Det är...

6589b150cf7de9c361b18e2a8abb84b3.png

 

Det är dagen efter igår och räkodlaren och hans fru har trollat fram Astrid Lindgrens bästa allster på DVD.. Japp, blondinden är Pjoltas och Räkodlarn står också och glor där i bakgrunden. Jag nämner inte att det var typ 19 år sen. Ännu idag vänder sig folk efter oss på stan.. Kanske för att vi blev så jävla kända..eller för att vi luktar lite konstigt. Vem vet?

 


Det är...

3916421ace7ccf0c67bb4d0af6496b8d.png

 

Det är inte mycket Pjoltas lyckas lära sig på ett år. Men i år så har jag iallafall lärt mig att stava till interrvjuv. Ja, så har jag lärt mig dricka vitt vin. Det ni!

 


Fastkladdad musik.Min favorit tröja luktar banan. Den har legat och kramats i en väska med en banan, vilken hade bäst före datum 2009-07-26. Typiskt!
Jaja.. Jag tar på mig den ändå. Då får man ju sitta i fred på tunnelbanan.

Ibland så beter sig Pjoltas hjärna konstigare än vanligt. Inatt har jag vaknat till och nynnat denna låt (Öppna Spotify och klicka HÄR!). Den vill inte lämna min hjärna. Den har likt en fjortis som kladdat sig fast på Idol-Johan Palm, satt sig där och vägrar lämna min lilla men söta reptilhjärna.
Varför är det bara "ganska dåliga" låtar som sätter sig i skallen på en? Varför inte nåt riktigt avancerat och grymt...ja, typ som Beethovens symfoni nr. 9?
Snälla Bullen hjälp mig!

Har du en låt på skallen just nu? Vilken då isåfall?


Dagen som gick och aldrig kom tillbaka..


Räkodlarens Frufru fyller 30 år idag. Grattis till henne!
Tråkigt att jag inte kan vara med och fira bemärkelsedagen. Men vi ses imorrn vare sig du vill eller inte!

Jag tänkte berätta lite vad som hände idag i Pjoltas liv.
Intressant va!?
NÄHÄ ...
..men skit i det då!                                                                                                                                                                     
 Kisskorvar

Under Construction MoFu!

Japp, ni ser rätt!
Pjoltas fegar inte och "gör" en sida och "sen" lägger ut den. Nej, jävlar...här händer det grejer LIVE!
Om ni ser nåtslags "tribal"-mönster ovanför så är det verkligen inte jag som lagt det där (måste ju hålla min image uppe!)..bara så ni vet. Det nog försvinner snart!

Så länge får ni lysnna på DENNA låt som har en fantastisk text (öppna Spotify och klicka HÄR) och titta samtidigt gärna på en bild som föreställer Anna Book som klämmer en apelsin med armhålan.
Klämkäckt!Jaha.. Vad tycker NI om blogg-designen hittills?


Pjoltas och vinterjackan..Pjoltas har tvättdag. Dvs. tvättid innebär = online-shopping. Jag dricker också extra mycket kaffe och spelar gitarr undertiden jag väntar på att tvätten ska bli färdig.
Nuförtiden föredrar jag att handla via Internet, då jag inte riktigt har en "partner in crime" att snora runt timvis och planlöst med längre.
Okej, det här är kanske extremt...men jag skickade faktiskt efter en clean Innes-vinterjacka från Junkyard.se häromdagen och min svägerska (tror jag att det heter..) Tanganika slängde också iväg en hel bunt beställningar så det blev fraktfritt. Ja, om ni missat det så är det 50% rabatt på allt på junkyard.se. Du som är dvärg, jätte eller har riktigt dålig smak kan nog fortfarande fynda där..då det är ganska "utplockat".

Nej, nu ringer klockan. Dags att rulla till tvättstugan igen. Hänga tvätt och lyssna på Doris i 22:ans nya skvaller om de andra grannarna.
Vad gör du undertiden du tvättar? Är du en sån där tvättmaskinsstirrare..ja, som sitter bredvid hela tiden och läser en bok?

Idag blev du min!

Det sent och mitt ordförråd är long gone borta. Har dock shoppat mig ett steg närmare lycka..och idag blev den min!
Inte i vitt som jag tänkt från början...nej, utan orange.
- Jaha, hur tänkte han nu?,  tänker ni.
Det är det som är det fina: PJOLTAS TÄNKER INTE! HAN GÖR!

från Triwa

Avis?


