Vad heter grisen? Nej, det är inte hämtat ...

img_7290 (MMS)

Vad heter grisen? Nej, det är inte hämtat ur HQ BANK's årsredovisning. Det är Mumin. Idag har jag grym träningsvärk i mina buttchieks efter gårdagens höststädning av min lilla lya.. Hur mår dina buttchieks idag då? -TelefonBloggat- (på en tuben under Riddarfjärden)


En perfekt kombination?


Nu har varit och morgonfika med CherryPunch och Räkodlarn vid Liljeholmstorget. Det innebar lite shopping också:
Ett par springochsvettskor på rea (900 kr)som kostade 1800 kr från början! Jag skulle behöva bli jagad varje dag för att köpa ett par springochsvettskor för artonmother##inghundra balubas! Det är ju inte ens guld eller en gps i dom...
Och varför är alla springochsvettskor så jäkla fula?!
Det här är nog enda tillfället som jag kan komma på som jag faktiskt sket i hur varan jag köpte såg ut. Galet sköna är de iallafall.

Ja, och så kompletterade jag med några öl och ett ekologiskt linne...


Hemma-TV och Bästa-dagen-listan

Tunnelbanereklam från Teknikmagsinet.

Tack Teknikmagasinet! Nu kan jag SE TV HEMMA!!! Helt fantastiskt! Jag som brukade smussla in mig hos olika grannar och boka hotellrum för att se på TV. Och nu kan jag alltså tack vare Teknikmagasinet avnjuta denna lyx hemma! Tack som fan!


Här är min bästa-dagar-i-veckan-lista:

 1. Söndag - En helt kravlös dag som bör avnjutas på valfritt sätt; allt ifrån att spela oljefat med mina föräldrar till att titta på östtysk pensionärs-curling på Eurosport3.
 2. Tisdag - Då jag oftast ledig. Tyvärr så kan denna dag överskuggas med tvättider och hemmafixtråktråk..
 3. Fredag - För det är ju fredag.
 4. Måndag - För det är lite som fredag för mig (då jag ofta är ledig på tisdagar) + att det är ULLARED på TV som jag nu tack vare Teknikmagasinet kan titta på HEMMA.
 5. Lördag - Ja, det är ju lördag liksom..
 6. Torsdag/Onsdag får dela bottenplaceringen. Why? Det är liksom sova-äta-jobba-bajsa-dagar..pust!

Hur ser din Vecko-topp-3 ut?Kortfilmspremiär! Jag har en fantastiskt b...

img_6719 (MMS)

Kortfilmspremiär! Jag har en fantastiskt begåvad vän.. Han brinner för filmkonsten. Igår var det premiärvisning och filmen var tung som en sumobrottare och väldigt bra. Han kommer nog bli Sveriges svar på Ingmar Bergman om några år. Nu ska jag jobba med liten träkeps på... HUR STOR ÄR DIN TRÄKEPS???


Knars?! Prosit!

 

En gång i månaden så är jävligheten lite större än annars. Nu tänker många av det kvinnliga könet att: Har Pjoltas fått ketchupdagar? Nepp, så är det inte. Jag tänker på fullmånen.

Just efter att månen varit full som NK den 23:je december, så får Pjoltas sömnproblem. Det är ett jäkla trixande och fixande nätterna igenom. Och imorse var jag ute och gick med soporna kl  05:00.

 

Nu har jag iallafall gått upp efter en sådär 2 timmars samlad sömn och känner bra jäkla begagnad och riktigt pigg på att helgjobba. Men så hände något riktigt ballt; jag ta mig fasen nös och hostade precis samtidigt. Vilken kick! Man fick värsta ruset i skallen och jag kan tänka mig att det är lite som att äta sån där knars som de varnar ungdommar för på TV's "Anslagstavlan".

 

Prova det! Do it!

 

 


Halo Kitty

 

Jag klev upp imorse och kikade på mig själv i spegeln och tänkte; Jag kanske är lite för attraktiv?
Lite (!) blek och (mer) finnig hy, (större) hängmage och (ännu mer) total nollkoll på dygnsrytmen kanske hjälper? Därför ska jag införskaffa mig en spelkonsol av nån sort. Mina vänner har alla olika modeller och alla verkar ganska bra.

