet att min favoritböld och Anna Book imitatörsvän och bloggkollega  svenmelander (allwayswrong.blogg.se) och hans räkodlar-bruscha skulle gå med.
Ja..då har vi nåt att göra i sommar boys! Längdstav it is!

Smaka på ordet en sista gång:
"Längdstav"

                            Tävlingen är avgjord!

Grattis Annelie!
 http://goolan.blogg.se

Det var en rafflande Trendspanar-tävling (Vilken tävling!? Jo, den HÄR!). Många svar och oskilliga bråk i spelargångar och diverse röda kort har utdelats. Bosse du kom tvåa och får en länkning som plåster på såren (din sida är ju ganska harmlös eller är det ett vinterlandskap?).
Första priset som var en extra dag här på jorden byttes ut efter många många protester. Pjoltas har därför varit i kontakt med en Banglades (eller vad fan det heter) vid namn INGURSCHA-SPHUIT-WINGANDHHI (eller Mr. Gurkgandhi som vi kallar han privat). Han har donerat 3 kvadratmeter mangrovträsk. Tack INGURSCHA-SPHUIT-WINGANDHH och...
GRATTIS ANNELIE!
Här är ett foto och karta till den vunna egendomen.    


Vann du inte?! Besviken? Eller vill du gratta vinnaren eller kanske dela med dig av ett
härligt recept på skaldjursplatå? Kommentera Gärna!
 Fisa i duschen

Tänkte precis skriva nåt om att fisa i duschen, men insåg snabbt att det får någon annan göra..
Om Bostad Stockholm och "familjen"

Bostad Stockholm har gjort  sin logga lite "trovärdigare".

Idag bor jag i en andrahand som ca. 5 tredjedelar av alla Stockholmare gör. Därför brukar jag surfa in på Bostad Stockholms bostadskö och kika emmellanåt om man har någon bra plats på nån lägenhet. Nu ska jag baktala hela bostadssystemet helt utan fakta eller relevans...så håll i er!
Bostad Stoickholm fungerar lite som en svensk version Cosa Nostra.
Bostad Stockholms klassiska struktur påminner om relationen mellan clientela och patronus i antikens Rom. Patronus, som betyder ungefär ”storfader” eller ”gudfader” och institutionen påminner om en klanhövding och hans hov, bestående inte bara av familjen och släktingarna i vidaste mening, utan även av alla dem som frivilligt anslutit sig till ”familjen” för att tjäna pengar...okej...shit det där saxade jag ut här och det jag vill säga är att det kanske dags att granska denna demokratiska skit-kö som inger lika mycket förtroende som ett ryskt skidskyttelag..


Åttahundra pers före...hm hur många dog av Digerdöden?!
Jajamensan chansen finns allt!
 Hehe.whöö..uff......Nån som säljer Cyanid-piller?

Trendspanar-Tävlingen (som du hittar en bit under detta eller klicka här!) är fortfarande igång.
Jag ska kolla om jag kan byta in första priset mot nåt annat..ett Mangroveträsk eller en fimp eller nåt..?! Vi får se..Googla dig själv

...har ont i magen och inget att göra. Googlade därför mig själv och hittade diverse roliga bilder. Många minnen som liksom kommer tillbaka och det är många händelser jag glömt att jag varit med om..
  • Som att jag fick stå emellan Paul och John när vi gjorde omslaget till Sergent Pepper. Det hade jag glömt..vilka tider det var! OjOj..


  • Här var jag på semester i Kina. Jag hade precis handlat lite glasnudlar och soya (sååwaa-saas), men gick som vanligt lite vilse. Oj, vad nära att jag höll på att bli påkörd den där gången. Där låg jag riktigt risigt till som dom säger i Ejschia..åh..haha..knas-kineser!


Trendspanar-Tävlingen (som du hittar precis under detta!) är fortfarande igång. Jag ska kolla om jag kan byta in första priset mot nåt annat..en badboll eller ett Zoo eller nåt..?! Vi får se..

Trendspanare sökes!