 

PJOLTAS TESTAR: Wienerbröd från PreemDenna måndag skojar Pjoltas till det riktigt utan att det är en enda gebürtstag i syne.
Idag provar Pjoltas wienerbröd från bensinmacken Preem!
Lyssna gärna på DENNA låt undertiden ni läser testet! (Öppna Spotify och klicka HÄR!)PRODUKT: Bonjour Wienerbröd (14 kr/st eller 3st för 30 kr, Preem-macken) kommer i matchande papperspåse eller om man vill äta inne på macken bland stressade yuppies i farten och högljudda lastbilschaufförer så får man dessa serverade på ipren-vit papperstallrik. Ingen information om innhåll finns. Så man äter på egen risk.

SMAKEN: Mormorshostan (dvs. det gula) är ljuvligt gott. Wienerbrödet smälter som en snögubbe i juni i munnen. Man kan nästan tro att dom är "förtuggade" av någon billigt anställd öststatare, då wienerbrödet nästan försvinner så fort den rör smaklökarna. Man hinner dock uppfatta en ton av bulle och socker. Ett tips är att inte svälja ner brödet med t ex. Coca-Cola eller nån annan sockerbomb. Då sockret i brödet troligtvis räcker för att föda en hel familj i några bråda vintermånader.

UPPLEVELSE: Med visdomsorden "It's only candy. Not love!" så jämför jag skoningslöst denna upplevelse med ett dassigt förhållande. Dessa wienerbröd är godare, tystare, billigare och mer pålitligare. Troligtvis så kommer bröden frysta, färdiggjorda och värms upp på plats. Men så verkar ju de flesta "förhållanden" också..eller?
Nej, det här var toppen. De får dock inte en femma eftersom jag inte fick reda på vad som var i!


Har NI provat dessa? Vad tyckte NI?


Lesbianerna är...

 

0-5cf1011fb573913cc77a81cc0d0b0fef.png

 Klicka på bilden, tack!

 

Lesbianerna är i stark majoritet på tåget. Dom ska nog till Prejdfestivalen.

Efter en helg hos Tillan med familj sitter nu Pjoltas på tåget påväg hem.

Jag är bohem. Jag sitter på golvet. Tåget är överfullt och jag sitter på golvet. Jag är bohem. Jag försöker frammana nånslags svettdoft. För jag är en bohem! Jag är galen, lite ruff, en vagabond och jag sitter på golvet. En globetrotter, världsvan och tar dagen som den kommer.

Fast är det inte lite dålig täckning här och blir inte byxorna lite smutsiga när man sitter så här??

 


Downstairsing

Som ni märker så har Pjoltas aktivitet "trappats ner" lite (varav rubriken) med bloggandet. Ledsen för det men det ska säkert bli bättre med allt framöver.
Jag har inget att skylla på varför det har blivit såhär. Så jag därför har jag hyrt in en "målvakt" som kommer ta på sig alla dumma grejer jag kommer att göra i framtiden. Han heter Rolle Johnsson och bor i Huddinge. Tack Rolle!

Kolla in Argalappen.se för fler roliga lappar
(..och NEJ, det har inget med samer att göra!)

 Jaha..och vad ska ni göra i helgen? Blir man bjuden, eller?

Bäst-före 2010-04-04.

 

745642129ecbf8830bae64c9f7e652a4.png

 

 

Bäst-före 2010-04-04. Om man dricker..ja, typ en liter utav denna supermjölk varje dag. Så borde man ju konserveras och förbli ung? Eller hur? Pjoltas ska testa!

 


TÄVLINGEN AVGJORD!

Här är det rätta svaret till TÄVLINGEN.Vinnaren koras inom kort!


TÄVLING!


Pjoltas mustasch beslöt sig redan tidigt på hösten 2008 att ställa upp i Vasaloppet 2009.
Efter mycket om och men så skickade värdfejset (dvs. mitt ansikte) iväg mustaschen med tåget mot sälen. Pjoltas hade gjort matsäck och Mustaschens biljett hängde tryggt i ett snöre runt halsen. Vi kom tidigt till tåget innan avgång så att mustaschen lätt kunde hitta sin plats och duka upp för fruktstund. Ja, mustaschen gillar frukt.

Jag pussade mustaschen och lämnade tåget. Mustaschen ville inte att jag skulle stå kvar och vinka.
Det kanske är ett ålderstecken, tänkte jag. Och plötsligt mindes jag när mustaschen kom till.
Från början var den mest fjun. Som något en förflugen duvunge hade tappat under Pjoltas näsa. Folk brukade vända sig om på gatan, pekandes, skrattandes.

