I won't celibrate you, ValborgHär med bojkottar Pjoltas Valborg (whale castle). Pjoltas drack fulvin igår på lokal och är trött och virrig. Jag ska också jobba imorrn på arbetarnas jävla skämt till dag. Och du Valborg (whale castle)...det är inte du, det är jag. Får jag inte elda i Rosengård (Rose garden), så får det vara! 
Om man fick elda (fire fire) precis vad man ville (William). Då skulle jag elda till en Haloumi-burgare....eller Thomas Östros (East rose)..fast han verkar ju redan bränd.
Vad (calf of the leg) vill du elda?


Cabba ner det är vår..

 


Dagen och en orgie av namn

Jaha..då har man låtsas vara duktig och låtsas städat en hel dag dvs:
Spelat gitarr, ätit banan, provat gamla roliga kläder, ljugit med grannarna, lyssnat på musik (tack Pookie för finfina förslag!), hojjat med Dessi (cykeln alltså), skaffat MSN (fattar dock inget nuförtiden), köpt 8 (åtta!) par favvo-kallingar på internet (nu é Pjoltas nästan pank), tvättat kläder, stuvat undan vante och mössa, ljugit med dom i lokala affären, känt mig deprimerad, ätit vegolunch, parallell-läst en bok om kognitiv beteendeterapi och Bob Hanssons "Kärlek -Hur fan gör man?", känt mig förvirrad, kollat på hockey och övervägt att skita i allt och åka och glo på fotboll och dricka brewski med Svenmelander (japp, dvärgrackare..det är sant...men det blev inte så), förhoppnings fixat lite extra deg till Cherry Punch så han kan köpa sin röda kostym som han ska ha på bröllop i Toulouse, hittat 50 färdiga gamla demoskivor med mitt gamla band (Är det nån som vill ha...säg till!), slängt sopor och hivat en massa kläder till Myrorna.
Skojade lite med kidsen i lekparken också!


Det var en bra dag ändå...och beware snart kommer jag att lägga upp Räkodlarens version av I will always love you. Han har säkert trott att jag glömt det...men nej, nej..
Imorgon ska jag jobba med: Ärtan, Waldemar, Ananasen, Keso, Fröken Vällingby, Fimpen, Larsa, Krästiina, Bahador, Struten, Illern, Lotto och John-John (Cusack)...åh! Jag pallar inte denna namnorgie....pust..svett...stön!

Imorrn ska jag köpa två klänningar.
Nepp, inget konstigt med det!
Är det nån som käkat Djungelvrål och makaroner? Fräsch faktisk! Stabilt..


Värdelös


När vardagen kommer och kickar ens rumpa..

Idag ska Pjoltas ägna sig åt det allra roligaste här i livet. Städa. Tvätta kläder och putsa fönster...fy fan. Fast det värsta är att dammsuga. Pjoltas är en liten och harmlös människa...men när han dammsuger, då vaknar odjuret. Jag blir skitförbannad på allt och alla..det låter, stånkas, puttas, puffas och face it!...det blir ju aldrig perfekt! Hur mycket man än stånkar runt med jävulsmaskinen.

Pjoltas gillar att skoja till fönsterputsningen..Ritva-Marie och Orken

Ritva-Marie var förbi med sin bästis Åke. Det är synd om Ritva-Marie. Hon lider av kronisk jag-har-en-rosa-badring-fastlimmad-i-nyllet-syndromet. Men hon är glad ändå!


Pjoltas måste skriva musik. Men orkar inte riktigt. Det finns för en gång skull för många ord som behöver joddlas ut och skrivas. Men orken finns inte här just nu. Jag fick faktiskt ett vykort ifrån orken. Den är på spa i Bergslagen...så förhoppningsvis så kommer orken och jag samarbeta finfint när den kommer tillbaka.
De flesta låtar handlar om kärlek, svek och jobbiga känslor (klyschigt som Orup?! Ja, fan jag vet!).
Ge mig då något nytt att skriva om! Vad som helst?!..och gärna en förklaring varför!

Smells like teen spirit

Salle och Raymond har fått ny brunkräm. De flesta fick låna lite förutom Ruben och Kenneth, vars pappa jobbar 4-skift på hårgeléfabriken. "De får nöja sig med det" Tänkte Raymond för sig själv.Ibland tappar man hoppet om framtiden..