Stefan Nilsson denna gigant bland giganter när det gäller svensk färg och form. Killen har bland annat en bakgrund med egen inredningsbutik, trendspanare åt TV4 och Radio Stockholm. Samt medverkande i svenska Fab 4 och Top Dog. Är idag marknadschef på Svensk Form och är en av två i en dynamiska trendduon Trendgruppen.

Men frågan är: Vem är egentligen Stefan Nilsson?
Kommentera ditt svar här under och vinn en dag extra i ditt liv* och en länkning.*) "En extra dag i ditt liv" innebär att du lever en dag extra än vad som egentligen är tänkt. Alltså trillar du av pinnen dagen efter den dagen som du egentligen skulle ha "slängt in handuken", "satt din sista potatis" eller "Härmat tyskarna på tunnelbanan". Priset går ej att byta till kontanter, kameler, rikskuponger eller vad du nu är sugen på.


Nya Stieg Larsson filmen.. Osmaklig eller?Ja, den här filmen verkar ju vara fett bra. Tjockproppad med smaskiga godsaker och ögongodis. Ska nog smöra för nån stekare i grädden för att få bakplåtar på gräddhyllan till premiären. Bara den inte är läskig utan lagom sötsur och att handlingen är lagom strösslad med feta supriser...
....tack Photoshop för medhjälp till avlivningningen på onödig tid..Så här gör du för att lyckas...

..bli sångare i ett rockband.
Undersökningen är avgjord. Den som är (generellt) ballast i ett rockband är:


  1. Sångaren
  2. Basisten
  3. Trummisen
  4. Gitarristen
Tack alla NI som röstade!

Tyck till då!


I skrivandets stund så är det precis LIKA mellan sångaren och bassisten i..
 "Vem är coolast i ett rockband?"-undersökningen?

Så gå in och lägg din röst under kommentarer här och nu. Undersökningen håller på till kl 20:00 ikväll och du som är inne på Pjoltas och smyger.. LÄMNA DIN RÖST HÄR!  Du kan vara hur anonym som helst!

Stockholm vs. Göteborg

Många verkar tro att jag är någonslags lokalpatriot á la Stockholm som hatar Göteborg. Ni har helt fel. Visst är Stockholm Sveriges absolut bästa stad. MEN jag tycker jättemycket om Göteborg. När man har spenderat en liten tid i Göteborg, så uppskattar man Stockholm så mycket mer när man kommer hem.

Fast det är bäst att skärpa sig och tänka på vad man säger.. Jag har kommit över hemliga bilder på Västkustens nya vapen. Det skulle inte förvåna mig ifall Varberg eller Götet tar över rollen som huvudstad om ett par år.Tack för alla inlägg angående "rockbands"-frågan. Resultatet i frågan
kommer att redovisas när...eh..ja..snart. Nu ska jag dricka kaffe...


Undersökning och Rockband

Okej, jag hamnade i en het debatt idag och svaret på frågan är fortfarande hängande i luften likt Saddam Hussein.
Nu behöver jag ER hjälp. Även NI som är inne och smyger och aldrig kommenterar. Det går att vara hur anonym som helst. Så, snälla svara på frågan...

Vem är coolast i ett rockband?

Sångaren? Gitarristen? Bassisten? Trummisen?Tidsbrist och Melodifestivalen

City. Telefonbloggen. Jag har inte tid att blogga just nu. Har ni?

Tävlingen och Beck

De gjorde ju några barnfilmer om Jönssonligan "Lilla Jönssonligan på kollo" och "Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen" osv. Om man nu skulle göra en version av kriminalaren Beck, fast för unga. Skulle man då kalla den för Barnbeck? ...det vore ju eh..speciellt.


TÄVLINGEN ÄR AVGJORD!
Vilken tävling undrar ni? Jo, den här!
Namnet på Richards grannars löpande hund är såklart Cyndi Lauper!
Vinnaren är: Sveriges svar på Sune Mangs - Mellan Skit och Rosor
Promenaden kommer med posten och den kan du ta när du vill...
(Det finstilta: Promenaden måste gås inom 5 år och kan ej överlåtas till någon annan även fast den är tjock och luktar navel. Oömma kläder samt tömd blåsa och tarm rekommenderas. Eventuella halkolyckor i uttag (spya) samband med intag av alkohol ersätts inte utav tävlingskommitén eller nån som de känner t ex. Bengt. Bengt känner vi jätteväl.)

