Säg inte det här till någon...


..ikväll så hejar jag på USA i OS-finalen i hockey. Varför, undrar du? De är underdogs för fan och just nu ligger de under!


Du luktar skit! Lugn, Pjoltas hjälper dig..

Snön är på väg att töa bort och Pjoltas hopp-studsar som en nioårig flicka mellan decimeterdjupa pölar och halvupptinade hundbajsar som likt min grannes munsår, bara ”poppat” upp så här på våren.

 

Vart tog den där ”Chock-vintern” vägen? Jag saknar den redan.

 

Pjoltas ska köpa kebab och en D-sträng. Livet är ganska bra ändå. Ja, förutom att jag just nu saknar kebab och en D-sträng.

 

Jag har förmånen att kunna stänga ute världen för en dag. Inte för att jag tycker illa om världen.

Nej, det är bara det att jag är en jävel på att ladda mina batterier i min ensamhet. Med min musik, mina texter, min tid... Precis..Min tid, liksom.

 

Jag funderar på om man kan sälja en bara småprovad flaska parfym på Tradera? Den var skitdyr och just i tillfället då jag köpte den, så ”passade den Pjoltas som handsken..”. Men när jag kom hem och skulle börja använda underverket... så passade den inte mig alls.

 

Issey Miyake – L'eau D'issey Pour Homme (75 ml).. 400 kr!

 

Nån som vill köpa? Kom igen nu? Var inte blyg! Ja? Ja!Melodischlagerfestivaleurovisiondeltävling


Förlåt, för att jag inte kom med något tips om vinnare den här veckan. Jag har vunnit pengar så det räcker (och ni med, ja, ni som följt tipsen vill säga! Grattis!).
Så jag bestämde att det var slutspelat för denna gång.

Men man undrar ju;

Vann ER favorit ikväll?
-TelefonBloggat-So far = Så pappa


Okej. Min morgon so far:


- Vaknade (idag med. Jippie!). Själv (idag med. Mindre Jippie.)

- Låg och funderade på vilken dag det egentligen är. Kom fram till att det är torsdag. Men det var ju fel.

- Duschade. Och kom fram till varför vi som har glasögon enligt legenden är lite fulare än dom utan;
Oftast då vi är nakna så det pga att vi ska duscha. Ja, om man nu inte är nudist vill säga. Annars så är man ju inte naken så ofta. Och när man duschar så tar man ju av sig glasögonen. Alltså kan vi brillbärare inte se våra fula fötter, valkar och generande hårväxt (tujjor?) i knävecken etc.

- Långfrukost (ca. 12 min) framför TV4:as Nyhetsmorgon, där Tomas Andersson Wij spelade nya låtar (Riktigt bra! Tobias Fröberg som producent!).

- Skickade ett mess. Inget svar (än) troligtvis på grund av bakfylla och ev. "bortamatch".

- Mailade Spotify

- Kollade kalendern (Det är mycket nu)..

- Oroade mig inför tandläkaren(s räkning) som jag ska till om typ två veckor...

- La in detta hjärndöda blogginlägg..

Snart ska jag:
- Bosta tänderna och sånt..

- Jobba (på en lördag!)

Hur såg din Lördagsmorgon ut?


Sentimentala kläder

 

Nu ska jag skryta. Jag har en förmåga att skärpa till mig och se allt objektivt för en sekund. Både mentalt dvs. "hur någon annan tänker" och rent fysiskt dvs. "det fysiska rummet". Se med andra ögon, kanske man kan kalla det.

 

Idag kopplade jag på min superförmåga och insåg att min lägenhet nästan var en kandidat till det där städprogrammet som gick på TV4. Rent Hus, kanske det hette. Eller?

 

Eftersom jag har varit bortrest ett tag och när jag väl kom till stan så gick den mesta energin och tiden på att ta mig fram och tillbaka till jobbet och att febern och öronvärk tog mig i förrgår... så har liksom städning och diskning fått vänta.

***

Men idag gjorde jag "Rent Hus". Och shit sicket Tradera-race jag ska göra i vår. Jag badar liksom i kläder. I våras räknade jag mina t-shirtar innan jag skänte bort en hög till Myrorna, Stadsmissionen och Räkodlaren. Då var antalet uppe i ca 70 stycken!