Cykelhjälmsprojektet del 2. -Hjälmen returns

/// Uppdatering kl 22:58...Cykelhjälmsprojektet: Pjoltas har stoppat upp två rullar skithuspapper i en gammal toppluva och fäst på huvudet med 9 varv eltejp. Det känns jävligt säkert och snabbt. Ska springa runt kvarteret en sväng för att testa luftmotståndet...kommer tillbaka med lägesrapport efter blåbärsoppan eller vad fan nu cyklister dricker..?///
_ _ _
/// Uppdatering kl 23:33.. Försöket med toapapperstoppluvan gick åt helv.. Provade ett krocktest mot en parkerad Ford Ficus. Larmet gick igång och Pjoltas huvud gör ont. Ulla på 4:an kom ut och va jättearg...Det var hennes Ford. Hon tyckte Pjoltas såg fånig ut i eltejpsmössa och hon tyckte att jag skulle växa upp och gå och lägga mig under nåt gammalt eller vad hon nu skrek. Billarmet väckte visst Husseins ungar på våningen under.. Slut på testet..


Hjälmar också!

Pjoltas och Cherry Punch har hojjat. Cherry Punch kan sitta baklänges på cykeln och så kan han stegra jättelänge...ja, inte samtidigt då. Själv så har man inte trampat cykel sen 14-års åldern och min cykelstil kan liknas med en reumatisk 80-årings Dvs. skakig, vinglig, krokig och very försiktigt. Fast man är jävligt snygg på Dessi (som hon heter...cykeln alltså!). Man cyklar ju Kustom..Tack Virtanen ännu en gång!
Det är kul att hojja. Pjoltas är 31 år.
Man kanske skulle skaffa sig en hjälm, tänkte vi efter några misslyckade hopp på en grushög.
Pjoltas och Cherry Punch trillade in i det lokala cykel-Mekkat. Massor med hjälmar fanns det, men vilka vi än provade så såg vi ut som idioter...ja, eller svampar...fast mest som idioter. En hjälm såg ut som en flottig brat-frisyr.. Det värsta var att till och med personalen gick förbi och skrattade åt våra hjälmprovningar..

...
/// Uppdatering kl 22:58...Cykelhjälmprojektet: Pjoltas har stoppat upp två rullar skithuspapper i en gammal toppluva och fäst på huvudet med 9 varv eltejp. Det känns jävligt säkert och snabbt. Ska springa runt kvarteret en sväng...kommer tillbaka med lägesrapport...///
...

Varför finns det inga snygga cykelhjälmar (den på bilden é ju dock okej)?

Finaste låten och Punkter..

TelefonBloggat. Odenplan. Det är lördagkväll och Pjoltas är påväg från punkt I till P.. (Punkt C är ju självklart Chateau de Pjoltas) Ska stanna till en sväng vid punkt F och köpa lite proviant. Om jag inte får punktering...


Tänkte bara tipsa om kanske en av världens finaste låtar.
Den är väl två år gammal och skivan finns att köpa här och där.

 Logh - Death to my Hometown.


Vad gör ni en lördagkväll som denna? Grillar?


Dagens I-landsproblem och planerna..

Man fick visst lön igår. Pjoltas shoppade loss dagen före lön..lite paltor och grejjer som man behöver och inte behöver. Det va kul. Det är visst '"kaxigt" att fet-shoppa dagen innan lön. Ja, inte om du heter af der von Strupfhuvfud i efternamn och tror att du är viktigt, trots att du lever på din släkts gamla nazipengar..Nej, då gäller andra regler (dvs. vad pappis säger innan förmiddagsdrinken...).
 
Idag tänkte jag börja dagen med att betala lite räkningar. Den här tiden, varje månad så upptäcker Pjoltas att han lider av numerisk-åksjuka. På nåt sätt så går inte Pjoltas hjärna (som mest innehåller sirap och fina tankar på er mina Blogg-läsare...just det..speciellt du Daniel <3) ihop med att siffrorna på tangetbordet och bankdosan är felvända..eller olikvända. Det resulterar i att Pjoltas måste vända på bankdosan och då blir alla siffror på displayen uppochner.. Därför skickas det pengar hit och dit från Pjoltas konto till alla möjliga mottagare.. Grattis Barbros Hundläger och Ali's Pizzeria i Smygehuk...Ni fick mina Telia-inbetalningar..