       

Det är fantastiskt eller....jag finner inga ord...

Jag hittade en blogg.
Den är fantastisk.
...
Den har över 103 sidor.
Och ja..jag saknar ord..

(Ni bara måste) Klicka här!
"Det är inte du, det är jag"

SÅ DÄR..
..då var Alla Hjärtans Dag över och nu stundar 364 vanliga dagar med: uppfällda toasitsar, navel-ludd, vänsterprassel, oäktingar, skilsmässor, Älvsjömässor, lämning av barn..sopor...svärmor...plastförpackningar..batterier, hämtning av barn vid dagis, hämtning av fel barn vid dagis (dvs. polisanmälan utskällning och tappad tand), bilprovning, "jag har ont i huvudet..god natt", "Det är inte du, det är jag", "Det hände en grej på personalfesten", "Det hände en grej påväg till sopnedkastet", "Det hände en grej i helvetet Göteborg", "Jag har bytt kön...med vår granne"...osv.
Valentin är alltså över och missa för guds skull inte God Morgon Programmet imorgonbitti...Kanske vill nån säga just DIG nåt speciellt:
 
 


eller..


Fascist och Saaktaaa

Tuben. Hornstull. Telefonbloggen:
Italienska turister är så sköna. De vägrar tala nåt annat än italienska. Och om man inte förstår vad dom menar. Då talar dom italienska fast väldigt saaaktaa. Som om man skulle hajja lättare då?!
Har ni tänkt på att om Mussolini inte hade varit en jäveljävel till fascist, så kunde det ju vara en schysst italiensk maträtt. Exempel:
 "Mmm, vad gott Mussolinin doftar. Är det brysselkockor
 eller är den gjord på brödfnas? Ropar mormor ifrån köket"


Strimlad kött och Stektfisk

Jag och min kära far var i staden Oxelösund och hälsade på farbror häromdagen. "Dra mig baklänges in i en gammal Skoda och kalla mig Astrid om vi inte ska ta och äta lite indiskt idag" sa min far. ..hm, okej det där var väl en lögn...min far är en lugn man och skulle nog aldrig säga en så sak. Han är så lugn att nära och kära bruka säga "Nu lugnar du inte ner dig...för då dör du!"...
Iallafall. Indiskt skulle vi äta på Oxelösunds finaste lunch-krog. Här har vi dagens lunchmeny:


Varken jag eller farsan vågade ta Rötfruckten..tyvärr
Idag är det alla hjärtans dag...hm kul..jättekul...lycka till med det...
 

Kalle Anka och Varmt tak

I sängen på Landet. Telefonbloggen: Ja...Kul för er med fredags-feelings a la party party.. Skitkul.. Själv måste man jobba imorrn för att få ihop pengar till ett varmt tak på bordet och ett mål mat över huvudet. Någon som såg herrarnas storslalom idag förresten? Hette killen som vann verkligen KALLE ANKA? Sköna päron han måste ha och undrar vad han står i dundebatten? Eftersom han är slalomåkare så får man anta att hans åsikter i frågan svänger både hit och dit. Även upp och ner.. Annars..då? Jo, det är väl bra. Jag har fnissat hela dagen åt Lets Dance lanseringen i Lettland.. Vad har ni fnissat åt?

2000 kr gammal..

Strängnäs. Telefonbloggen: Jag är 2000 kr gammal. Jepp! Så är det.. Jag var med mina kära parenteser till en sportbutik där vi skulle inhandla ett par skidor, ett par rakt-fram-skidor alltså. När jag senast tittade på nya rakt-fram-skidor så kostade de ca 500-lappen..idag kostar ett par skidor från 2000 kr. Faderns lagg kostade 2500 kr från början. Utan bindningar, snölås och fjällsemester med russin och röd näsa. Uff! Stånk! Jag känner mig gammal...2000 kr gammal..