 

Jag är sjukt sentimental när det gäller kläder. Även fast det pajjat, blivit för små resp. för stora (I wish!) så finns det alltid nån liten historia.

Jag har t.ex en hög med t-shirts från olika ställen från tiden då Pjoltas spelade punkrock här och där. De ser ut som skit och jag använder dom aldrig.. Men det går inte att slänga/ge bort dom!

 

Hur svårt har du för att göra dig av med kläder?
Det blir inte alltid som man tänkt sig...

 

Vilken skitstart på dagen. Vi, Tre Kronor, Sverige har gjort sitt i OS-hockeyturneringen. Vi åkte ut. Suck!

Men det blir ju inte alltid som vi vill, eller hur? Nu samlar vi ihop oss och tänker positivt!!!

 

Tips för att göra dagen något roligare:

 

På Tunnelbanan till/från jobbet:

- Tala högt om hur mycket du SAAAKNAR ersättningsbussarna.

 

- Härma de tyska turisterna

 

- Fråga medpassagerarna i tunnelbanevagnen om; Vilken vagn resturangvagnen ligger i?

 

- Skicka följande SMS till någon: "Oj, förlåt! Jag skickade visst till fel person."

 

På jobbet:

- Gå baklänges (hela dagen!)

 

- Kopiera vita papper, och ange skälet att kopieringspappret håller på ta slut. Så du gör mer.

 

- Skaffa en sån HÄR till kontoret

 

Efter jobbet:

- Repetera de fyra första punkterna på vägen hem från jobbet.

 

 

Har du något mer tips?

 

 

 


Idag har jag...

Tack SL! Japp, jag skyller på ER!

Räkningen är påväg med posten.

 

Jag är med i tidningen Metro idag. Om ni undrar hur Pjoltas egentligen ser ut.. Då får ni klicka på bilden (nedan). Pjoltas är dock glasögonlös, då de slogs framför mig och trängdes som värsta Tokio Hotel-fansen.

 

Nu ska jag bälja i mig Te och titta på I Love You, Man för andra gången i mitt lilla liv. En helskön feel good-film. Se den!

Dagens låt (Öppna Spotify och klicka på länken); Kristofer Åström - Blind Motherfucker


Hur arg är du?


Fan ikväll är jag arg. Arg som fan. Jävla SL (Storstockholms pruttfjärts Lokaltrafik)! Jag har stått med hundratals om inte tusen andra stackare i 12 minusgrader (igår 20 minusgrader) och glott planlöst efter en jävla ersättningsbuss som inte fanns. Och när det väl kom en liten liten buss, ja, så blev den ju tjocksmockfull på två röda sekunder.

Nu efter en sådär två och en halvtimme i kylan och på en knökfull buss så har Pjoltas äntligen nåt la casa de Pjoltas...och fy faan vad jag känner mig seg, frusen och skallen bankar som om det vore en liten kinesfamilj som tränar trumma på den.

Åker jag på en förkylning nu så ska jag fan hosta i ett kuvert och skicka till vädret, SL, SJ och Banverket + den förra sosseregeringen som inte satsade på upprustning av de befintliga spåren här i landet!

Nu ska jag få upp värmen i kroppen med en Jäger och en bulle!

Hur arg är du (ja, rent allmänt)?

1. SOM FAN!! Grr, spott fräs! (dvs. mer eller lika som Pjoltas. "Tuggummi i håret arg")

2. Smålack (dvs. "Det går an, men det är fan inte ok")

3. Inte alls... (dvs. "Vaffan snakar du om. Livet är ju najs som fågelbajs!")

 


Dagens tips.

69bb7d23f472569c3f3efcaeb9e0ed5f.png

 

Dagens tips. Pjoltas gav bort några tips ang ämnet: VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ NÄR DU BLOGGAR! (se bilden!) He He.. De gick på det! He He (ytterliga några smått elaka skratt) He he..

 

-TelefonBloggat-

 


..med näsa för kyla

 

SÖDERTÄLJE var ju helt rätt och det kunde ju katternas katt dvs. kattlådan. Jag mailar genast iväg en bit av en promenad och en klösbräda till dig.

 

Idag delade Pjoltas en bulle med två andra för att ta sig hem från jobbet.

 

[Nej, göteborgare. Jag delade inte ut bullar för att ta mig hem.]

Iallafall... Fan vad jag är trött på OS! Kan dom inte bara skita i att dränka ALLA kanaler med en massa sport som vi aldrig annars tittar på. Short track liksom..skjut mig i huvudet och kalla mig Glen!
Ge oss hockeyn. Det räcker!
Jag ska nog sluta titta på TV.

Hur trött är du på Vinter-OS?


28 minus!...

0dc3dcfadf09588929bb6b53796195df.png

 

28 minus! Ja, det är nästan lika hett ute som Buffaloskon är i våra modebutiker. Pjoltas har åkt ersättningsbuss och pendeltåg i snart 2 timmar. Tur att jag inte har bråttom till jobbet och att jag inte behöver åka den här sträckan varje dag.. Utan bara när jag varit ledig och fjantat runt på landet. TÄVLING: VART ÄR BILDEN TAGEN? 10p: Jalla-vallen och kå + par i ess visar vägen i botten. God tur helfigur!

-TelefonBloggat-

 


Stalker?

13dcf4ec4e75de2f17115179961b3ac7.png

Vad ÄR det som kikar fram?

 


BAK VERK...

0-7fc2dfb2d09cb45a8410073146b4fcfb.png

 

Det är grym sätvärme i mina pärons SAAB.

-TelefonBloggat-

 

 


Skitmönster

 

Jag är ledig och ska snart ställa mig och glo med tom blick helt planlöst efter ett försenat SJ-tåg mot landet.

Den här morgonen följde samma gamla skitmönster som vanligt när jag är ledig; Jag vaknade 07:00, pigg som en Musse och kunde inte somna om...pust.

 

Ikväll är det OS-hockey (Se bild!) Sverige - Vitryssland. Och tyvärr har jag inte glömt OS 2002 då Sverige torskade med 4-3 och åkte ur OS-turneringen. Men ikväll ska vi kicka vitryss-butt!! He he... <- elakt skratt

 

Själv då? Hur fan är läget?!

 


Kvällens tips!!!

 

Jag minns nästan inte när jag var ledig två dagar i rad senast. Och nu, nu jävlar, nu ska jag vara ledig inte en, inte två...ne, tre (3) dagar i rad. Ledigheten kommer väl "gå fort som ett kaninknull" (som en sophämtare sa till mig häromdagen). Men jag ska försöka att göra så lite som möjligt, tänkte jag.

 

Pjoltas tips för den lugna kvällen:

 

- LYSSNA

Ladda ner Hjärtats Orkester samtliga skivor Här lagligt och gratis! Eller lyssna streamat! Göteborgs kanske bästa band. Nån medlem i bandet spelar i Augustifamiljen. Håkan Hellströms band (syns även i SVT's På Spåret).

 

- LÄS

Erlend Loe - Doppler: Tragikomiska historia om Andreas Doppler, som får nog av all duktighet, trivsamhet och konsumtionshysteri och helt sonika lämnar sitt välordnade familjeliv, flyttar till skogs och blir bästa vän med en älg. Bokens uppföljare "Volvo lastvagnar" är kanske en av de bästa böcker jag läst. Om du inte förstår ironi och saknar humor; läs Bibeln eller någon instruktionsbok istället...För då är inte Loe din grej..Mmmkej?!

 

- TITTA

BBC Entertainment - Saxondale (22:10 och repris kl 02:20). Handlar om en gammal roddare som nu sadlat om och blivit skadedjursbekäpare. Skön the Office-feeling.

 

- DRICK

Quartetto - Billigt och riktigt gott portugisiskt rödtjut.

 

- ÄT

Inte fan vet jag. Ta en korv eller nåt! Gröt.. ja, gröt var länge sedan man åt..Mina tips börjar tryta nu...så;

 

Dela med dig av DINA tips, tack!Jabba da Hut

Rätt svar på rebusen: Jabba da Hut

En liten liten liten bit av landet Bangladesh kommer att skickas (via E-Mail) till vinnaren (inom 7 år).