Spelar du? Och vilken konsol rekommenderar du Pjoltas?Höstens allra jämnaste dag...

 

 

Idag är det Höstadagjäningen. Vad betyder nu det?, undrar du samtidigt som du spiller lite Yoggi med mangosmak i knät och på dina nya rosa byxor med texten "Backside" skriven över Estrella-röven med små små paljetter.
Jo, Höstdagjämningen är höstens allra jämnaste dag. Det är alltså ljust ända tills det blir mörkt och alla fåglar packar ihop sina grejer och skiter i det här landet. De samlar vänner och familj och flyger till den sydligaste udden i Afrika. Fåglar är alltså idioter. De skulle bara behöva flyga halvvägs för att få uppleva lite värme och sol under vinterhalvåret. Inte undra på att vi människor äter fåglar!

Vem skulle du vilja äta? Ja, i rent idiot-syfte alltså?Skallebank och vatten

 

Idag vaknade jag med skallebank. Det beror nog på att jag är så dålig på att dricka vatten när jag sover. Inatt ska jag ställa klockan, så att den ringer varje halvtimme så att jag kan smutta lite vatten och kommer då att vakna upp fräsch som en vårvind i oktober.

 

Nu ska jag äta frulle med "lite sällskap" och sen jobba blabla jada jada..

Själv då?!

 


Pjoltas blev lurad! Den här gurkan smakar ...

img_1148 (MMS)

Pjoltas blev lurad! Den här gurkan smakar inte alls smörgås! -TelefonBloggat- (frukostbordet)


Jag ÄR en spåkärring! Den här lappen skrev...

img_8212 (MMS)

Jag ÄR en spåkärring! Den här lappen skrev jag innan vallokalerna stängde. Vittnen finns! Och ta mig baklänges! Full pott!! Så här slutade valet (utan decimaler då). Nu har jag en gratis öl och typ 120 spänn att inkassera.


GÅ OCH RÖSTA IDAG! Om inte? Ja, då måste d...

img_8198 (MMS)

GÅ OCH RÖSTA IDAG! Om inte? Ja, då måste du äta den råa korven som är på bilden ovan och efter det flytta till Nord-Korea. Och kom ihåg att en röst på (S) och (MP) är en röst på kommunisterna (VPK). Sverige har aldrig haft en kommunist i regeringen förut. Låt oss slippa det nu och i framtiden! TelefonBloggat -Landet-


TV4's "Mentometer"-app till iPhone känns i...

img_1103 (MMS)

TV4's "Mentometer"-app till iPhone känns inte riktigt så opartisk som man tycker att den borde vara i ett demokratiskt land. Och jag tänkte på en grej: Blandar man rött och grönt. Blir det inte brunt då? -TelefonBloggat- Slussen


Pjoltas gör en insats för miljön.

 

Nu undrar du kanske vad f-n är det här för en knepig bild??

Jo, Pjoltas gör en miljöinsats. För ett bra tag sen så införskaffade jag en solcellsdriven ljusslinga från IKEA.

En turkos sån HÄR!

Men nu ska det såklart vara grått, mörk och jä-igt. Så min lilla ljusslinga får inte chansen att ladda upp sitt batteri. Så slingan tänds (automatiskt när det blir mörkt) bara typ en timme på kvällen för att sen disco-blinka med dåligt batteri tills man får epilepsi och biter av sig tungan.

 

Därför kom jag på: Jag kan ju ladda upp solcellsbatteriet med hjälp av en lampa istället!

 

Hurra för miljön!! Hurra!


 


Terminatornatt och billarm

"Oskar från Hässleholm" fick det bli. Hittade ingen bild på

"Åska från Stockholm".. liksom..

 

Oj, vilken trevlig natt det var. För det första så har Pjoltas efter min förkylning dragit på mig en avgrundshosta som laddas ända ifrån från tårna. Och den kommer smygande gärna sådär när man ska gå och kojsa.

Vid kl 04:02 imorse så drog ett billarm igång. Och det lät liksom inte som ett vanligt billarm. Nej, utan det tutade lite högre än vanligt och mellan tuten utsöttes nåt ljud som lät som en blandning mellan gråtande barn och en såg som sågar genom metall. Larmet kom och gick under en och en halv timme..

 

Fick Pjoltas sova sen, undrar du kanske?

