Streetstyle och Hatplagg?

Det här skulle egentligen bli en I-ländsk kärleksförklaring till Stockholms killars/mäns (nej..jag är inte homo..inte vad jag vet iallafall..) klädsmak. Nog har man snorat runt  i många av världens städer och länder och självklart så är smaken olika.
Men på sista tiden har jag flera gånger, vardagar som helg- och kalasdagar sprungit på en välklädd man/kille och tänkt:
- Fasiken, vilket schysst klädklimat vi har här i Sthlm (Ja, eller "klädklimat" kanske jag inte tänkte. Det är ju ett jättekonstigt ord och inte tänkte jag Sthlm heller..det är ju förkortning ju...).
Den allmänna klädmässiga jargongen är avslappnad (plagg man myser och trivs i) men ändå så är det jävligt stiligt.
PANG! Nu orkar jag inte vara positiv längre (..för jag har febern och min mamma är på andra sidan jorden.. Buhuu!! Regnmoln och Helena Bergström-gråt-snorsträng Buhu!!)..
..och om man nu ska hålla på med kärleksförklaringar till vår Stockholmska Streetstyle så måste man få hata lite också. Här kommer därför en liten lista på stuff Pjoltas inte tycker är så Fäschion tvålaxniio (..det är tuff och häftig förortska *snark* för 2009 alltså):

 • DAGENS OUTFIT-Benen - Whats the jävla problem? Varför så kobent? Håller ni fast en kiwi med ****** ??! •  Pälsmössan (Jättehuvudet) - Ni vet att det är ett dött djur och att det ser ut som ni har ett jättestort huvud med konstigt hår på?!


 • Stureplans-läpparna  (mest överläppen) - I många fall verkar omdömet om vad som är för stort helt gått förlorat. En bra grej med den gigantiska överläppen är dock att nära vänner och familj kan ta skydd under den om det börjar regna kraftigt..
(Bild från hanky.se)
 • Canada Goose-Jackan (Folkdräkten) - Alla har den och det är inte fääschion längre, det är en jävla folkrörelse. Det är ju en helt vanlig, neutral tråkjacka och märket ser ut som Australien och inte Kanada. Varför betala e-........ZZZzzzzz  (Oj, min hjärna stängde visst av där.. tråkig och lurad är du, Canada Goose-jacke ägare...)


...som sagt smaken är som baken skitig delad. Sitter du på nåt Fääschion hatobjekt ??

  

Utmaning och Dagens Outfit

Har fått en utmaning av Virpi
Ta fram bilden nummer sex som ligger i mapp sex.
Utmana sedan sex andra personer.
Här kommer den!Bilden tog jag i början av december lite före kl 08:00. Detta är Drottninggatan. My heart, my home and the gata jag på (jag jobbar inte på gatan..man säger så bara. Nej, Pjoltas är inte gatflicka). Det borde vara Sveriges största shoppinggata och den är ta mig fan aldrig folktom.
När jag kollade över mina foton så föreställer de oftast personer (ca 67%), Vyer (ca 30%) och Makrobilder (ca 3%). Nu hade vi lite tur att det blev en bild (nästan..) utan människor på. Så slapp jag fråga om lov.

 • Jag ska utmana några andra bloggar på måfå från Pinglistan på Bloggportalen:
 1. Leonnoah
 2. Selli
 3. Noscarlett
 4. MellanEllan
 5. Claesen
 6. Mellan rosor och skit


Oj..Nu lyckades jag trycka på nåt kommando på tangentbordet, så nu fortsätter all text att vara kursiv..jag får inte bort det...vaffan...Vänta..
Om jag trycker här då? #1111111
Ctrl+k... nähä.. "(=# k
kkkkk
Jaja ni får leva med det...

Dagens Outfit:
En jävla massa kläder.. Jag har febern.
 

Teenage Mutant Ninja Turtles och Thore Skogman


Vad hände någonsin med Teenage Mutant Ninja Turtles? Har de vuxit upp och blivit som skalman eller finns dom inte längre? Man vet ju hur det går för dom som äter pizza varje dag (om man nu ska lita på vad päronen sa när man växte upp..ja ni vet med jultomten och allt...).
Jag drömde om mobilt bredband och Thore Skogman inatt.. Konstigt.

Tappat och kolera

Har ni tider i era liv då det inte finns nåt riktigt speciellt att se fram emot?
Som barn såg man ju fram emot födelsedagar, skollov, julaftnar och när flourtanten hade gått och så. Nu i vuxna år har man ju sett fram emot helger, semestrar, resor, schyssta skor, kläder och dyra prylar.
Men jag känner att jag är i en sån livssituation nu (lurad och lämnad) att jag har fan inget att se fram emot. Jag längtar inte. Det känns som det är viktigt att ha något att se fram emot, annars tappar man ju livsgnistan, liksom. Just nu vill jag inte resa nånstans. Jag vill inte fylla år eller ha nån uppmärksamhet. Jag behöver inte mer dyra prylar och klädmässigt så klär jag mig just nu bara för mig själv och krogen går just nu bort då jag blir obarmhärtligt jävla ledsen av att dricka alkohol. Och klyschan "Träffa nya intressanta personer" intresserar mig inte. Ödsla tid på nån som visar sig vara en jävla svikare. Nej, jag orkar inte chansa ens..
Det enda projekt som jag ser fram emot nu är att min bok ska komma ut på Vulkan, så mina närmast sörjande får min sinnessjuka i pocketform... På Spåret är ju kul..det kan man ju se fram emot *suck*.
Ska nog skriva en -Se fram emot lista- tills imorrn..

Nu ska jag ta reda på vilket som egentligen är värst: Pest eller Kolera?
Sov så jävla gott och sorry om detta inlägg inte var så kul..ni kan ju alltid hoppa över just detta inlägg och läsa mina gästbloggare istället.  


Om nån har en "Spotify invitation token" över. Maila mig då. Please!

Jag är den utvalde...och Fruktstund

Man har ju varit lite skeptisk mot Star Wars och the Force. Men idag när Pjoltas hade fruktstund..jaja "fruktstund".. skratta ni! Det fanns inte när jag var liten, så jag tar igen det nu, okej!?
Nåt coolt hände iallafall..
Antigen så ligger det nåt i det där med the Force i Star Wars eller så har de börjat odla bananer nära Tjernobyl.

 ...och helt appropå Star Wars. Jag hittade denna (<- Ja, precis klicka på "denna") grymma action figure.


Tomtebloss och Sovmorgon (ICKE!)

När man gått och längtat efter en ledig dag med sovmorgon och långfrukost..ja, då vaknar man kl 07:30 och har ett sånt jävla pirr kroppen så man inte kan ligga still. Jaja vaffan då är det bara upp och hoppa.
Undertiden jag läste kvällens/nattens/morgonens kommentarer (och..Ja! Benke jag tänker göra alla en tjänst och kommer därför att sluta blogga. NOT! Benke ditt jävla skötbord, jag älskar ju dig!)..
I alla fall...undertiden jag kollade av min blogg, så rullade kanske världens mest underskattade TV-program i bakgrunden. "How it's made" på Discovery. Det är ett program som visar hur man gör en pryl från början till slut (Ja..man får inte se när dom bryter järnmalmen osv. men allt annat). I dagens program gjorde dom bl a. Kikare och tomtebloss. Det är en jäkla process att få fram ett schysst tomtebloss, som vi helt utan tanke på hantverket bränner upp på 30 sekunder när din moster Alfrid fyller 80 år och ska ha bubbeldrink med eld och palmer.
Så Pliiis: Elda och kika med respekt nästa gång..
 

Känn er Fitta med dagens gästbloggare

Dagens gästbloggare är fittnessexpert/bodybuilder/powerstepupexpert/dartmästaren Annelie Stendumpf från Bagartorpsringen. Hon är 35 år och har haft en hund, tror hon.Idag började jag min dag med att vakna ståendes i tomatjuice för att få igång blodcirkulationen i vaderna. Kenneth min sambo hade tejpat upp mig kvällen innan efter vi kört 3 hårda action-pilates pass efter varann.
Efter uppvakningen mixade jag ner 2 kg fågelfrö med risavkok och slängde det sedan i slasken för då va det dags för jogging 12,8 km innan frukost.
Efter 2 km började jag springa baklänges för att få fastare bröst. Luften stöter då inte på snusskuddarna och det motverkar erosion. Och som vi säger på Fettväktarna:

 "Ingen erosion, skapar erektion!"

Fast det kan ju Kenneth drömma om, då man utvecklar järnlösa radikaler när man utbyter kroppsvätskor med varann. Nej, tack vet jag en powerdrink gjord på mixade svisskon, destilerat vatten (för det kan finnas fett i vatten!) en klase kiwisar och lite bubbelplast (bara för smaken). Den drinken tog jag efter frukost, innan Yoga-ju-jutsun som är som vanlig yoga bara de att man attackerar de som är djupast nere i meditationen. Bryter ihop dom tills dom blir azur-blåa i ansiktet.

I eftermiddag ska jag på extreme-peeling i Haninge. Det är alltså min Boxercisetränare Buba som skall släpa mig i ett rep efter sin Volvo 142 ner till Nynäshamn och tillbaka. Efter det blir det ju självklart 2 timmars solarium och 12 km baklängesjogging hem med en cementsäck fasttejpad på bakhuvudet (bra för biceps rövulus!).

Här kommer mitt hemliga recept på en kvällspowerdrink.

 • 2 msk Honung
 • 13 ml Vatten (destilerat såklart, så vi slipper fettet!)

Mixa detta och häll i ett litet glas. Toppa med 1,3 kilo kreatin.

Stay Fitta!
LOVE/
er Annelie Stendumpf


Läs äldre inlägg från gästbloggare här från
pjoltas.blogg.se:  

Angående -Veckans Lårkaka- (Konst)Fuck you Anna Odell

Kände att jag måste plita ner några rader om Veckans Lårkaka som har väckt så många känslor och argument.
Konst är högst subjektivt och i mina ögon så faller de konstprojekt bort som görs på andras bekostnad.
Personligen har jag spenderat halva mitt liv med människor som är starkt beroende av att den svenska psykvården fungerar som den ska. Idag gör den inte det. Det saknas enorma resurser och att bota psykiska problem är inte som att gipsa ett ben.
Att sedan utnyttja en redan fallfärdig hjälp och knuffa "riktiga" behövande åt sidan eller klippa helt onödiga hål i det redan sargade sociala skyddsnätet för att det är konst. Ja, det är värt Veckans Lårkaka.
Och du "så fel":
Ja visst! Jag vet inte varför hon gjorde det och hon kanske inte alls ville göra sig ett namn på den här teaterkuppen. Helt rätt! Men nog FAN tänker jag använda MIN yttrandefrihet att säga till när någon bränner mina skattepengar, utnyttjar vårt öppna samhälle och berövar andra som verkligen behöver denna hjälp.
Pjoltas är inte ett parti, en åsiktsmaskin eller kappvändare. Men nog FAN är hon värd Veckans Lårkaka! Jag ser lite mer fram emot de rättsliga processerna MOT henne, än hennes "konstprojekt" som presenteras i maj.   


..och nåt helt annat. Kika in senare ikväll då kommer veckans gästbloggare till Pjoltasredaktionen. Det kommer bli kost-, motions-, skönhets- och hälsoråd. 

Dr. House och Doktor Hus

Varför inte fortsätta kladda ner lite om Tv-kvällen. Jag pallar liksom inte göra något annat just nu än att sitta som en fågelholk a la Robinson Emma (dvs. blankögd och gapande åffkårs) och glo på dumburken. Det var en hård dag, nej det va det inte egentligen. Det var en oinspirerande dag..

Nu är det iallafall Dr. House (Doktor Hus) på kanal 4 och för er som aldrig sett det förut så kan jag berätta i korta drag hur VARJE avsnitt ser ut:
 • Liten pojke spelar korgboll (Bäskett) och får gröna prickar över hela kroppen och svimmar.
 • Ingen vet varför han blev sjuk.
 • Han är nära döden 3-4 ggr innan andra reklampausen. Föräldrarna är jättearga på alla. Speciellt på doktor Hus som är en elak jävel (sån åff ö bittsch). Föräldrarna kan också vara Jehovas eller med i en Banansekt eller nåt liknande som förbjuder att pojken får färskt blod. 
 • Ingen vet hur länge pojken skall överleva.
 • Doktor Hus tappar en flaska drickyogurt i golvet och kommer på att staffilofilliosmyntostamolider kan oxidera i närheten av pappadamlungofilioxer. Troligtvis fanns staffilofilliosmyntostamoliderna i basketbollen som ett elakt ryskt företag har gjort.
 • De ger pojken lite apelsinsaft (som såklart neutraliserar alla symptom) som de stympat både armar och ben på i jakten på botemedlet och alla är glada förutom Doktor Hus som ska vara svår och cynisk.