Vinnare blev: HÄLSPORREN
Återskoj=rebus. TÄVLINGLös rebusen. Lämna ditt svar som en kommentar nedan. Ledtråd; "Tjockkorv sponsrad av stor pizza-kedja?"

Vinnaren (den som gissar rätt först) vinner en fet länkning och en liten liten bit av landet Bangladesh.

Kom igen gissa på nu!!!


Nejmenvisst..

Grannarna klagar. Vaffan! Har dom aldrig sett en snöängel förut!!!

Nej, det blev inget gitarrköp för Pjoltas. Idioten hade sålt den till någon annan efter att jag ställt alla planer för dagen och bestämt tid och grejer för provspelning. Och grabbhalvan ringde inte och avbokade. Idiot!
Så nu har jag kokat en soppa på fladdermusbajs och oskuldsblod..ja, jag fick ett gammalt använt plåster av Berit i 4:ans port. Hon hävdar iallafall att hon är "o-kysst"....och med den andedräkten så tvivlar jag inte.
Soppan ska jag iallafall offra till Jesus och de sju kalaspuffarna, så att de kan stänka lite olycka på gitarrförsäljaren. He He <-- Elakt skratt
Andedräkt...Vinnare; Design Simon & Tomas


Nu har Sveriges och delvis Finlands bloggare sagt sitt.
Sammanställningen av alla röster (hundratals, Tack så Mycket!) visar övertygande vilket som är
DET BÄSTA INREDNINGSPROGRAMMET!

Grattis Simon & Tomas! Ni är verkligen värda segern!


Pjoltas näsa för snö

Pjoltas är ledig idag. Och som vanligt när jag är ledig så vaknar jag onödigt tidigt med oro i benen och vill inte alls ligga och dra mig. Jag tajmar det där ganska kasst. För när jag måste upp på jobb..då skriker Pjoltas kropp "Fem minuter till...Come On!!"... Men nästan aldrig när jag är ledig.

Så jag började dagen med kopp java och 234 olika nyhetsrepotage om Charlotte Kalla's OS-guld.

Sen gick jag ut för att slänga en soppåse på vårt hus sopberg. Jo, vi har sopberg här i Stockholm pga. någonslags avtalsmiss eller nåt....skit samma!
Det snöar jättekonstigt iallafall. Det är liksom små små mickrosnöflingor (mindre än Elisabeth Höglunds sinne för ironi) som virvlar runt runt... för att sedan samlas i en liten trupp och i ett gemensamt anfall åka upp i Pjoltas näsa. Väldigt mysko...men ganska kul.

Bilden ovan är EJ autentisk. Det är en Paint-Illustration ifall någon undrar. Mmmkej..

Snart ska jag åka och köpa en gitarr. Hörs sen..

Vaffan gör du idag, då?

Pjoltas TESTAR - Nätkrubb

 

Jag kom precis hem efter jobbet. Och precis när klev in i hallen så blev jag toksugen på pizza...!

Därför har jag nu tagit ett steg in i framtiden och beställt en feting-pizza via nätet. Och om jag har tur så kommer det nu en liten farbror sladdandes hit med en fetfet pan-pizza... Ja, för jag hoppas verkligen inte att dom skickar pizzan via E-mail...(?)

 

Siffran på bilden, 59:00, är en rullande nedräkning tills den lilla pizzagubben ringer på dörren.

Fortsättning följer...

 


UPPDATERING:

 

 

Onlinepizza.se fungerar Klockrent!

Pizzan kom efter 30 minuter och nu väger Pjoltas ett kilo mer, men är glad för fem kilo!!

Klick på bilden för större bild:

 

Nästa vecka så ska jag prova att handla Konsum-mat och skithuspapper via nätet..

Så stay tune..

 


Kärlek - Myten.. och Prinsessan Leia

Prinsessan Leia, Star Wars

Säljs på Tradera (HÄR)

 

Legoversionen av Prinsessan Leia är ju sjukt likt orginalet..ja, från filmen vill säga. Kanske att Legoversionen utstrålar lite mer sex och samlevnad. Hon finns att köpa på Tradera och med en dag kvar så är det tolv (12) bud på henne och hon nu är uppe i hela tjugonio (29) kronor. Ska jag slå till månne!!!??

 

Idag är det Alla Hjärtans Dag eller Giljotin....eh..nej.. Valentinelsedagelsen som det kallas i folkmun.

I dag skulle man alltså fira kärleken. Men ärligt. Känns inte kärlek lite förlegat...? Ja, lite 90-tal? Sanningen bakom "kärleken" borde vi ju veta vid det här laget, eller?

Kärlek är ett påhitt från stat och regering för att göra avkomstproduktionen "lite mer inbjudande". Ett påhitt för att fortplantningen ska gå smidigare och för att hålla oss människor i schack, i så kallade "familjer".

 

Nu skulle jag göra en jämförelse mellan kärlek och Jan Boklöv...men jag tappade det helt (!?).

 

Pjoltas bjuder på en upplevelse:

Nu vill jag att du öppna Spotify och klickar HÄR och sen klickar du på bilden HÄR-> och HÄR->

och HÄR-> och HÄR... Gnatt!

 

 


Höjdhopparbråket till Ända: Holm b(r)yter gren!

Ett helt (b)analt instick:
Efter allt grenslöst bråk i media mellan de gamla träiga högtflygande höjdhopparna Patrik Sjöberg och Stefan Holm om "vem som är bäst". Så har Holm tappat hoppet och tänker nu ställa (sig) upp i en ny gren. Sjöberg har sänkt ribban en pinne efter en operation i grenen och hjälper nu Holm att välja rätt gren. Det ryktas om att de tänker kvista eller träda in via bakvägen till grenombrottet. Träningen som är begrensad till Kvista utanför Stjärten (klicka på länken och tryck in zoomknappen) kommer nu stoppas upp under Fortsättningen och förgreningen av nyheten kan ni följa i en annan (k)anal. Det lär ju bli en höjdare nu när vi peniträrat bakgrunden, anser Pjoltasbloggen.

- Det kan väl bara barka åt ett håll. Vi måste trä-na mer. Holm ger intryck av att nå trädjeplatsen men även tvåan, säger icke rumphuggen Sjöberg i ett instick.

- Skönt att det inte var jag, säger Emma green i helt obekräftat samtal med Pjoltasbloggen.

Kajsa Bergqvist akter sig för att baktala någon och har inte stoppat in någon kommentar i artikeln. 

 

(PS: Andreas Johnson går vidare till final i kvällens Melodifestival.

Hur vet jag det ,undrar du? Ha, det säger jag inte.)


Plupp och Creepers... en hit?

 

Pjoltas är gudfader..ja, eller fadderfar eller vad det nu heter, åt två små finfina kottar, Gurkenstein och Fru Melin. Förra vecka så fyllde den ena skrutten, Fru Melin 3 år. Jag hann inte träffa henne då pga. jobb och den här veckan så har hon varit sjuk.

Idag landade Plupp-böckerna jag köpt. Så det var väl tur i oturen.

Hoppas hon gillar presenten. Jag gillade Plupp som fan när jag var en liten knatt.

 

Om du var tre år skulle du bli glad för Creepers och Plupp?

 


Vad är det som..

 

 

Ännu en gång så chockas jag över min galna blandning av musik som jag insuper varje dag.

Och med Spotify (Premium) så har man ju verkligen tillfälle att utforska all, och då menar jag all sorts musik.

Både i stereon hemma och i mobilen.

 

Pjoltas är och kommer alltid att vara punkare. Jag kanske inte ser ut som en sådan längre, men punken kommer aldrig lämna mitt lilla söndertrampade hjärta. Men på senaste tiden (året) så har jag verkligen (om jag får säga det själv?) tagit ut genre-svängarna.

Jag petade ihop Pjoltas mest lyssnade låtar under februari i en liten Spotify-Playlist (dvs. gratis!) så får Ni höra. Det finns säkert nåt för alla?! Dock ingen punk (tror jag)..

 

[Har du inte Spotify? Vill du ha det gratis? Lämna en kommentar under så fixar Pjoltas det!]

 

 

Vilken låt lyssnar DU mest på just nu?Vad hände med Linus på Linjen?

 

Det ryktas om att han gjorde ett busstreck och drog i sig en lina för mycket. Sen gick det som på en linje utför och idag så har Linus livslinje suddats ut..