Svar: Icke-Picke-Päron-Pung (dvs. Nej)

 

För då slog åskan ner i huset brevid och djungelns storm drog förbi. Vid 05:39 typ. Så lät det som om nån liten skitungen stod och kastade grus på mina fönster. Värsta livet.

 

Det kommer bli en jättetrevlig dag på jobbet idag med typ tre timmars sömn och hostan från helvetet.....

 

Sov du gott inatt?

 


Fööjiheelvieede!Jag har inte riktigt tid att blogga idag. Jo, för idag släpptes VOLBEATs nya skiva! För att lyssna..Och så är det ju förnedrings-TV på TV. Idol? Nej nej! Utfrågningen av de 'Rödgröna' såklart!!!


P EAR LIC ORICE

på svenska: Kissa Öra Slicka och Ris

 

 

Jag har varit (är) förkyld..

Människor ryggade visst undan när jag öppnade min mun. Och droppen som fick bägaren att rinna över var när de ringde från en Hårsalong här bredvid. De undrade "Kan du komma över och andas på en kunds hår? Hon vill bleka det men är allergisk mot den där acelofanacetyuldeoxitalpannkakssmetssyran som finns i blekmedlet".

 

Jag hade alltså dålig andedräkt, som prästen sa när han upptäckte ett hål i tröjan.

 

Pjoltas köpte därför Läkerol P EAR LIC ORICE.
Det var gott. Bra recension va?

 

Vad luktar din andedräkt idag då?


 


Ullared, Ola-Conny och 9 cm rulltårta

Det är reklampaus och Pjoltas strechar.

 

Jag är lite glad. Min sjujävlighetsförkylning håller på att matta av och vid kl 17:34 idag så andades jag för första gången på några dagar på egen hand (ja, eller näsa) genom min högra näsborre.

Det firar jag med att titta på samhällsdokumentären "ULLARED". Det är kanske Sveriges i särklass bästa TV-program just nu. Ja, för snart börjar ju "Bonde Söker Fru"..

 

Nu kanske du undrar varför en sån hunk som Pjoltas nästan är singel. Det kanske kan bero på min "Bästa TV-Programslista"..?

 

Pjoltas Bästa TV-Programslistan:

1. Bonde Söker Fru

2. Ullared

3. Ensam mamma söker

4. Oððasat (nyhetersamiska)

5. Livet i Fagervik


Min granne sa; "Jag skiter i Ullared."

Nu luktar det konstigt i trapphuset..

Fortfadande däppt i nädan


Dagens lilla lärdom:

Ät inte kebab samtidigt som du tittar på True Blood.


Bordläggning..

Pjoltas nattduksbord
(struntade i att fota näsdukshögen på golvet..)


Jag tror nog jag ligger kvar i sängen ett tag till. Jag har ju allt jag behöver här. *Snörvel*
Förresten; Ibumetin, sikket skämt! Kunde lika gärna käka Tic-Tac's..
Nu ska jag insupa lite kaffe och Britta Perssons nya skiva.
(Fortsätt att rösta på svenska språkets fulaste ord HÄR!)

Vilket är ditt måste på nattduksbordet just nu?

 

 


Valfläsk och bruna bönor?

 

Pjoltas är förkyld och kan därför iförd morgonfrisyr "Valknarka" på vaken tid. Det är lite som "Fotbolls-VM" hemma hos mig nu...ja, fast med Riksdagsvalet (näsdukar, nässpray och Eurosport 2).

Jag läser, lyssnar och tittar på allt möjligt som har med Valet att göra. Jag har också snappat upp en idé från EMMA som noterar argument och dyl i ett litet block. Som sen kan ge tyngd i en framtida konversation.

Pjoltas har dock inte börjat med litet block. Men snart. Men nog stödjer jag block-politiken.

 


 

Okej, TRE (3) grejer om Valet 2010 som jag tänkt extra på:

 

1. Hur fan ska det gå egentligen?

Facebook har en omröstning där hittills ca 184 000 pers (som är över 18 år) röstat.

Och  så här ser det ut (2010-09-11):

 

 

 

 


 

2. INTE gration?

Och bara för att SD är med och bråkar om platser i Riksdagen. Är det då förbjudet för alla andra partier att debattera integration och flyktingpolitik?

Inte ett ljud har ju hörts. Ja, förutom burka/niqab-frågan som är så infekterad och tagen ur sitt sammanhang så att man nästan skäms.

 

Det finns ju uppenbara problem med integrationen och flyktingpolitiken, eller? Fast det får man väl inte fråga.. Nej, för då är man ju racist.. Gah!. Eller vad beror det annars på att SD är så stora? Deras pluttinuttiga logga?

 


 

3. Jag har glömt bort min tredje punkt.

 

Så här kommer en bild på min nya väska:

 


Det var själva f...!!!

 

För precis en månad sen så åkte jag på flunsan när jag var på semester i fjällstugan. Jag hade dvs:

 

- Apamycket (skånskt polisuttryck) feber.


- Ont i halsen

 

NU (typ igår) fick jag det som fattades då:

 

- Kinderäggs-hosta. Dvs. En lite överraskning följer med varje avgrundshost


- Cementnylle.. Nej, inte som Maria Wetterstrand, dvs. att jag ser oberörd ut vad jag än säger för dumheter.. Nej, utan mer som att, alla dom där hålen man har inne i skallen (enligt tant doktorn) är fyllda med Barbapappa liknande ting i valfria påskiga kulörter.

 

Nu ska jag försöka lyxa i mig en pan-pizza från Pizza.nu! Kan dock hända att jag somnar i den (pizzan). Men om jag faller framåt och landar i den (pizzan såklart!) så är det ändå ingen som kommer se skillnaden mellan den smälta osten och det som bubblar ut ur Pjoltas näsa när jag sover..

 

Bon Apetit!

 


Tre poäng till Lars Ohly?

 


Jaha, då var Gudrun Schyman plakat igen...

img_1033 (MMS)

Jaha, då var Gudrun Schyman plakat igen...


Pensionärs-varning?!

 

Okej. Pjoltas har vunnit 1000 kr på Postfjärtslotteriet. Så nu ska jag köpa mig ett schyffe i Hamptons by the beach och dricka Campari ur någon Ukrainsk fotomodells undernärda navel till DESSA toner.

 

Och nu slog det mig; Jag har blivit pensionär. Varför då, undrar du?

Jo...

 1. Jag är med i Postlådslotteriet.
 2. Jag är rik (jag vann ju 1000 kr)
 3. Jag tycker om marmeladkulor typ "Gröna Kulor"
 4. Jag är just nu väldigt förtjust i tweed (det är jag varje höst iofs).
 5. Jag insuper ALLT om Riksdagsvalet. Allt!
 6. Jag tycker ungdomar (de som är yngre än mig) är högljudda och överskattade.
 7. Och jag gillar den norska serien "Himmelblå".
 8. Jag förstår inte hur min digitalbox funkar och missade därför kvällens match mellan Sverige och Samarinio
 9. Jag kommer att köpa en reflex, trots att jag bor i en stad
 10. Och ni skulle se min lägenhet, 50's/kitsch/Prepp/världskrig..

+ att det säkert finns många, många fler skäl till att jag är panschis, (kul stavning! Därför skriver jag det igen) Panschis!


Hur mycket Panschis är DU?Mina nya Wesc-jeans är fasiken felsydda! D...

img_1004 (MMS)

Mina nya Wesc-jeans är fasiken felsydda! De sitter åt i midjan och jag blir helt varm och svettig när jag går upp för trappor. De får liksom magen att puta ut. Jag känner mig lite "fluffig" typ.  Felsydda. Ja, felsydda är de... -MobilBloggat, Mariatorget-


Har SD lanserat en ny kamera?

 

Fortsätt rösta på "Svenskan Språkets Fulaste Ord" HÄR!

Förlåt för att jag (Pjoltas.. Vem annars?!!) varit borta från denna del av den digitala cyber-motorvägen

dvs. Inte bloggat på ett tag. Kul dock att så många ändå (enligt statistiken på blogg.se) har tittat in varje dag.

 

Nu kanske du undrar; Hur är läget Pjoltas?

Då svarar jag; Tack bra!

 

Själv då? Hur mår du??

 

 


Jag säger som Bob Marley; "Jag är inte död...

img_1003 (MMS)

Jag säger som Bob Marley; "Jag är inte död. Jag bara rastar!" - mobilbloggat


RSS 2.0