Vad händer annars idag? Jo, jag ska jobba med bl.a Keso, Ärtan, Ananasen, Larsa, Fröken Vällingby, Krästiina, Fimpen och Waldemar m.fl. Sen ska jag titta på bilder och dricka vin med Pookie (el. Hero?!) och kissa Wilma (tror jag).
Det var väl det...eller som de säger i "Sveriges framstjärt" -Devålladä!!


Susan Boyle, Beyoncé och en Bellman

Solen lyser med sin närvaro och Pjoltas är instängd på jobbet. Det är okej. Jag har ju ett jobb iallafall.
Det pratas en hel del om "talangen" Susan Boyle. Visst är tanten duktig på att sjunga. Men efter att ha tittat på klippet mer än en gång så upptäcker man att de som verkligen har talang är produktionen. Inslaget börjar med bilder på "skeptiska" nunor i publiken. Susan börjar sjunga och publikvärdarna vinkar igång "ÅÅÅÅÅÅhhhhh":na och "WWWWOOOOWW":na ifrån publiken.
Efter ett tag reser sig publiken en och en (också troligen på kommando) och i slutet så är hela publiken i eurofori. Domarna ger sina utlåtanden med pampig amerikansk drama-musik i bakgrunden. Susan Boyle kan sjunga, men det är inte världens svåraste låt. Det kan nog Anton Körberg intyga.
Detta är dock riktig talang..: 


..Näe, men visst är det berörande med lite fejk ibland?! Här är killen som gjorde (om) Beyoncé-klippet.
här låter det visst "på riktigt". Den låten skulle Susan Boyle prova på!


Byta jobb?

Klockan har precis slagit morgon och det är dags för Pjoltas att dra igång kedjan av morgonrutiner.
- Vakna - Somna Om - Vakna av grannungens skitmusik - Svära - Kolla lokalnyheterna - Hanka sig till duschen likt en Zombie - Vakna lite mer - Glömma att raka sig och tänka att "Vem fan bryr sig om 100 år?" - ProViva Frukost med smörgås (smear-ge-waas) - Hitta några könlösa, tråkiga jobbkläder som folk inte skrattar åt - Borsta tänderna + lite tandborstdrägel på skjortan/tröjan - Byta skjorta/tröja - På med Ipod:en - Vakna på riktigt- Off we go to the tunnelbana...

Kanske man skulle byta jobb med Matt? Jag dansar ju likadant..
 


Är du ful? PjoltasMODE tipsar..

Fashion report #1
Man ska alltid bära sina nyinköpta turkosa chinos med en matchande kaffeburk samt hänga nära ett duschdraperi i samma nyans. Ikväll så ska Pjoltas gå på lokal och få sig ett blåöga som kommer att gå ton i ton med hela paketet.

Är du riktigt ful! Kanske du luktar lite kiss och tror att neon-beiget är årets färg? Kanske du tycker att Patrick Engwall klär sig snyggt? Du behöver lite hjälp, va?
Gör som tusentals fashion disasters:
FRÅGA pjoltasMODE OM FASCHING FASHION!

(din fråga lämnar du i kommentarsfältet under...nej..inte här!...under det här, för fan!..åh..U N D E R ! ! !)

Kapprustning i morgonstund

Pjoltas är ledig och tänkte ha lite sovmorgon. Grannungen under har införskaffat en fet stereo och en förkärlek till enformig house-musik. Idag ska jag köpa ett baseballträ.
Kapprustningen har börjat. 
...
Ang: Ironi och Humor. Titta på Elisabeth Höglunds ansiktsuttryck. Underbart!


Klipp från 1000apor.se. Läs Alex blogg Här!


Göteborgare har fula kläder

Angående Pjoltas inlägg imorse:
Jag älskar er Mehmed (som skrev: JÄVLA NÖLLÅTTA AS) och ängeln (som skrev: tönt stockholmare!) . