1000 apor, tvåtusen apor, tretusen apor

Imorgon är det 1000 apors 1-årsfest på Laroy...eller NOT!
1000 apor fest den första april....Nån som redan nu känner sig lurad?


Bild från shirtstore.se.
Bilden är tillägnad dig svenmelander (NBC har lyckats ta bort varje orginalklipp av Sketchen från Youtube..galet)Paj i stora lass

Okej, va fan. Nu ger Pjoltas upp snart. Detta har gått sönder inom bara några veckor:
 1. Pjoltas frys..Den suckade till och dödade mat för 500-600 kr.
 2. Dammsugaren.. En Corvette liknande maskin som inte har påse och en decibelnivå på 180. Den suger inte! Det suger.
 3. Pjoltas stortå. Den har alltid sett konstig ut. Men nu gör den ont när man böjer den bakåt.
 4. TV:n visar bara blå bild. Jävla Com Hem!
 5. Kranen i badrummet. Den måste millimeter ställas in efter användning..annars sprutar det vatten och låter pruttbrööl i rören.
 6. Skattebeskedet luggades i kanten..Varför? Jo..restskatt på 140 kr. Jävla Com Hem.. 
 7. Den ljusa E-strängenNylon-Nalle (japp, det låter lite kinky..men det är min nylon-strängade gitarr).
 8. Microsoft Works...jävla skit program. Felmeddelande: Programmet fungerar inte (No shit, Ing-Britt!)
 9. Min nya kofta har fått ett hål uppepå axeln(!?)..Det var det första plagget jag köpt på H&M på ett år..och det kommer nog bli mitt sista forjävlaever!
 10. Min soffa slukade på ett jättekonstigt sätt mitt pekdon till telefonen. Den trillade liksom ner i fodret, under.. asmystiskt. Nu är soffa nyopererad med sax och svordomar. Pekdonet mår bra, men vilar nu på en kudde i fönstret. Tack för allas stöd! 
Däremot så fick Pjoltas en skitsnygg custom-cykel av Cherry Punch och Virtanen. Tack som fan! Den är underbar!


VAD TYCKS?

Och alla ni.. smyg in på svenmelanders blogg och skriv nåt fint. Det verkar som nåt jävligt har hänt. Klicka här!
Strumpnovell och städning..

Ibland så måste man också städa i sin digitala värld (eller vad fan det nu heter?!) bland gamla skit-program, bilder på ex som man bara vill kasta och glömma, musik som man aldrig kommer att lyssna på, Star Wars-skärmsläckare osv. Det finns mycket text-filer i Pjoltas dator. Många blev aldrig färdigställda....undrar varför?! Här är början på nåt som (jag lovar) aldrig kommer avslutas:

 "Jefferson som brukar sova på soffan hade som vanligt glidit ner emellan rumpkuddarna och ryggstödet när jag kom ut i vardagsrummet. Klockan var strax efter sex på morgonen och jag kunde känna doften av Jeffersons strumpor då jag snabbt passerade den livlösa säcken i den storblommiga och nedsuttna soffan från 70-talets glada dagar. Jefferson sover alltid med strumporna på. Vid närmare tanke så tror jag att jag aldrig sett Jefferson utan strumpor. Han är nog den enda jag vet som har sportsockor på sig även på badstranden.
Nostalgin slog mig. Strumplukten förde mina tankar på nolltid tillbaka till en svettig festivalsommar i början av årtusendet.
Pilotglasögon, Glucifer t-shirts, porrjazz på den portabla bandaren som aldrig tystnade, fuktiga sovsäckar och det spanska “finvinet”.
Strumpdoften hade gjort mig mindre sugen på frukost och en högljud rumptrudelutt hördes ifrån vardagsrummet och nu var suget efter frukost helt borta. Istället agerade jag helt grungemässigt och slängde på mig de kläder jag kunde hitta närmast mig där jag nu stod i köket, hungrig men osugen på mat.
Jag måste ut. Ut i solen. Äta sol till frukost. Hälften av kläderna jag lyckades skrapa ihop på min väg mot hallen var Jeffersons och alldeles för stora. Jag fann inga strumpor. Men det är majsol ute och jag klarar mig nog utan. edfecf CÄÖLkepkkäökc lök lök lök lök"

Vad slänger ni?


Sommartid. Tji..inte i mitt hus iallafall!

Nepp. Okej för Earth Hour...men det här med sommartid går jag inte på. Man kan inte hoppa på alla hajjpar! Sommartid är säkert ett påhitt av konsumtionssamhället som tycker att vi ska orka handla mer senare in på kvällen.

RÖR INTE MIN KLOCKA!

 VÅGA VÄGRA SOMMARTID!


Nån som är med mig?Nu ska jag gå och blogga mig i en närliggande park!Earth Hour....nej. DARTH HOUR

Earth Hour:en gick ju finfint och en stolthet över det kollektiva medvetandet bar Pjoltas fram emellan mörka gråa hus med svarta fönster på vandring från A till B i hjärtat av söderförorten. Känslan av att det kanske finns lite hopp ändå värmde bröstet mer än vad den blaskiga ölen gjorde.
Sensationskolumnisterna och andra som i sin strävan efter bekräftelse smutskastat the Earth Hour. Deras ord är om mångt och mycket mer bortglömda än sekunderna efter man läste dom. Kalla gärna Pjoltas blödig, men enorma kollektiva insatser ger mig gåshud. De första Earth Hour-bilderna jag såg från jordens olika hörn kom ifrån Kina. Kina släckte sina lampor.. och man tänker..nog finns det lite hopp för oss ändå.
Tanken finns ju hos oss i alla fall. 

I dag mellan kl 11.22-12.22 är det DARTH HOUR. Jag hoppas att så många som möljigt är med!
  Campino Mmmm....


I love snö!

Jaha, då var vår vackra huvudstad inbakad i ett tjockt täcke av snö igen. Alla människor går runt och ler mot varandra och kärleken är så tät så man kan ta på den. Snön på våren väcker det allra finaste i det stockholmska hjärtat...
Sen att vi kör åt helvete med våra bilar det är en annan sak.. 

Nya enkronan och Enkrons-fashionPjoltas fick en ny enkrona igår. Det känndes speciellt. Idag läste jag att det finns 40 miljoner såna enkronor i Sverige. Nu känns det inte så speciellt längre... Det är kul att våran kung har lite lejonhockey-frilla.
Man längtar redan nu efter nästa "nya" enkrona..


Vem är din förebild?

VEM ÄR DIN IDOL?
Ta fram en kalkylator:
   1. Välj din favoritsiffra mellan 1-9                                
   2. Multiplicera med 3
   3. Lägg till 3 och multiplicera med 3 igen
   4. Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal
   5. Lägg ihop siffrorna


Kolla nu med ditt tal vem din förebild är i listan nedanför:

1. Einstein

2. Nelson Mandela

3. Abraham Lincoln

4. Sune Mangs

5. Bill Gates

6. Gandhi

7. George Clooney

8. Thomas Edison

9. Pjoltas

10. Abraham Lincoln

Hm... Vem blev det?...


Kram-Tomten och ett PS.

Igår/Inatt drack Pjoltas öl med Cherry Punch och Virtanen. Idag vaknade Pjoltas med en liten osynlig tomte. Den osynliga tomten älskar mig. Han kramar mig jättehårt runt huvudet. Pjoltas måste kisa. Tomten skrattar. Pjoltas hatar osynliga tomten. Dumma kram-tomte..


PS: Ni som frågade...Nej, Pjoltas tänker inte börja Twittra.


Limhjärnor United

Jag läste i gårdagens Aftonbladet om en häst som inte tål gräs..


..den kanske dom skulle boka till Uppsala Reggae Festival?!

Jag hörde ett ryckte om att Michael Phelps skulle dit...det är väl inte så konstigt eller?! Jag tror att det spelas musik där också...inte riktigt säker dock..


Golfers has tiny balls

Nån måste ha petat ner något i Pjoltas mat idag. Jag är full med energi. Jag har jobbat elva (11!) timmar idag och jag planerade således (oj, vilket gammalt ord...men ganska skönt!...känn på ordet..säg det gärna högt...SÅ-LED-ES...Mmmm) min kväll lugn eftersom jag trodde att jag skulle vara helt slut och bara dega framför TV:n tills John Silver Blund kommer och häller kattsand i ögonen på mig. Tilläggas bör också att jag kom direkt från semester till 11 timmars jobb.
Nej, Pjoltas är full av energi och har sprungit runt den södra förorten..nej, inte för att jag blev jagad. Nä, bara för att bli av med överskottsenergin. Jag har fortfarande energi kvar och funderar på att sälja skiten till Vattenfall eller Fortum så att man kan få sova lite inatt.
Nu skall jag tälja en pall till vardagsrummet (som också är sovrum, salong, TV-rum, biljardrum, bibliotek, replokal, garage, föreningslokal, badhus, gasklocka, pentry, östra flygeln och gym eftersom jag bor i en etta).
Vad gör ni av all överskottsenergi? (...och mamma, jag vet att du läser. Våga lämna en kommentar =))

Sen kväll med Star Wars Kid


Tillbaka i smeten och WTF?

Nu är Pjoltas fjällhemkommen till smeten igen (dvs. Sthlm)...........och vaffan?!! Det är ju kvar en massa snö här!
Vad har ni gjort?!! Det skulle ju vara vår med Gulsippor och Piskliljor i backarna. Eller? Vinterns gömda hundbajsar skulle ha krupit fram och börjat lukta. Samt en och annan uteservering med sol i blick skulle ha öppnat....men NEJ NEJ! Nu är Pjoltas arg! Här skall det vara snö minsann! Visst...sure..kul..skitkul...
Fan, till och med snögubbarna tycker att det är nog nu!

Dagens Kines-bild och Hamburg

Telefonbloggat. Någonstans från spenaten, typ Järvsö...eller nåt?!
Jag tyckte jag så Lill-Babs stå och rycka med axlarna och slicka sig om läpparna i ett dike här vid vägen. Så nog åker vi nu genom Järvsö?! Ni som inte fattar vad jag håller på med så är det så: att Pjoltas är påväg hem från fjällen och dödar lite tid med att telefonblogga om inget alls.

Det är lite tungt att vara singel och komma hem efter semester till en tom lägenhet som luktar instängt och är tystare än Hamburg..nej..Hamburg är tyskt..inte tyst ju.. my mistake..sorry..
Jaja, skitsamma.. det ska bli najs att komma hem också på många sätt.

Här kommer dagens KINES-BILD:

 

Lappkast och KommunismJag tänkte egentligen skriva något debattartat om det "demokratiska och öppna"  landet Ryssland, men jag kortar ner mina åsikter till en mening pga. lokala koncentrationssvårgheter...här kommer det : Ryssland är ett skitland!
Det tycker jag, som sitter i ett riktigt åsiktsfritt land. og om det..
...
Nu skall jag packa ner TOP GUN-pyamas och 16 par strumpor. För imorgon tutar Pjoltas tillbaka till huvudstaden. Nu är det färdigfjällsemestrat för denna gång. Jag pajade toppen på en skida, farscha de Pjoltas tyckte vi skulle hitta nån med spets-kompetens för att fixa skidan... Han är rolig han. Han lärde mig också att göra ett lappkast. Det är inget jag ska lära mina barn när jag blir stor. Lappstackarn flög en sådär två meter och blev skitarg...Han var lång och hette Enok Nittijo och var gift en liten rackarns lappkärring vid namn Sirka Nittijo.

Tackar och Bockar (Bruse) för alla grattis-kommentatrer här på Pjoltas. Fan så gulligt!

 
Själva då? Har ni någon söndags-ågren? 
 Lösningen på problemen i Rosengård

Telefonbloggat. Fjällstugan. Såg ni på nyheterna igår? Vi fick äntligen svar på varför det springer runt en massa idioter i Rosengård och tänder eld på diverse ting som inte är deras eget samt kastar sten på räddningstjänsten och polis. Jo, enligt SVTs Rapport så beror det på: Sophusen är trasiga och det är ingen som lagar dom. Det är alltså lösningen på problemet. Att rusta upp och fixa till sophusen. Vad skönt! Tack Rapport!

Rubrik

Idag stormar det i fjällen. Det är en läsa-bok-dag. Ja, samt snarra snask, elda i spisen och slöglo på andra som stånkar runt på skidor i lilla TV:n. Ojoj, det är hårt att vara ledig!Farscha och Michael Jackson

Telefonbloggat. Härjedalsfjällen. Idag har jag åkt på-längden-skidor. Kanske en mil framåt och en halvmil bakåt. Jävlans bakglid (och då snackar vi inte räsermage!).
Det var annat för Farscha de Pjoltas som hade julklappsskidor för tusentals kronor på fötterna. Som en inoljad iller med hemlängtan i nedförsbacke gled han fram i spåren, helt ljudlöst...ja, tills på hemvägen. Då en pjäxa hade svullnat och gav ifrån sig ett rejält pruttljud vid varje rörelse med vänsterfoten. So much for fjälltystnad. Prutt!
Om det blir sol och fint imorgon och om jag känner min näsa rätt, så skall den då förvandlas från en liten blek färskpotatisnäsa till en röd fnasig bakpotatis a la 8:e gradens brännskada. Barn kommer att gråta. Jag kommer att få navigera via backspegel och jag kommer att följas av ett spår med nässkinn.
Man kanske kan ta tillfället i akt och slöjda till en portmonä eller en lampskärm av nässkinnet..eller...Nej, i såna här situationer önskar faktiskt Pjoltas att han fick vara Michael Jackson..  
GRATTIS TILL MIG!!!

Nu sitter jag här i fjällstugan bredvid öppna spisen och insuper mina sista timmar som födelsedagsbarnvuxen. Magen är full med födelsedags-restaurang-bjud-mat, födelsedags-restaurang-bjud-öl från Restaurang Fjällsnippan nej..eh Fjällsippan, kaffe, lyxbulle samt tysk choklad. Snart så skall jag ta mig ett glas rödtjut och rulla mig i räksallad till tonerna av Il Divo för att göra lyxkänslan optimal.
Nu vet jag att många sitter där framför sina små laptop-skärmar och drar sig i skägget och undrar: Fick nu Pjoltas det han hade önskat?
Jag orkar inte riktigt att lista det ikväll men jag kan nämna att jag är 17 par strumpor rikare och att jag fick min första pyamas (ja..nu i vuxen ålder)..och inte vilken pyamas som helst nej..en riktig TOP GUN pyamas så inatt sover jag nästan identiskt lik Tom Cruise som den rykande heta stridspiloten Maverick... Jag ska nog snoka fram ett par pilotbrillor framåt småtimmarna, sen kommer upplevelsen bli total minsann.
Pyamasen fick jag av Big Bad Brüscha med familj. Storleken var XXL. TACK SÅ JÄVLA MYCKET! Haha..det är okej. Jag kan alltid bjuda in nån som vill dela den med mig.
Hellre för stor än för liten..eller?....

  

Jag vet, imorrn and the big 31

'Nu börjar det dra ihop sig, sa flickan som fött färdigt.' Imorrn så når Pjoltas the big 31. Det är näst inpå snöstorm här i fjällen men era presenter kommer nog fram ändå. ;)                                                              

Sumosömn

God Morgon! Oj, man sover tungt som en sumobrottare, här uppe i fjällen. Idag så ska jag tämja den 'vita faran'. Och då är det inte Bert Karlsson jag snackar om...nej, Pjoltas snackar snö åffkårs! Lägger upp en bild på gårdages DePalma-fynd. Och ni.. Vad gör ni?.. Jobbar?! WHUHAGAAHA!                                                                                                                                                               

Det är en sån dag idag. Del 2

Framme, utfodrad, mysbyxad, rödvinad och färdigskottad. Hur har ni det?                                                                                                                                                                                           

Raka vägen till fjällen. Del 2


Raka vägen till fjällen


OperJa

Under tiden ni läser detta måste ni köra igång denna låt i bakgrunden (Öppna Spotify klicka sen på länken).
Snart tutar jag iväg till Skanderna för en veckas rekreation med solning mot stugvägg och lårbensfraktur i backen. Det påminner mig om mig och min vän Räkodlarens grymma snowboardtrick som vi körde när vi lärde oss åka bräda för en sådär 15-16 år sen (Just det! Vi var först!). Tricken hette oftast sammalika som utförandet var:
 • "Hit the ugly kärring in the liftkö" (Man halka alltså utan mening eller mål in i en arg tant i liftkön)
 • "Fejsplant" (Det var när man i luften kom på att det enda jag kan ta emot mig med är nyllet och sen gjorde det)
 • "Just miss the liftkö and we möts by Ica-butiken 200 meter after the liftkö" (ja, gissa?!)
 • "The Giljotin" (Det tricket provade vi bara en gång. R.I.P Jefferson)


Jag har spränghuvudvärk, och melodischlagerfestivalen gjorde inget bättre. Man slutas aldrig att förundras över sin utveckling här i livet. Jag satt och höll tummarna för Alcazar...japp det är sant. Stora, snygga, sex- och samlevnadsutstrålande, punkiga Pjoltas höll på Alcazar. Snart flyger grisarna. Eller..ja, det var ju den bästa låten..eller?
Men nu måste jag packa färdigt trots huvudvärk och sex- och samlevnadsutstrålning.
 

Fyra dagar kvar!

Japp, jag vet att jag är älskad omtyckt sedd nästan synlig. Och idag fick jag mitt första PRE-födelsedags mail.


Eurovisionmelodischlagerfestivalsfinalen


Imorgon smäller det Eurovisionschlagermelodifestivalsfinalen och pjoltas har öppnat gylfen börsen. Här ska det satsas pengar. Mina TOPP 2 tips är (JA, TOPP 2 är en ganska liten topp. Om ni klagar så kommer jag göra en TOPP 1 lista så det så HA HA!):
PLATS 1:


PLATS 2:Tack Eniro!

Nu är det slut på Pjoltas vilsegående (ok..det är inget riktigt ord. Skitsamma!). Det är känns lagom att vara introvert vilsen..men att hela tiden gå vilse. Det är bra tröttsamt. Oftast när Pjoltas går vilse så är det inne i hus. Och värst var det när man gick och läste på Högskolan. Ni anar inte hur många föreläsningar som jag suttit igenom bara för att bevisa att jag inte gått fel eller för att pinsamt slippa att resa sig mitt i allt och få allas ögon på mig.  Här är listan:
 • Vaxljusstöpning
 • Feminist för dig med mustsch
 • Mustasch för dig som är feminist
 • Engelska B
 • Lätt föreläsning för dig med dyssilixi
Ärligt, hur skulle man klara sig utan Google maps och Eniro etc.? Och nu har de gjort tjänsterna ännu bättre!
Jag ska till fjällen på måndag..

...hänger ni med?

Kölapp

Har ni tänkt på att varje gång man är på en bank etc. som använder sig av kölappar, så glor man frenetiskt på sin lapp för varje gång det tutar till och blir ett nytt nummer. Varför? Som om numret på lappen skulle ändras?!
Idag försökte jag trotsa lappkollandet på min lokala Teliabutik. Undertiden lärde jag mig att härma tutljudet som kommer när nummerskylten ändras. Efter en stunds träning lät tutljudet identiskt. Oj, vilken kö-kalabalik det blev. Stressade lunchkunder klagade över att det tutade, med deras nummer kom aldrig..
Det är kul att vara ledig på vardagar.  Morgonfrisyr

Ann-Jeanette från våning fyra kom förbi och frågade om jag hade en kopp socker. Hon skulle baka struvor. Hon hade en enorm morgonfrisyr. Jag sa inget.Nykokta kräftor - Nykräkta koftor

Är det sant, allt det här som skrivs på Pjoltas-bloggen, undrar ni? På det skulle jag vilja svara som vår älskade förbundskapten för TRE KRONOR Bengt-Åke Gustafsson skulle svara: NJAAAAEEEÄÄÄ!Tack så jättemycket för att ni orkar läsa detta dravel och tack för att ni tipsar andra. Jag har ett hunddagis som kanske ställer upp med lite reklamintäkter om jag får många läsare. Reklamintäkter...eller sa dom Betäcker...jaja. Tack alla ni!

Tack Annelie och Yksi!Pjoltas och flickan

Jag träffade faktiskt en tjej igår kväll....

..Hon blev skitsur. Jag hade nog kramat snöbollen för hårt

En vecka kvar..

De flesta Pjoltas pratar med spelar ovetande om min stundande födelsedag:

- Jaha, du fyller år.. *suck* Har du med dig mina pengar som du är skyldig.
- Din födelsedag!? Eh..Känner jag dig?!
- Du fyller år om en vecka...nej, du har nog ringt fel!

- Ursäkta, var snäll betala och sluta prata. Det blir så lång kö!
- Om du inte slutar prata med mig slänger jag av dig på nästa station och jag skiter fullständigt i att du snart fyller år!Men jag vet nog att ni vet. Men jag låtsas som att jag inte vet att ni vet att jag inte vet utan vet egentligen vad ni vet om vad jag vet om det ni vet! Så det så!EXPEDITION ROBINSON -FINALEN-
Det gick inte längre... Expedition Pjoltasson är avslutad. Olsson på 2:an röstade ut mig! (Om ni inte hajjar vad detta handlar om. Läs inlägget här under!).
Olsson hade en pakt sa han (troligtvis med svenmelander den rygghuggaren). Det gjorde inget. Fem hela timmar utan föda gjorde mig galen. Jag svettades och mina hungerdrömmar kom oftare och oftare. I slutet längtade jag till och med efter gorgonzola (en omklädningsrumsdoftande ost som smakar precis lika illa som den doftar). Jag började att kalla mig för Marie-Louise och jag dansade med en purjolök sjungandes "Take me to your Heaven".. Jag fick lov att bryta.

Nu är jag tillbaka i civilistationen och nu blir det vin, kvinnor och sång med allas vår fina Ernst..

EXPEDITION ROBINSON


Min frys frostas av. Nepp, jag har ingen sån där cyber-highway-frys som frostar av sig själv via Internet eller hur det nu fungerar? Nej, det är bara att trä på sig gummistövlarna och hugga tag. Och så här det, mitt kylskåp är nästan tömt också dvs. jag har INGEN mat hemma.
Och eftersom jag är ledig idag och inte har nån föda att tillgå så har jag en Expedition Robinson Dag idag.

Jag har slaktat en Juckapalm i trapphuset och gjort en litet höftskynke och smörjt in mig med HP-sås (i brist på solfaktor!). Brevbäraren såg skeptiskt ut när jag öppnade dörren och undrade om han hade några nyheter från Andra sidan (grannön med de utröstade deltagarna). Han skrek lite som en tjej och sprang ner för trapporna när han fick syn på mitt spjut som jag tillverkat av en gardinstång och en brödkniv.
Nu sitter jag i burspråket med öppet fönster och försöker locka in en skata som bor i trädet utanför med en bit av en gammal Snickers. Skatan ska jag sen grilla..ja eller köra i mickron..jag vet inte än..) och äta med lite ris som jag fått av TV-teamet (..ja..eller?).

(5 min senare)
Skatjäveln vägrar att bli infångad och jag börjar känna att hungerhallucinationerna börjar tränga på. Det var över fyra timmar sen jag åt. Jag somnar till och får sekundlånga drömmar om julbord och bbq-sås. I ett hörn av badrummet har jag hängt en handduk som man kan sitta under och ha som bikt-bås a la Expedition Robinson. Men just nu har jag ingen energi att bikta mig och snart är det dags för utröstning. Tänkte skoja med Olsson på andra våningen och rösta ut honom.. jäklar vad förvånad han kommer att bli!
Nu ska jag suga ut det sista ur en bläckpenna jag hittade under sängen...
Fortsättning följer.. (om jag inte dör åffkårs!) 

Det är en sån dag idag.


Plötsligt händer det!

Huvud, axlar, knä och tå, knä och tå

Telefonbloggen. Sängen. Jag hoppade precis ut ur duschen. Jag tvättade håret med "head & shoulders". Jag tänkte en kort sekund. Sen tvättade jag axlarna också.. Fan, dom vann...

Lite LAJV..någon?


Åh, nu är våren här och det är dags att börja LAJVA igen!
Jag, Torunn. Hemagloffs och Kaldelarderon av Rohandia har samlats för att sy kläder och äta rå potatis. På årets första LAJV kommer jag vara Kung Blankenröv av Stendumpfbottenskogen. Därav kommer jag bära min nya disajn..dvs. Den lilla svarta. Vad tycks?!Öppet brev till SVT. Ang; Nya regler till Melodifestivalen 2010

Hej SVT!
Er trogna licensbetalare Pjoltas här. Ni verkar ju ha lyckats väldigt bra med jippot Melodifestivalen. Dock så tycker jag att det saknas lite regler. Okej, att ni lagt till det här med duellerna och den internationella juryn, men visst känns det inte fulländat? Därför har jag punktat ner lite förslag inför Melodifestivalen 2010 som skulle lyfta arrangemanget ett snäpp extra:

 • Utöka deltävlingarna. Vem skulle må dåligt av att ha en deltävling varje dag. Ja, kanske i samband med alla sommarfestivaler som finns i Sverige? En tält-turné kanske? Varför inte två deltävlingar om dagen och kanske tre på julafton och andra högtidsdagar?
 • Låt Carola sjunga minst hälften av alla bidrag. Det skulle pressen gilla (och Carola). Ta med Blondinbella, Linda Rosing och stjärten på hon Bagge. Ja, och han Pirelli.. Oj, vilka tittarsiffror det skulle resultera i!
 • Bert Karlsson kan vara programledare och bräka ut nåt om "kåta blickar" mellan semmelraparna. Sidekick kan Jessica Almenäs vara. Iklädd i en så pass kort kjol så att hon måste ha hårnät. Det gillar pressen.
 • Försök att hålla de som kom med programidén till Popcirkus inlåsta i nåt fjärran land. Så att programmet blir överblickbart och värt att titta på. Kanske kul till och med!
 • Utöka looser-momentet andra chansen, med en tredje och fjärde chans. Och varför inte bjuda in hon den fängslade svenskan i USA, Annika Östberg. Ja, och han turken som överlevde tåg/lastbilskrocken. De borde ju ha något att komma med när det gäller "en andra chans".
 • Glöm internationella juryn (..som egentligen är en pizzeria i Bandhagen!), istället skulle man kunna lägga en deltävling utomlands. Varför inte i Skåne någonstans? TEXT-TV fungerar väl fortfarande?!
 • Jag tycker att man också skall kunna rösta med Fax, MMS, UPS, E-Mail, Brevduva, Stadsbudet, SJ, Bussfrakt, viskning, Röksignaler, Flaskpost, Lyckokakor, Sportfiske, Ridande bud, oralt, genom klappmätare och ryktesvis.
 • Sist men inte minst. Sparka Christer Pettersson Christer Björkman. Han ger ju bara sina vänner en chans att få vara med i tävlingen. Nej, anställ nån från Pirate Bay istället. De har ju alltid en aktuell TOPP 100-lista.
   

Facebook = Sovjet ?

Jag är sjukt kluven (..sa Marie Antoinette) till Facebook. Man kan bli PUFFAD Facebook. Jag hatar att bli puffad på. Jag gillar inte köer, trånga tåg och bussar, Ryssland, publikhav och andra ställen man kan bli puffad på. Därför kanske jag skiter i allt tjat om att jag ska joina Facebook. Så det så!  Däremot så gillar jag Powder Puffar (hundrasen alltså!).


Facebook-bild tagen från http://annamupp.se.nu/
 

                 


Idag lyssnar Pjoltas på: Volbeat - I only wanna be with you (Öppna Spotify. Klicka sedan på länken!)
Antipiratbyrån vs. Tennis

Antipiratbyrån har visst gjort husransakan och tagit en server. Räcker det inte med Davis Cup-demostrationerna i Malmö!?

Personangrepp och RÄKtiga grejer!

Dagens citat:

- Frågan är vad som är läskigast, en 17-åring som ser ut som en tolvåring,
eller en 17-åring som ser ut som en 35-åring?

Alexander Bard om Amy Diamond och Molly Sandén
Artikeln kan du läsa HÄR!Jag pimpade (shit så töntigt ord.. Jag skäms redan att jag skrev det..) RÄKodlarn med ett par nya creepers.
Tyvärr RÄKte inte kameraminnet till, det var inte RÄKodreligt, så RÄKodlarns huvud försvann RÄKordsnabbt på bilden. Det hade jag inte RÄKnat med. Köp större minneskort RÄKomenderade RÄKodlarn RÄKtorsmässigt. Jag gjorde en RÄKonstruktion på RÄKordtid. Utan RÄKvisita. Bilden blev väl ganska RÄKo, men ändå lite av ett RÄKlamationsmaterial. Men, men det är ju ändå RÄKlam för RÄKodlarn, så jag hoppas han RÄKapitulerar.. annars RÄKnar jag med en  RÄKtoskopi  .. oj, vilket RÄKtangeldrama!
Så här glad blev han! Gladare än jag RÄKnat med..RÄKtigt glad!


Kent, döden och jag

Ugh.. Jag absolut inget positivt att leverera just nu och därför får ni titta på en rolig fisk så länge.


Allt är på sne..

Natten var en katastrof. Den tillbringades till största del på toaletten. Magjävel!
Kvällen var dock bra, även fast Volbeat spelade på snedden!

Pust stånk stön

Volbeat skötte sig. Jävlarns så bra! Nu ska jag ligga sked med räkodlarn och titta på film.
God Natt!

VOLBEAT


Brylkrämen är inhandlad. Sway-tröjan är på vädring (?! fräscht liksom) och mina leopardcreepers är nyputsade. Eldoradon är uppfylld och kvinnor och barn är varnade. 
Ja, jäklar! Ikväll smäller det vänner. Jag, Räkodlarn och Big Bad Brüscha ska gå och insupa lite ljuv musik a la VOLBEAT på Arenan, Fryshuset (i Sthlm alltså). Härligt!
Ska du dit?Här är min favvo-låt med VOLBEAT - Danny and Lucy (11pm)
(Öppna Spotify klicka sen på länken)


Komplettering av önskelistan

Eftersom det är så pass många som vill köpa födelsedagspresenter till mig och tjatar om att jag skall lämna in önskelistor i butiker...ja, ni vet som de gör innan amerikanska bröllop. Så att gästerna kan köpa exakt det brudparet vill ha. Butikspersonalen kryssar av så inte gästerna köper samma presenter och på så sätt blir alla glada.
Därför har jag nu lämnat in en önskelista i VI-butiken i Fruängen. De såg ganska skeptiska ut, men stämningen lättades upp när Hasse på lagret berättade att han brukade tänka på godiset Plopp när han sitter på toaletten. Ja, en sån historia är ju alltid en "ice breaker".
Här kommer några fler tips på sköna presenter till Pjoltas födelsedag (dessa står inte med på listan som är inlämnad på VI-butiken i Fruängen. Så ni får prata med varann, så ni inte köper samma!)

Cadillac Eldorado 1967               En till kattunge (helst iklädd liten mössa!)
            

Bajskorvsbyxa (tjockast på mitten!)                      ..eller ett par rosa byxor
                                    

..eller kanske ett par byxor i guld?          ..eller ett par röda till sommaren kanske?  
    

..vita med guld är ju också fint! Nä, ett par blå och rosa strumpor. Det vill jag ha!
   

Fast de turkosa jag tipsade om för några dagar sen. De är nog coolast, tror jag.
                              


Popcirkus = Prislöst Bingolotto för kids med tålamod

Skall försöka med två grejer just nu.
 1. Laga lite mat (..det borde jag fixa!)
 2. Kolla på Popcirkus på SVT2

Det går dock väldigt trögt med punkt 2. SVT med Luuk och Sinding-Larsen i spetsen introducerade för ett tag sen det live-sända musikprogrammet Popcirkus som Sveriges svar på det utomordentliga musikprogrammet "Later with Jools Holland" (BBC går även i kanal 9, tror jag). I det programmet fylls 5-6 scener i en stor cirkel med bra band och artister som byts av att spela efter varandra.
Reggie som hårdrock.
Även lagom långa intervjuer med artisterna inkluderas. Detta saknar Popcirkus...och i och med de långa intervjuerna, den spansk talande apan, musikkryss och annat dravel så tappar man intresset. Det känns mer som ett prislöst Bingolotto för kids med lagom stort musikintresse och tålamod.
(I skrivandets stund så försvann ljudet för Fleet Foxes trummisen Josh Tillman..det var ju iofs ett ganska live:igt inslag.