Lets Dance och Rövsoppa

Landet. Telefonbloggen: Tänk om det fanns en kanibalversion av 'Du är vad du äter'. - I dagens avsnitt ska vi göra Janssons på din fot och rövsoppa. ...och tänk vad demokratiskt 'Lets Dance' måste vara i Lettland. Alla får vara med...

Hem till Knutbyn

Landet. Telefonbloggen: Sitter och tittar på Debatt på SVT. Först är det debatt om 'rasist-snutarna' och sen om 'skotten i Knutby'. Jag blir så förundrad.. Först är dom skitarga för att poliserna tjatar på ett nedsättande sätt om att killen utanför bilen kommer från ett annat land sen går TV4 och gör en hel Tv-serie om skotten i Knutby. STACKARS SKOTTE! Det verkar inte lätt att va nyinflyttad till Sverige...

Beach 2009 - Så här fixar du formen!

..Skit i banandieter, pilates, tarmsköljning, Atkinsmetoden, Livets Ord, Vikt Väktarna, Tidningen Hälsa, "Du är vad du äter", MacGreen, Budweisser Light, Bulimi och andra kräkmetoder så som Blondinbella, Anna Odell och Festivalfulla Baja-Major.. Nej, jag har hittat metoden att fixa formen:


För uppföljningar kika HÄR!
Tävling och hund

Landet. Telefonbloggen: Richards grannar har en hund. Den heter Cindy. Vad kallar dom hunden när den löper? Lämna ditt svar som en kommentar. Vinnaren vinner en promenad och en länkning.

Tjäna pengar på din blogg..

...hur då?
Jag smackar in lite reklam från Tampax och hoppas på att de skickar checken till rätt brevinkast.


Jag kommer resa bort en sväng och kommer därför telefonblogga ett par dagar. Hoppas ni kan leva med det (..det skiter ju ni i?!).

Dagens Horoskop..

Sikta högt...och fall fritt

Fadde.. Nu är bollen hos dig!


(från fadde.se)
Jag har fått en tjej av Nelly.com

ÖPPET BREV TILL NELLY.COM:
Hej Postorder-Nelly!
Hur mår ni? Jag mår bra. Jag fick ett E-brev igår utav er. Ni vill att jag skall överraska en tjej på ert företag. Hon verkar trevlig och ser bra ut. Men..det känns lite konstigt att överraska någon man inte känner. Hon kanske är en man, homosexuell eller med i någon sekt där man bara får äta små barn och HP-sås?
Därför vill jag gärna att ni skickar lite infomation om henne innan jag lägger pengar på en Love Box till kvinnan i fråga.
Tacksam för svar!
MvH/
Pjoltas


(Spam-bild från Nelly.com)


Udo und Claudia Müller"Vi var syskon. Men eftersom vi satt ihop så var det som naturligast att vi
gifte oss med varanndra.Vi gjorde som mamma sa: Använde vår huvuden. "999 Besökare och Fullmåne

  st unika besökare häromdagen. Vad är det för fel på 1000 st?! Och de andra då som inte är unika..vad är det för fel på dom? Har dom inga personligheter eller vad? Mamma säger att jag är speciell..
***
Nu ska jag försöka sussa kudde lite. Men det kommer nog gå åt skogen då det är fullmåne och kroppspirret har tagit över Pjoltas.. Månen är den enda som inte är rolig när den är full.
Söv Gnutt !!

 

Pöörsonöl Spejs och Bitte!

T-Centralen, Telefonbloggen:
En fundering... När man står och väntar in tuben (tuben=tunnelbanan..så ni vet, göteborgare!). Ja, när man står där och väntar på perrongen. Varför går vissa människor jättenära, alltså tätt intill en? Även fast det är nästan folktomt på perrongen? Kvinnor som män. För i helvete! Lite pöörsonöl spejs BITTE! Är det nån annan som märkt av detta jobbiga fenomen?


Rix MorgonZoo och Retusch

Lät Radio Rix retuscherare fixa en bild på mig. Han/Hon gjorde ju ett så bra jobb (eller?) med bilden på Rix MorgonZoo-gänget på Radio Rix hemsida.