- Sug in näshåret pojkvasker, sa en man till Pjoltas i Pressbyråkön.

Men Pjoltas trodde på sitt avkomma, sina fjun. Det fanns en mening med det här.
Plötsligt en dag letade morgonsolens allra första strålar in i genom sovrumsfönstret och landade likte en svan i Nybroviken under Pjoltas nästipp.
Och där fanns den nu.
Fast, som Carolina Klüfts lår. Fyllig som NK den 23:e december och inte minst, ståtlig som Napoleon själv.
Min mustasch hade blivit stor och nu var det dags för den att själv möta den stora vida världen.
Jag stod kvar på perrongen trots förmaningar och en tår rann då mustaschen tåg rullade norrut i den iskalla stockholmmorgonen.
Kraa, Kraaa, Kraaaa!

Hitta Pjoltas mustasch! Vinn en "bild på ett presentkort" från Ica Maski, Botkyrka + en länkning!

Någonstans på bilden är den. Men vart?


Konst! Jag...

0-2c4ac590518e53e7cf0123a77d58a839.png

Konst! Jag älskar självklar konst. Man förstår ju precis vad konstnären menar. Eller hur?


Nåt att hänga i julgranen!


Här har vi ER, mina kära läsares julgran. Alltså det som NI tycker är värt att hänga i julgranen:
Bacon, munsårssalva, Kjell Alinge, en uteliggare, Wunderbaum, grönt gräs. en gammal pojkvän, Bra Böckers lexikon (fick det bli!), Heliga Birgitta, Barbiespussy, "Fred på jorden", Skatepunk, gott vin, god mat (bacon!), en sexig man (högst upp!),  mera Volbeat, lakrits, böcker, hantlar, saxofon, godis (lakrits), En lysande stjärna i toppen dvs. Pjoltas och Beasås.

Nu ska jag byta ut min presentationsbild till min mustasch och titta på Morden i Midsomer, förhoppningsvis med besök av det svaga andra könet..ja..eller hur säger man?..ja, ni fattar!..en tjej.

Nyss, på vägen hem såg jag en gravid kvinna som rökte. Är inte det typ farligt för barnet? Eller finns det nya rön?
Eller?


Monday bloody Monday..

Jaha..då var det måndag igen.
Kanske en fyndig tischa kan pigga upp?Inget att hänga i julgranen..

Jag har tänkt på uttrycket:
 "Nej, det är inget att hänga i julgranen".

Uttrycket syftar ju på, att en grej är ganska dålig. Tänk om vi ordagrant skulle mena det vi sa. Vilka sjukt roliga julgranar vi skulle få. Ja, med bara BRA grejer i. Det borde vi införa nu till jul.. Ja, det är väl inte långt kvar till jul.
Åh..Pjoltas längtar!Vad tycker du är värt att hänga i julgranen?
(Förut det uppenbara: Pjoltas blogg, en flaska Yard Dog och tuttar etc.)


Pjoltas TESTAR: Nestea Rött Te PäronVälkommen till en helt NY kategori här på Pjoltas. Under kategorin Pjoltas TESTAR så kommer du som Ipren-blek och lättlurad konsument ta del av Pjoltas Tester av nya, gamla, fula, gula som fränt doftande produker och upplevelser.PRODUKT: NESTEA RÖTT TE PÄRON (15:90 kr + 1 kr i Pant, Vi-butiken) kommer i en flaska som många andra drycker (Bra början...eh!?). Färgen på drycken är densamma som vattnet i en glasburk med vatten och fimpar dvs. svagt brun/röd.
Testet gjordes i 25 gradig värme på några bakgator i Mälarhöjden. Drycken höll ca 8 grader Celsius. Själva öppningen på flaskan är större än genomsnittet och passade Pjoltas perfekt, då jag är rätt stor i käften. Så kommer vi då till det vitalaste..

SMAKEN: Förundrad blev jag när drycken gled förbi mina smaklökar likt en inoljad hamster i medvind... Smaken är ohyggligt tam. Om man koncentrerar sig så kan man känna en doft av päron och en liten, liten gnutta Rooibos. Enligt innehållsförteckningen innehåller den 0,2% Rooibosextrakt och 0,1% Päronjuice från koncentrat . Japp, och lika lite smakar den!

UPPLEVELSE: Jag spenderar hellre mina slantar på en flarra bubbelvatten med nån god smak. I såna fall så kan man ju räkna med att det ska smaka LITE. Det positiva är ju att skiten tog slut och att jag aldrig behöver prova den igen..och att den faktiskt släckte Pjoltas törst.