Det jag vill komma till är..Snälla rippa Jools Holland konceptet helt..Snälla SVT!

Teknik teknik teknik

Ja, då har teknikbögandet nåt en ny nivå. Pjoltas-redaktionen har varit god idag och försett mig med en "Iphone killer" dvs. En Nokia 5800. Nu ska jag lära mig den utan och innan. Såg ni Den rätte för Linda Rosing? Jäklar vilket självförtroende man får av det programmet. Eller hur?
Idag lyssnar jag på: Yves Montand - Le Cocher de Fiacre (öppna Spotify, klicka sedan på länken). Jag kan inte ett ord franska, men satans vad charmiga hans skivor är. Tack R2 för tipset!


Rest in Fleece!

Telefonbloggen. Tuben. Åsen.
Är påväg till Kungsgatan. Där ska jag hämta upp en present från Pjoltas-redaktionen. Härligt! Ett minus dock.. Jag fick några par schyssta kalsonger av mina föräldrar som de inhandlat i Venezuela. De verkar dock gjorda av 100% plast. Det är kallt ute men min rumpsvett har klivit in i en ny dimension. Det känns som jag har en konsumpåse under byxorna. GAH!

För ett tag sen hade jag en diskussion med en vän om obekvämlighet. Jag kom fram till att: Gå i 40 graders värme iklädd ett ut- och invänt regnställ med lager av fleece utanpå och ha ett rostigt järnrör gnidandes mellan tänderna kl 07 på morgon. Man skall gärna ha racermage och 100 snygga tjejer som tittar på en. Det måste var höjden av obekvämlighet. Eller vad tycker ni?


Snart så..

Lägg inte pengar på dyra desperatdrinkar till den fyllesnygga (dvs. NOT!) bruden kvart i tre på krogen. Lägg inte pengar på tandblekning. Nalla Tipex från kontoret istället. Skit i att köpa hårvax, mousse, spray, toning eller andra produkter (som det så fin heter..) till håret. Du kommer ändå tappa det snart. Lägg inte pengarna på nåt dyrt gymkort och upplevelseresor. Nej, reta upp Baltic Inkasso istället, så får du både kondition och spänning så att det räcker. Nej, spara dina pengar för det kan snart användas till något mycket bättre...vaddå undrar ni?!
Jo.. PJOLTAS FYLLER SNART ÅR!

Här kommer Pjoltas officiella önskelista på ting jag inte har tid eller plats med men skulle vara väldigt najs att ha..ja, och ett par byxor:

1. En Darth Vader luftballong:                                                   2. En kattunge


3. Parkfylle-bältet                                                      4. Ett par schyssta byxor


...annars går det bra med kontanter helst i 1000-lappar. Grattis till mig om typ tre veckor!!! GAH!

Chips-brännarna och köp av orm

Jag tänkte egentligen snickra ihop en "Veckans Lårkaka" till idioterna som bränner ner mataffärer i Södertälje..men jag orkar inte ikväll och förhoppningsvis så har de allra flesta fattat hur jävla skitkorkade och lönlösa dessa handlingar varit.

Ni som läser denna blogg frekvent kanske saknar "Veckans Lårkaka". Det har visat sig att Pjoltas är inte en hater och i min strävan efter att inte vara bitter så rimmar "Veckans Lårkaka"-inslagen i denna blogg ganska illa. Men men.. nån dag så återkommer den. Det lovar jag.
Jag hoppas att få min nya telefon imorgon utav Pjoltas-redaktionen så att jag kan fånga alla roliga ögonblick och förevigt föreviga dessa här på bloggen. Men omvärlden kommer säkert bli grå och tråkig den dagen då jag har möjligheten att fånga den i min lilla lur. Det är inte alls som att äta pizza varje dag och därför var det helt onödigt att jag skrev denna mening..
Nä! Man kanske ska köpa en orm istället..

Fatta Sakta

Telefonbloggen. X2000 typ Botkyrka. På Kalla Fakta på 4 :an så verkar de ha riktig sensationstorka. Igår visade de 'Mona Sahlin trodde att hennes man besiktat bilen med körförbud. Men det hade han inte. Eller?'. Det skulle krävas mycket för att jag skulle bli sosse och inte bryr jag mig värst mycket om Mona och hennes ofta föråldrade "klasspolitik", men denna journalistik som uppvisades i detta program kändes bara onödig. Ordet "sosse" finns såklart inte i min telefons ordlista. Men ord som "rosse, poppe, porre och posse" finns minsann! Vad betyder det?

RSS 2.0