 

Rammstein och Wassberg

Just nu tittar jag på "Mästarnas Mästare" på SVT. Thomas Wassberg denna mans-man, myt, överman, legend och fantastiska isblixt i spåren berättade att:
 "Jag lyssnar på rock. Rammstein."

Yepp, Pjoltas är kär igen och därför lägger jag ut en favorit i repris.
Se färdigt programmet, koka en kopp fika och sätt er och pyssla med familj eller närmast sörjande...


(Konst)Fuck you Anna Odell -Veckans Lårkaka-

Veckans Lårkaka* går redan på måndagen denna vecka till Anna Odell.


Nu skrev jag ditt namn och det var väl det du var ute efter.  Nästa projekt blir väl att åka till de svältande länderna i Afrika och elda upp deras sista mat eller sälja bortlurade skolklasser vid Vitryska gränsen?!
Att sparka på någon som ligger ner är inte konst och det är jävligt svagt av Konstfack att ställa sig bakom detta projekt.
Moget och jävligt konstnärligt Anna Odell! Ärta

*)Veckans Lårkaka
är utav Pjoltasredaktionen instiftat till att ges till en sensationellt puckad, dryg, idiotisk, egoistisk, omdömeslös person/företag/organisation.

Bönderna gifter sig och XLR-kabeln

Det ska aldrig vara riktigt bra. Nu när man väl har bytt blogg-urmoder, så visar det sig att man inte kan blogga från mobilen på blogg.se. *Grr, spott, fräs*. Jaja skitsamma. Jag orkar inte byta igen.
Idag var en lång dag. Nä, nu ljög jag. Mornarna är ju aldrig långa. Om det nu finns någon slags gud som har kontroll över våran tid här nere på jorden. Så kickar han fanimej tidens lilla butt på morgonkvisten. Alltid ska man få bråttom om man än går upp timmar och åter timmar innan man behöver. Så jävla sorry då försäkringsbolaget och mannen i affären som skulle fixa en XLR-kabel till mig: Förlåt. Det var tidsguden som smetat senap i röven på alla klockor i världen, så jag hann inte idag… ses imorron though..

Såg ni "bonde söker fru"  Magnus som gifte sig med Emma. HUUVÄÄ vad fint det var! Jag ger det dock högst 3 år. Emma är 23 år och tjejer har en tendens att bli dumma i huvudet knasiga vid 25-27 års ålder. Denna analys bygger jag på mina senaste fem helt bortkastade och meningslösa år. Nog sagt om det... Följ min blogg med bloglovin 

Testing Testing

Provar lite med en fågel fot...
Radrajraj..

Acne och The Ball Contest

Jag glömde visst svara på onsdagens gåta. Vad var det för liten boll på bilden någonsin?


I min lilla lilla lya så har det på senaste tiden flugit runt en liten fjäril av nån sort. Javisst, tänkte Pjoltas. Du har fått klädmal i chateauet (tschatååt)! Du är man, singel och det förväntas av dig att du ska bo i en hög av pizzakartonger och junk dvs. en ungkarlslya. Nu är det väl inte riktigt sanningen. Men malen kanske var början på en ungkarlslyeperiod i Pjoltas liv och han kände sig lite stolt i sin självpsykologiska framtidsanalys.
En dag nämde jag det för min mor och hon införskaffade en kula gjord av cederträ till sin andrefödde son (Oj, vad krångligt skrivet. Med andra ord: Morsan tjacka en boll till mig!). Kulan skall skrämma skiten ur den eventuelle malen och få den att flyga tillbaka ner till Göteborg helvetets varmaste eldar...ja eller vart den nu kom ifrån.
I morse såg jag malen sitta och glo inne i mitt badrum och... det var ju ingen mal, det var ju bara en liten fjäril. Han såg inte ut som en sån som har som uppgift att tugga i sig gamla Acne-jeans och rapa upp bitar av en gammal Dropkick Murphys t-shirt från 2005. Nej, han såg mer ut att vara lite av en crepésätare. Lite vilsen, trött och vindögd (fast det kanske fjärliar alltid är?).
Han får bo kvar tills det blir varmt ute. Hoppas han kan leva så länge? Jag ska nog göra crepés ikväll..


Och rätt svar: malkula, malboll, cederträkula eller Hellfire ball.
Rätt svar fick vi alltså från Alfred Struvström i Järna som får en kasse med bilder på Anton Körberg och en preumeration på leverpastej hem i brevlådan.
Grattis Alfred!


RSS 2.0