(bilder från rixfm.com och hunkoftheyearohyeah.nu)

Vegetarian och Dagens stora tips

Nu har jag städat alla mina 25 kvadratmeter och jävlar vad fint det blev! Det ser ut som spegelsalen i Versailles. Golvet blänker som flinten på Ingvar Oldsberg och det doftar ny bil och krysmynta överallt.
Idag är det ju söndag och som alla vet är ju söndag lill-tisdag och därför tänker jag softa hemma i mitt nystädade chateau och lära mig dricka te. Face it...te är ju bara färgat vatten. Kaffe är det ju mer deg i liksom!
Reprisen på Melodifestivalen (..som jag missade eller nåt..) rullar i bakgrunden och små små bitar av mig dör inombords. Tycker verkligen tre miljoner eller fler mäniskor i detta land att detta är okej?....
Dagens tips är:

BLI VEGETARIAN ! ! !Spotify Invitations och Gratis MusikHittade en kille som har en hel hög med Spotify Invitations kolla här! Nej..nej..fel. Du ska klicka HÄR!
Passa på..
Själv sitter jag nu och mina öron kan inte släppa högtalarna som dånar ut en Pjoltas-mix av New Kids On the Block och Hatebreed....ja, nästan allt finns ju på Spotify. Hjälm och Antal

Igår jobbade jag med att räkna saker. Inventering. Det är egentligen emot min natur att räkna saker, då jag oftast är fullständigt nöjd med antalet på det mesta.
I rusningstrafik så kan man ju i och för sig förvandlas rent mentalt till en massmördare,  då folk står på varandra för att få plats. Eller så växer självhatet med frågan om varför man skall bo där alla andra bor. Ett annat tillfälle när Pjoltas inte drar jämnt med antalet är när det är mycket månad kvar i slutet av pengarna. Annars är jag nog nöjd med de mest antalen i mit liv.Jag har fått en cykel. Den är i och för sig fastlåst några blocks härifrån och nyckeln är försvunnen. Men en såg och glatt humör ska nog ordna det.
Nu ser jag fram emot våren, med sopade gator, fågelsång och vinterns alla nedgrävda hundbajsar kommer fram och stinker vart man än går. Ja, då skall jag susa fram på min cykel likt en inoljad blixt jagad av nazi skinheads.
Undrar vad man skall ha för cykelhjälm?
Det kanske går bra utan, om man har en har en rejält tjock mössa..


<3 och Svaret

Nu har jag äntligen fått svaret! På vaddå, undrar ni? Jo, på det HÄR.

Vinnarna är:
Fröken Vällingby och Herr Dvärg (ditt svar var dock lite kort..men vad förväntar man sig.).
Tvålkoppar och vårtplåster kommer på posten. Grattis!!Magen och Anna Book

Från telefonbloggen: Okej, nu är det dags för någon elak jävel att ta över mina magproblem! Jag tycker inte jag är värd dom längre (egenkära jävel, tänker du). Det skulle vara skönt att kunna tänka på något annat nån gång. Små hundar, badbyxor, oddset, Anna Book, en mandarin eller varför inte det där bandet som gjorde låten "spaceman" på 90-talet. Nu får det vara nog! *grr, Spott, fräs*

Överkörd Katt och "Hytter"

Jag undrar en grej.. När tunnelbanedörrarna stängs och människan utanför springer allt vad han/hon kan för att hinna med, men missar med sekunden. Varför växlar människan uttryck från att vara "skitstressad för att hinna med" till "jag är helt obrydd och jag tittar någon annanstans"??
Själv ser jag oftast sur ut och hytter med näven som en gammal tant som fått katten överkörd utav brevbäraren..


(Bild från aftonbladet.se)Fiskman och telefon

Liljeholmen. TelefonBloggen:
Jag telefonbloggar för första gången på Blogg.se. Sitter just nu på tuben. mittemot mig halvligger en man som stinker fisk. Jag drömmer att jag är i Göteborg.