 


Så här blir ditt 2010!Ja, vad kommer egentligen hända under 2010?
Den frågan är ju egentligen galet subjekiv och omfattande..
 • Kanske du tappar din första mjölktand. Kanske du missar bussen till en viktig jobbintervju och få skala räkor på nån gammal skruttig räktrålare på Döda Havet resten av ditt liv. Kanske du byter kön. Ja, med din granne. Eller så kanske du gifter dig och adopterar en dansk man i 50-års åldern med alkoholproblem och med en enorm brist på konsonanter.
Nej, inte ens Pjoltas kan svara på den frågan. Den är för stor.

Däremot så ska jag presentera;
FYRA NYHETER 2010 SOM RÖR OSS ALLA

 1. Den sista september tas 50-öringen bort. Den kommer troligen ersättas med en 20-krona och en 200-kronors sedel. Jag vet inte riktigt hur dom tänkte där?! Både 20- och 200-kronor är ju mycket mer värt än 50 öre?!! Inflation here we come!!
 2. Glödlampan slutas att säljas i Sverige under sommaren. Smart av EU.. eftersom det är ljust på sommaren och ingen kommer att klaga förens de har kommit tillbaka till sina jobb efter semstern på den franska Riveran med champagnesprut och lyxmiddagar betalda av bortsvinlande skattepengar och giriga bankbonusar. Smart EU!
 3. Panten på burkar höjs till en krona. Det vill säga att burksamlarens lön höjs med otroliga 100%!!! Det kommer ju att generera i större "arbetsinvandring" till iallafall Stockholmsområdet och du kommer inte kunna åka en enda resa med tunnelbanan utan att påtvingat få lyssna på rabiat fiolgnisslande eller låten "Kalinka" på balalajka i tjugosex olika versioner.
 4. EU förbjuder namnet Helene, då spanjorerna inte kan uttala H:et i början av namnet. Därför kommer alla som heter Helene och Helena automatiskt få byta namn den första augusti till namnet Rolf som är galet underrepresenterat i både Spanien och Dubai (som visst tillhör Europa.. om man ska utgå ifrån Europa-touren i golf!). Grattis Rolf!!!För hud

 

380 000 000 kr


Så mycket pengar lägger vi svenska män (jaja.. och pojkar) på hudvårdsprodukter per år
.
Visst låter det galet?! Och DN har till och med skrivit en artikel om manlig fåfänga och blandar in dessa siffror i artikeln (som du hittar HÄR).
Men. Pjoltas har räknat lite på det där. Vi är ju typ 4.5 miljoner män (och pojkar) i Sverige. Det betyder alltså att vi bränner ca. 84.50 kr per gubbe på hudvårdsprodukter per år. Det är väl inte mycket?
Vi tar Pjoltas som exempel:

Jag anser mig alldeles för vacker och smart
för att gå på den här grooming-grejen som marknaden har hittat på för att sälja på oss mer skit, nu när marknaden inte kan hitta på mer "produkter" på kvinnosidan.

Förra året köpte jag följande hudvårdsprodukter:
-1 tub Helosan (Nej, tyvärr inte den stora "korvkiosk-ketchup"-flaskan på bilden). Vanlig size ca 35 kr
- Och kanske 6 st deodoranter (Typ
Rexona) á ca 30kr/st.

Vad landar jag på.. jo 215 kr...

Ojoj.. Pjoltas är minsann riktigt fåfängd, tänker du nu.
Jag lägger ner etthundratrettio (130) kronor mer än genomsnittet på hudvårdsprodukter.

Dagens Lilla Lärdom blir alltså... Siffror ser alltid stora ut när dom är stora. Siffror blir mindre om man krymper dom..eh.. Så det så!

[Härlig uppslutning kring mitt förra inlägg. 67 kommentarer i skrivandets stund. Resultatet kommer i slutet på veckan och kommer lämnas över till det vinnande programmets produktionsbolag + en banan som blev över från eftermiddagens fruktstund]

Hur mycket bränner du på hudvårdsprodukter per år, tror du?
Vilket är bäst?


Pjoltas är en sucker för inredning och insuper därför de flesta inredningsprogram i TV som hinns med. Nu kanske ni tycker att jag skulle ta med andra program så som; SOMMARTORPET (som är ett riktigt bra program), EXTREME HOME MAKEOVER (som är ett riktigt dåligt program) och kanske något med allas vår ERNST KIRCHSTEIGER (Men.. vad gör han för program nuförtiden). Nä, ni får minsann välja mellan dessa.

Lämna din favorit som en kommentar här under!


Med rumpan först mot OS i Vancouver

 

Snart börjar Vinter-OS i Vancouver! Jippi! Ja..eller så exalterad är jag inte riktigt... men ett litet Tjohoo..får vinterspelen iallafall. Och Tjohoo:et gäller nästan enbart hockeyn.

 

För er som inte visste så ligger Vancouver i ett land som heter Kanada. Och Kanada ligger på andra sidan av Norge.. och det resulterar i att hockeymatcherna kommer att visas direkt på jävligt knepiga tider. Som typ klockan 06:00 på morgonen. Så nu gäller det att vända på dygnet till pensionärstider.

PJOLTAS OS-(likt en PENSIONÄRS-)-HOCKEY-DAGS-UPPLÄGG:

 • 05:55 Uppstigning ur eventuell bädd. (04:55 vid "bortamatch")
 • 05:57 Kaffebryggning (alt. Folköl och chips på ledig dag)
 • 05:58 Påklädning: Tre Kronors matchtröja alternativt Nätbrynja med ketchupfläckar och ful mysbyxa.
 • 06:00 Sändningen börjar.
 • 09:00 Matchen är vunnen och Pjoltas intar segerfrukost (alt. På ledig dag; folköl och bad i lokal frusen fontän. Alt. grannen Olssons trädgårdsslang).
 • 10:00 Pjoltas går till jobbet
 • ca 20:00 Pjoltas kommer hem.
 • 21:00 Pjoltas tittar på repriser på andra matcher.
 • 22:00 Pjoltas somnar som en gris.
 • 03:00 Pjoltas vaknar och hoppar upp med ett grymt karateupphopp ...tidningen kommer.
 • 05:55 Se första punkten.
OSV...

Ser du fram emot OS i Vancouver?Vad får små djur att frysa?

Lopp-is

 

Idag var Pjoltas på akvarie-loppis. (Japp, idag fick jag vara ledig.. Snällt va?!)

Fiskar, stenar, slangar, små sugprylar och sånt annat jox fanns alltså att köpa. Jag har obehagligt svårt att förstå mig på varför man vill ha akvarium med fiskar och grejer och därför följde jag med bästa vän Räkodlarn och Svenmelander på loppisen...ja, som ett socialt experiment.

 

Av hundra grejer som låg framme till försäljning så kanske jag förstod vad en en och en halv pryl kunde användas till. Och akvariefolket...ja, det var faktiskt alla möjliga människor där. Och trevliga som fan var dom.

Jag hade någon fördom att det bara var små bleka, osociala män i 55-års åldern med gudkomplex som var intresserade av akvariefiskar och sånt..men så var alltså inte fallet.

 

Då tänker du kanske... Blev du omvänd Pjoltas? Kommer du skaffa ett akvarium?

Svar:

Ja, om akvariet är fyllt med kontanter och nakna tjejer som bjuder på skumpa och nynnar gamla Fireside-låtar. Då kanske jag skaffar ett.. Inte annars.

 

Nä, nu ska gå och kinesa. Det blir en lång dag imorgon; Ja, den börjar med morgon..sen blir det dag och sen kväll. Och om vi har tur så avslutas måndagsjäveln med en natt.

 

Så sov gott! SUCKERS!!!

 

 


Söker kontakt..

 

Jaha...då måste jag visst sticka till jobbet. Lördag kväll minsann.. Så kan det gå.

Vad gör man?

 

Ola kommer att gå vidare i Melodifestivalen ikväll. Hur vet jag det, undrar du? Det kan jag inte säga, tyvärr.

 

Vad ska du göra ikväll då?

 


Aldrig är man först!


Häromdagen så kom jag med den brillianta idén att laminera in hela min lägenhet inkl. prylar för att lätt kunna spola av den istället för lång tråkig städning.
En annan idé jag har haft är sova med plastlakan i duschen och koppla duschhandtaget till väckarklockan samt att sy fast kalsongerna och strumporna i byxorna för att snabbt göra sorti på morgonen.
Idén om ett grovt frukostbröd med xylitol (för att kunna äta frukost OCH borsta tänderna samtidigt) är också på planeringsstadiet.
Vatten med pizzasmak är också något som dykt upp i Pjoltas huvud under åren.
Dessvärre.... Så är ALLT DETTA NOG REDAN UPPFUNNET OCH GJORT!

(Köttvattnet med pizzasmak hittar du HÄR!)

Och nu har någon redan tatuerat in ett par glasögon (se bilden). Och det som skulle bli Pjoltas sommarprojekt...
Aldrig är man först!
Suck!

Vad ska jag nu hitta på? Har du någon bra idé?


RÄKna med Pjoltas!

(Mannen på bilden heter säkert Clint, Steve eller Eufrat eller

något annat ballt på amerikanska. Då det inte är Pjoltas.)


På söndag ska jag Räkodlaren och Svenmelander åka på Räkauktion..eller akvarieauktion kanske det heter.

Jag tänker följa med bara för att jag har så sjukt svårt att se det roliga i att ha ett akvarium hemma med en massa små fiskar och bös som galet osocialt simmar runt och äter och bajsar.
Jag ska alltså försöka förstå vad tjusning med akvarier, räkor, fiskar och slemmiga vattenmossor är.
Och för att smälta in i mängden med akvariefolket så ska jag idag inhandla en fiskmössa (se bilden).

Har du akvarium och varför då?


SÄPO och lössnusSikket as till telefon jag har fått låna under tiden min lur är på verkstan. En Nokia 5380(....eller nåt?!) a la 2005 med "dra-ut" lucka. Det finns knappar, SMS, MMS, PMS numret till SSS och skärm med färg (blå, azurblått, ljusblått, turkost och tysk långkalsong-blå och litelite vit färg. Jo, och brunt också...men det är nog för att den som hade lånetelefonen innan mig snusade rinnigt lössnus från General).

Det knakar lite obehagligt när jag ringer med den och jag antar att den är buggad av SÄPO eller Juggemaffian. Så jag väljer mina ord med omsorg när jag talar i den..

Vad har du för telefon?

Jag har en plan:

Bilden är lånad

 

Jag kom på världens bästa idé i natt:

Om man laminerar in hela lägenheten plus alla grejer man har i den...CD-skivor, kaffebryggare, uppstoppade djur (nja..det har jag ju inga iofs..) och så vidare. Då blir det ju skitlätt att städa. Då kan man ju bara ta fram en slang och spola av allt. Sen är det klart!

Jo..en golvbrunn i varje rum måste man ju kanske införskaffa.. Men vaffan; Det är ju en grym idé!!

 

Eller?Episode 1 - Tjuren Ferdinand Strikes Back

suck...

Ikväll är jag hemma och tänkte spendera tiden med fötterna i högläge framför TV:n. Men vad är det för skit som visas?

CSI, Navy CIS, Law and Order, CIS, ABC, Cold Case, Criminal Minds, The District osv..

Är vi verkligen så jävla impade av mord, död, och tortyr? Det är fan sorgligt tycker jag.

Nej, det är till och med så att Martin Timell blir en fröjd för ögat när han tittar förbi i någon gammal Äntligen Hemma repris om hur man bygger om sitt gamla skoställ till en sovalkov..

 

Därför fick jag ta mitt planerade TV-tittande och bege mig till Internets fröjdfulla land. Och vad hittade jag där?

Jo, DETTA!:

 

Man ska ju inte önska andra människor olycka och så och speciellt inte barn. Men den här gången så är det;

RÄTT JÄVLA ÅT SKITUNGEN! Eller vad tycker du?Toblerone, kommunism och Mortel samlare

 

Kalla mig tråkig, gammal och beige...men det är faktiskt så att jag ser fram emot att titta på reprisen av partiledardebatten från igår. Jag missade den liksom.

 

Även en felfri hunk som Pjoltas kan vara intresserad av politik.

Och hur tror du att du tänker rösta i höst?


RSS 2.0