Har du provat den? Vad tyckte du?

Lika som bär?

Tack mediumet Zorba Zwettköttel som fyllt bloggen under min frånvaro.


Elisabeth Höglund

Jag är påväg tillbaka till mitt everyday life från min dödsbädd magsjuka. Känner dock att min energinivå är lika med Elisabeth Höglunds förmåga att förstå ironi dvs, noll (0). Tänkte lägga upp en såndär "LIKA SOM BÄR"-bild som är så populärt i tidningar och bloggar. Kom inte på nån förutom den uppenbara: Marita Ulvskog vs. En nordafrikansk tenorkastanjett. Inte kul? Nej.. för uppenbar. Jag vet! Sorry!


Jag sitter upp i min sjuksäng och försöker ta ut en låt på gitarr. Men det går inget vidare. Kan nån förklara vilken ton han spelar exakt 5:13 minuter in i låten? Öppna Spotify och klicka HÄR! för att höra stycket.

Är det ett ljust E?

Tacksam för svar!
MvH/
Pjoltas

Gästbloggare: Fråga Zorba


Pjoltas lider fortfarande av magsjuka och därför plockar Pjoltas-redaktionen in Zorba Zwettköttel som gästbloggare under fredagen och lördagen. Hon tar vid där Pjoltas slutade innan han avled insjuknade.
Zorba Zwettköttel är snart 87 och ett halvt och jobbar som medium (hon var en large innan Atkins-metoden). Hon har förmågan att se in i framtiden och hitta förlorade föremål.

Hur ser din framtid ut? Har du tappat bort något?
Lämna din fråga som en kommentar under.

Svaret får du (som kommentar) inom kort (Zorba vilar dock middag några gånger om dagen och missar aldrig sjöväderrapporten på Sveriges Radios P1).

Fråga på..

Åh, en fågel?

-552eb2fcd0078fa0fdbbdd5b258ffde.png

 

Åh, en fågel! Pjoltas är magsjuk. Förutom att jag mått illa och sovit så har jag räknat fåglarna på min Marimekko- vägg, 22st, och tittat på TV-shop. Se om jag orkar resa mig ikväll. Nej. Jaja. Hörs då då.. Och Grattis till min fina nice som blir ett helt år idag. Ledsen att farbror inte kunde komma!

 


-Frågestund- PJOLTAS HITTAR"Nån jävel ska jag sy in för det här!"


Ikväll ska jag packa inför en resa som sker om precis tre (3!) veckor. Mystiskt va? Jo, det är för att jag ska slippa checka in en massa bagage och bara resa med handbagage. Jag skickar det tunga artilleriet med päronen. Visst sörrni så vuxen är jag!
När man ska packa och börjar rota bland sina grejjer så märker man ofta att man saknar grejer. En tröja, en bok. solbriller..ja, you name it!
Jag är ganska dålig (ta i trä) på att tappa bort grejer. Förutom att jag tappat framtidstron, hoppet och farten, så är det bara fyra grejer som jag kan komma på. Som försvunnit under märkliga förhållanden:
  1. En utsliten Levis collagetröja som jag hängde över en trädstam i södra Amazonas. Den hänger nog kvar än.. men shit vad jag saknade den!
  2. Morscha de Pjoltas gamla damcykel.. Jag KAN inte minnas vad jag gjorde av den.
  3. En stor KORG-synth. Inte en aning vart den är. Ska ersätta den snart, tror jag.
  4. Min dyra ENJOI T-shirt med en pandabjörn som bajsar. Den är spårlöst borta. Jag skyller på Pookie (mest för att det är mysigt. Det är inte hon som har tjuvat den).

VAD HAR DU TAPPAT BORT? KAN PJOLTAS HJÄLPA!?
(Jag inte bara cynisk, jag är synsk också..så fråga på!)

IP-nummer

 

 

Allas vår fröken Carolina Gynning har på senaste tiden växt i Pjoltas ögon... Ja, jag menar inte att det har växt ut någon böld som liknar Carolina ur mina stora stora klotblå ögon.. Nej, och jag menar inte att hon har växt överhuvudtaget. Hon har väl egentligen krympt..ja, eller gått ner i vikt och rakat bort ögonbrynen.. Nej, skärpning..

Pjoltas respekt för Carolina Gynning har växt det senaste året. Inte bara för att hon som sin mor (Agneta Gynning) är en riktigt talangfull konstnär. Nej utan också för att hon besitter en integritet som många tjejer/kvinnor i hennes gengre (förlåt för min generellisering!) verkar att sakna.