Skånes Poliskår och Dundebatten

JAG HAR ÄTIT PANNKAKA!Gula Blend och Kill Me.....the Sequel

Pjoltas och teknik, det är som skumbad med brödrost.
För ett tag sedan så tjackade jag en liten hemmastudio (ljudkort, sladdar och apparater som lyser när man gör puff-ljud) för att lätt kunna spela in lite låtar och idéer. Eftersom jag inte bara är försedd med ett fantastiskt yttre, utan Pjoltas besitter även en sångröst likt den finaste jakfett-tvålen från de södra delarna av norra Öst-Timor (om ni inte förstår ironi så kolla in denna sida istället.). Nu ska det spelas in..
Jag hävdar starkt att to much teknik dödar kreativiteten. För ett tag sedan skrev jag om helvetestimmarna det tog att bara installera en light-version av världens mest köpta musikprogram (nej, inte Ring så spelar vi..). Jag tänker inte ens nämna namnet här för det är ni inte värda jävla Steinberg Cubase..
Skit samma. Hälften av grejjerna jag hade inhandlat passade inte ihop med varann och som tur var så köpte jag det mesta via nätet...

Vaddå tur? tänker ni nu.


Jo, är det någonstans man kan bli dumförklarad och nedtryck i skorna pga. sin okunskap i musikteknik så är det i musikaffärer som 4Sound, Musikbörsen etc. Idoljuryn, Idi Amin, Adolf Hitler och Christian Bale, dessa är bara Ipren-bleka dörrmattor i jämförelse med dessa teknokrater i ljud och musik.

Nu skall jag byta det sista...min fantom-matade mikrofon (japp, det heter så!) till en icke fantom-matad mikrofon (troligtvis en bullemi smal mick då, eller?!) och sedan blir det liv i lådan..
..och ni på 4Sound: Mitt besök kan ni se er i arslet efter..


Söv Gnutt allesammans!!

Analklådan och TV

Alltså..vad är vi för folk egentligen?
Jag kollade över kvällens TV-tablå. Du är vad du äter, Sveriges värsta bilförare, Lyxfällan osv.
Har du något problem? Gör TV om det. Det säljer..Kolla bara på dom som är med i Melodifestivalen. Problem(?).
Nu ser vi fram emot program som : Sveriges största liktorn, Varför sover pappa med grannen Anita? och Analklådan med Adam Alsing.

Kursivt och Kursivt

..det é nåt tjall på kursivknappen..Allt jag skriver blir kursivt...jag blir (också) sne

Eurovision Song..blabla och Lindell-Vikarby

<-- Där ska jag lägga in en bild troligtvis på mig själv. Då min blogg inte är "personlig" nog. Frågor som ofta ställs till Pjoltas är "Vem är det som skriver?", "Vem är du?" och "Hur ska man förhålla sig till EU-bidragen kontra renskötseln?".
Snart börjar det alla svenskar har längtat efter avmaskningen Melodifestivalen. Medans andra tar fram de rostigaste gamla skridskorna och börjar gnida mot Auortan. Nej, nu ska vi gå in i de här 139 delfinalerna med ett leende på läpparna och i allafall låtsas att det är kul! Ok!?
Finalen ska visst vara i Sovjet Ryssland i år. Kul. Jättekul. De hade ju ett starkt bidrag förra året med Tommy Körberg:

 

Hoppas det ryska bidraget blir lika hot i år!
-
Måste flika in med en underbar kommentar jag fick alldeles nyss från LiNdA:

"Hahaaha, jag hörde precis att Lindell-Vikarby kraschat och tänkte, vafan åker dom SAMTIDIGT???"


Läss och srKivsvårigheter

...det verkar som jag har åkt på en liten liten släng av en bokstavskombination typ ADHD, ACDC eller gamla hederliga AC3 de senaste 22 åren. Jag kopplar nästan alltid ihop rubriker med fel bild och kastar om bokstäverna på löpsedlar etc, så att det blir helt otroliga nyheter..
Alldeles nyss läste jag Metro och såg detta...


Inte ett svar om min Thore Skogman/Lion King-dröm har jag fått. Är det ingen som kan nåt om drömtydning? Jag har tänkt på det hela dagen.