 

I dagarna blev hon te x. Polisanmäld för att ha lagt ut IP-adresser och mailadresser till ett par spånhjärnor som kränkt henne på hennes blogg. Hatten av för fröken Gynning. Jag tjippar in som Alexander Schulman om det vankas böter. Skit ska skit ha! Eller vad tycker ni?

Nu är det bara ett fåtal som verkligen kommenterar sitt hat till och på Pjoltas blogg. Därför slänger jag ut ett par random IP-nummer bara för skoj skull.

Ni kan väl skriva ut dom och ha som lotto-rad eller kanske bara ta fram när ni blir jävligt sugna på att insupa en rad siffror sådär på tisdagskvällen.

Pass på! Här är dom:

890.313.131.741

233.2467.34245.75

..och en sista:

987.0092.0516

Dagens låt är tillägnad Carolina Gynning och John Cusack på mitt jobb.

Öppna Spotify och klicka HÄR!


The suck has left me!

I don´t have the right suck after to blog today. 

(Jag har inte det rätta suget efter att blogga idag)Gick förresten i samma skola som en korean med världens rakaste hår och synthtofs, han hette lok-ton (locktång)..det var kul!...ja, eller?


Sommarlov i tuben

3a2c829f2313990a1ce46fa017e454c7.png

 

Metro har sommarlov. Dvs. Vi har inget att läsa, vi som åker tunnelbana fram och tillbaka från jobbet. Vart fan ska vi nu fästa blicken? Vi kan ju inte titta på varann? Nej, då är man ju ett psykfall. Eller? Som tur är har en liten tysk turist-flicka som har dansuppvisning för sina föräldrar och alla andra i vagnen. Men imorrn då? Vad ska vi titta på då? Va?! Vad händer i världen egentligen? KOM TILLBAKA METRO! NU!

 


Kvällsbön

Vilken skitdag det blev! Inget som jag hade tänkt klaffade. En helt bortkastad ledig dag.

Kvällsbön:

Kära Jesus och de sju kalaspuffarna...
Kan jag inte få en dag extra,, Ja,  sen i slutet av livet?
Jag klantade liksom bort en dag på ingenting.
Please? Jesus?
..Kalaspuff?

Blatteland och Latteland

När Pjoltas strök längs Stockholms södra förorters tomma gator inatt från punkt F till punkt C så träffade jag på en jäkligt mystisk man. Ja..eller träffade och träffade....jag stod mest och såg på när han numrerade lyktstolparna med Post-It-lappar som knappt lyckades sitta kvar fem sekunder. Men det gjorde visst inget då han skyndsamt stressade iväg till nästa stolpe för att inte tappa räkningen.
Så ni som bor mellan Latteland och Blatteland (myntat av Ison & Fille), dvs. Mälarhöjden och Bredäng och undrar hur många lyktstolpar det finns mellan förorterna. Gå ut..och leta gula lappar.

Troligtvis så hade Post-It-mannen inte alla bestik i bestiklådan. Troligtvis led han av ett "tvångsmässigt beteende", men chansen finns också att han gjorde det av passion.
Det får en att undra:
Vad ska jag göra med mitt liv egentligen?
Vad brinner jag för?
Kanske för att nån kastade en Molotov-cocktail på mig, tänker ni... Nej, det var inte så jag menade utan det var en metafor.

Jag minns det inte, men jag punktade visst upp en del planer på en lapp inatt:


Hon har duschat och gått hem nu..

Dagens låt är till dig. Öppna Spotify och klicka här!
   

"It´s not you, it´s me.." #2

Nja...dumpad och dumpad...Det var lite väntat. Men jobbigt och jävligt synd. 
Men vem orkar med Pjoltas i längden? Just det! Den personen borde fan få bragdmedalj.

Min 099-terapeaut sa:
Pjoltas, du bör göra som varje sund person bör göra vid såna här tillfällen.
Ta alla hemsk- och tråkigheter, stoppa det i en liten burk och göm den längst, längst in i en liten mörk ficka i den innersta delen av den restrerande hjärnan och hoppas på att det aldrig kommer fram igen. Om hemsk- och tråkigheterna ändå skulle smyga sig fram framåt hösten så går det visst att bota med alkohol.

Vet inte om man ska badda med alkoholen eller om den ska tas rektalt.. mitt kontantkort tog precis slut, då teraputen (som för övrigt jobbar som spåtant/vädertjänst) tog 19:90 kr/min..
Så jag får vara nöjd med det lilla tipset..

Jag köpte en Aftonbladet idag... japp, det är sant! Ja, gjord av papper!..Tro mig!
Där fanns en lite notis:


Okej..för att föräldrar är lite sega att lära sig skriva SMS..men att dom inte kan läsa dom...
HUR SVÅRT KAN DET VARA?? 

"It´s not you, it´s me.."...nä, jag har inget att tillägga just nu..inget mer än att det gick åt helvete.

MÄNNENS KENNY.

1eeb61fb987078a104dc53c1db399d.png

MÄNNENS KENNY. Pjoltas sitter på tuben påväg till världens ände.. Ja, eller till Vällingby. Jag ska underhålla Pookie som städar. Jag har övat in ett dansnummer och en sång om en blind igelkott. Idag såg jag KENNY JÖNSSON på stan. Och jag har aldrig sett så många män vända sig om och tissla och tassla.. Ja, dvs. Inte sen jag såg fenomenet LINDA ROSING senast strosandes längs Drottninggatan. Ja, du är värd all positiv uppskattning KUNG KENNY. Även fast du är skåning..


Fredag eller?...

73c58e324b8039d4e6d42c89e6b625.png

Fredag eller? Idag tror jag att det är fredag. Man vet inte så noga när man är tvungen att jobba vissa helger. Men denna helg är jag ledig minsann. Det har fyllts på i kylskåpet.. Men när jag ställer in den skattade alkoholen från en ö som jag bara flugit över, Jamaica, tänker jag på den lycka man kände för sådär 10 år sedan när man gjorde samma sak. En kyl full med öl.. Nej, det är inte så ballt längre. Har Pjoltas gått och blivit vuxen?. Hm?


HJÄLP!

Det har varit en konstig dag.
Tidningarna skriver att det är tidernas oväder..vaffan det har regnat lite. Kom igen när det det är som det var i St. Louis och New Orleans för några år sedan.


Sen gick väl dagen på. Jag hade intrig-lunch med Snäckan och det försökte jag förklara under...men det var ju ingen som fatta. Räkodlarn var trött och ställde in ett jamsession. Trisst! Och Pookie vaktar Bazooka. Trisst. Sakanar henne. Ja, inte Bazooka då, som förövrigt är en katt av nån sort.
...Ja, så har det ju regnat också sa jag det?

Jag behöver hjälp:


Vad fan är meningen med den här bilden egentligen?
INTRIG-LUNCH

 

0-714c62016d94888f0f06899a68265269.png

 

 

INTRIG-LUNCH.. Pjoltas har intrig-lunch med Snäckan. Det vill säga Snäckan berättar om killar och hur dom ser ut. Jag lyssnar och förstår nästan hur alla killar är och hur dom ser ut.

Snäckan berättar hur man avfärdar fel killar. Jag förstår nu hur man avfärdar fel killar.

Snäckan frågar: Han är lite prepp, va fan är prepp?

Det är nåt med att man bär fluga och vill vara lite äldre än man egentligen är..

Snäckan visar ett intrig-sms på sin telfon. Pjoltas tittar på intrig-sms:et.

Vilken dag ändå!

 


Fångad av en stormvind

Det är visst världens storm påväg in mot vår Hufvudstad inatt. Det känns faktiskt lite skitsamma eftersom jag varken är intresserad av väder (hur man nu kan vara det...det är ju inte så att man kan göra någonting åt det..eller hur?) eller har åkrar med majs och grejs på. Det får andra oroa sig över.
Fast nog tänker jag en liten tanke på vårt lands tältande festivalare. Poor kids!Förresten.. Jag tyckte att jag såg Peter Jihde på stan idag...
Men det var visst bara en helt vanlig sten.Blood sucker..

55d565c563458855c530c69cff5e8aae.png

Blood sucker.. Nu kanske ni trodde att jag skulle skriva nåt om filmen Twilight och vilken vampyr jag helst skulle vilja idka könsumgänge med.. Nej, det tänker jag inte. Jag tänkte på årets mygg. Är dom inte grymmare än någonsin? Jag har veckogamla myggbett som kliar värre än fjärrkontrollsfingret när Paris Hiltons BFF börjar på TV:n. Eller har jag fel? Finns det Tjernobyl-mygg kanske?


P1:ing med Nour


Bild från svt.se

Den svenska sommaren öser ner utanför fönstret och liksom många andra så är jag ledig idag.. Ja, inte semester, bara ströledig.
Pjoltas tänkte därför slå ihjäl en timme på sofflocket med DN i handen och lyssna på Dagens Sommarpratare Nour El-Refai som för övrigt är lite av Pjoltas idol faktiskt. Nja, kanske inte det hon gjorde i kanal 5´s rip off program Ballar av Stål. Hela programmet kändes dock som ett naivt försök till att vara värst...ja, lite som att se Johannes Brost i en porrfilm, kan jag tänka mig!
Radioprogrammet var säkert jättebra...Jag somnade tyvärr som en sten.
Jag tänkte bjuda på en bild på när Pjoltas sover...men det är ju förjävla svårt att ta kort på sig själv när man sover. Därför lägger jag upp en bild på den engelska rockorkestern Blur som nyss återförenats..
Det är ju ganska tröttsamt..eller hur?

Bild från: intefanvetjag.nu

Pjoltas ska inte göra en tavla till... jag ska dock vinna en, tänkte jag.
Vart då?...jo här!


Glad Begravning och Gott Nytt År!När var du så här glad senast på väg till en begravning?

Igår på jobbet diskuterade vi Michael Jacksons begravning. Jag lyckades då kläcka ur mig att det var nog det enda arrangemang med Michael Jackson som jag skulle kunna tänka mig att betala pengar för att se...
Jag möttes av onda blickar och ångrade faktiskt mitt uttalande (det är inte ofta det händer!). Jaja...nu ska jag lägga ett bud på en Memorial-biljett och hoppas att jag hinner till LA innan klockan 17:00.... eller så skiter jag i det. Jag har ju tvättid..

Bild från ebay.com (kl 09:55)Ni ser rätt..

 

0-494060f7ebfc4a9a74f6cecba70aa3ab.png

 

 

Ni ser rätt! Klockan är 7:36 och Pjoltas är uppe och utnyttjar det kollektiva alternativet till bil.. Japp, tvärbanan. Helt rätt! Jag vaknade till och med kl 6.. Så nu ska jag luska ut numret till Guiness Rekordbok. Eller är det nån som kan det på rak fot?

 


Jag håller med den här killen/tjejen..eller va f..

Lämnar över ordet till bloggosfärens absolut bästa blogg. All cred till tjej han i filmen. Pjoltas är nu en trogen prenumerant!
Jag älskar dig...japp, starka ord...men jag tror jag menar det! Läs henn hans blogg HÄR!HÄR är en annan toppenblogg.


I hate haters


Måste ännu en gång påpeka hur mycket jag uppskattar att det finns människor som inte förstår uppenbar ironi. Den här kommentaren fick jag efter att jag själv skrivit en kommentar på Calle Schulans blogg Schulmania. Inlägget handlade om Anonyma fegisar som lämnar taskiga kommentarer (så som rasistiska och personangrepp etc.) i kommentarsfälten.
 

Postat av: ANONYM

hah idiotiskt kommentar du gjorde hos calle schulman "må dem alla förvandlas till anna bok... jag hatar allt med rasism och personliga påhopp"

dubbel moral så de skriker om de..

2009-07-06 @ 00:09:05

Det var ett skämt.
Är inte det uppenbart!?
Uppenbart?!
...ELLER?

Min dag i bilder + AktivismJa, nu har ju jag rätt dåligt minne.. därav bilden. Som ni kanske har märkt så har min blogg nu lite sommar-touch...ja, då menar jag inte att jag har grön bakgrund och bilder på en massa fjärilar, fästingar och Per Gessle.. nej, det jag menar är att kvalitén har sänkts och jämföras med H&M och att den baseras på TelefonBloggade inlägg.
Om ni som tar illa upp av det.. ni ju stoppa huvudet så långt upp i rumpan tills ni ser ett ljus...för PJOLTAS BLOGGEN är gratis!


De som tjänar pengar på Pjoltas inlägg är väl Karin Olofsson och de andra på blogg.se.
Så om ni har 5 sekunder över:

  • Kopiera denna text:
TACK!
Jättetack för att jag får läsa pjoltas.blogg.se varje dag.
(Hoppas ni köper nåt fint för pengarna ni tjänar på den stackarn!)
MvH
/ Intressegruppen Pjoltas Vänner (R.I.P.V..ja eller nåt!)
  • Klicka HÄR! Och lämna det i kommentarsfältet på bloggen!

Pjoltas kommer att följa upp kampanjen och den bäste bloggaktivisten kommer vinna nåt fint...jag lovar!
Vuxna män bär hatt.. eller?