Thore och Stolpiller av Guld


Det hände igen.. Jag drömde om Thore Skogman. Den här gången i samma miljö som i Lejonkungen. Inget speciellt hände. Vi gick mest runt och var tecknade. Vi träffade på den där grisen en gång...han va kul. Han hade samma röst som Hasse Aro. Någon som kan tyda drömmar får gärna analysera detta och lämna en kommentar..
- - -
Oj..kollade precis sifforna angående denna blogg. Många är på besök och listplats har man fått och allt. Kul! Tack ännu en gång allas vår Näthatar-Benny.
Planen är, att nästa år ska jag och Internets egna svar på "stolpiller av guld" svenmelander  vinna alla Fäschion-priser på Stora Bloggpriset-galan..
 


Saxade ut detta från bloggtoppen.


Läs Pjoltas SMS, Fadde och Nödslakten

Då var den igång SMS-tjänsten där du live kan se Pjoltas alla SMS live, rakt in i din grå, mörka, kladdiga och lite smånödiga vardag även kallad Tess (Peter LEE Mark). Denna jätteviktiga tjänst är gratis och snodd ifrån Love me Tänder och Scalles..nej eh.. Alex och Calles sida 1000apor.
..om man vill hänga med i SMS-dialogen, så läser man det nerifrån och upp. (Du som inte har alla elever i slöjdsalen kan höra dialogen här istället.)

Benny Blanco Kredd och Allways Wrong

Idag fick jag lite kredd (nej..mormor inte krydda...kredd) av Näthataren Benny Blanco på finkultursidan 1000apor.se. Det var snällt. Fast det känns lite som att bada med en elvisp. Farligt, farligt men härligt härligt..


Nu fastnade den där jävla kursiv-knappen igen..vänta
kkkkkkKKKKK
aaa vaffan....vad är felet liksom?
Ctrl+k jaja visst. Nej, men då skriver jag kursivt då! Jävla blogg.se.
kkkkk ÅÅÅÅÅHH!
återkommer..

Han är tuggummit i pennvässaren eller navel-luddet med bismak av bikarbonat allas vår SVENMELANDER har en ny sida. Kolla in den här! eller Här!...........................eller här!
Eller klicka på bilden:
Billiga Linda Rosing och Ett brev

Hej Linda!
Pjoltas här. Hur mår du? Jag mår bra.
Det verkar som du inte hittade lyckan i ditt TV-program (som inte ens har börjat sändas).
Det var tråkigt. Hoppas att Tradera-spåret går bättre! =)(Del av reklambanner tagen från bloggtipsarna.blogg.se) 

Online-Shopping och Ljus röst

...jag skulle egentligen skriva lite om Online-shopping. Men Lidl's hemsida strulade lite. Så jag fick inte till de fina bilderna på Veckans fläskfärs..
Återkommer om detta...
Kolla in denna så länge. Tragiskt men magiskt.

Publiken rör inte en min.

Spartips och Rock and Roll


(Del av sida från: Blocket.se)

Ett spartips till er som bor i Värmland och vill se ett världens skönaste band Volbeat billigt:
Se Volbeat hos oss i Sthlm istället! Det finns ett fåtal biljetter (280 kr/st) kvar till spelningen på Arenan den 5:e mars hos skrikhult.se (som är arrangörer tror jag?!).
Konsert inkl. resa borde bli ganska mycket billigare än 1995 kr per Värmlandshuvud. Eller vad tror ni..bönder?  ;)


TV4 sabbar film och Text-TV sid. 192

Jaha, försöker få i mig lite finkultur dvs. en Beckfilm, mellan mina hostattacker. Just nu så är det reklam, trailer, reklam, hallåa, nyheter, reklam, väder, reklam, trailer, hallåa och sen fortsätter den spännade deckaren.
Och vi som har ett närminne som en gammal badring får börja lista ut handlingen i filmen på nytt.

Ett riktigt nördigt tips: När ni tittar på 4:an och det blir reklam. Slå på Text-TV sidan 192. Då ser ni exakt hur lång tid ni har på er att kissa, göra kaffe, dammsuga, skriva blogginlägg, spela oljefat med era föräldrar eller bara sitta och glo på reklamen.Den vackraste låten och Järven


Från Thomas Järvheden - Seriöst Roligt. Köp DVD:n!

RSS 2.0