 

42630f39a5719a07b581565d33be2279.png

 

 

Vuxna män bär hatt.. Ja, eller? Den svenska sommaren är äntligen här med iskalla vindar och bockskägg. Skönt att jag införskaffat en riktigt slick Brixton att värma skallen med.. då alkoholkonsumtionen är lägre än Danny DeVito. Har tänkt på en grej hela morgonen... Hur stavas egentligen enkät?? Tacksam för svar!

 


Tack Stigfinn Kragballe!

 

0fd0e69f08c38b3ccced37cdcbafd8db.png

 

 

Tack för den här gången, Stigfinn Kragballe! Nu är Pjoltas ännu en gång påväg till verklighetens och stadens sus och dus.. Vad nu ett dus är för nåt? Stigfinn verkar ha fullföljt sin uppgift, dock har många läsare hört av sig och känt sig illa till mods och vissa har drabbats av släntrianmässiga kräkattacker pga Stigfinns poesi. Förlåt för det. Men Mr.Kragballe kommer nog ändå tillbaka en dag ska ni se. Jag har ont i ögonen idag. Hur mår era ögon?

 


Art by Stigfinn

Gästbloggare hos Pjoltas:
DETTA INLÄGG LÄSES ENDAST MED BAKGRUNDSMUSIK!
ÖPPNA SPOTIFY OCH KLICKA HÄR..sen går det bra att läsa.

Hej mina nykläckta harkluttar!
Det här är ert handikappstillstånd, er oro och er jitterbugg Stigfinn Kragballe som skriver igen. Jag tänkte bjuda på ett allster som jag skapade när jag skissade av hemvärnstrupper åt prins Eugen (1928) i en liten, liten svettig och intimt trång stuga utanför Borneo.


Vad föreställer den tror ni?

Dikt by Stigfinn

Gästbloggare hos Pjoltas:
DETTA INLÄGG LÄSES ENDAST MED BAKGRUNDSMUSIK!
ÖPPNA SPOTIFY OCH KLICKA HÄR..sen går det bra att läsa.

Hej min spröda kastanjettskärvor!
Er innervägg, borttappade lovikavante och kaskelottavföring Stigfinn Kragballe är tillbaka. Nu ska jag bjuda på ett stycke jag skrev under min skoltid (1987) på den franska impressionist- och konstruktivitetsinterpellationscentret för modern konst C´est la vie Le Vaurtgaurd innan jag kastades ut och ständes av på grund av koppleri och uppseendeväckande doft. Dikten handlar om just det:

"Hon ser mig
hon viker av den sviktande kullerstensgången upp mot Montmartes gränder och ångest
hon faller
gul och frän är doften
ångest
Kraa
Kraa
Kro-kro-kro
ångest"


Gästbloggare: Stigfinn Kragballe

Badbyxor är packade...ja, jag menar inte att jag är välhängd och att badbyxorna är fulla (nej, eller?).. Det jag vill komma till är att badbyxorna är NEDpackade och nu skall Pjoltas ut i spenaten och plaska vatten och bränna magen i två dagar. Därför lämnar jag ordet till gästbloggaren Stigfinn Kragballe som kommer att berika Pjoltasbloggen med poesi och konst.

DETTA INLÄGG LÄSES ENDAST MED BAKGRUNDSMUSIK!
ÖPPNA SPOTIFY OCH KLICKA HÄR..sen går det bra att läsa.


God Morgon mina underbara livslökar!
Det är er insmorda högerhand, vattenspridare och kärlekspockande Stigfinn Kragballe här. Jag tänker bjuda på en dikt om morgonstunden som jag skrev en kall höstmorgon i februari på motellet "Totbraaten" utanför Öst-Berlin under 1970-talet. Då jag jobbade som bakgrund på krokikurser:


"Solen har vaknat och sträcker ut sin stråle
så som jag vattnar min 12 centimeters fåle
gul och frän är doften
ångest
Kraa
Kraa
Kro-kro-kro
ångest"
 

Det kom ett SMS

 

57c38aeb1a2b962dba0ac1739a7d89d6.png

 

 Det kom ett sms: -Michael jackson skall inte kremeras, han består av 86% plast och skall därför smältas ner och återvinnas till lego, så barn kan fortsätta leka med honom.-

 


Min morgon so far.


Inatt gick jag och la mig. Sen sov jag.
Nyss vaknade jag. Nu har jag duschat och ska
precis äta frukost. Sen ska jag gå till jobbet.

(Jag satsade på att skriva det tråkigaste blogginlägget ever...Klarade jag det?)


RSS 2.0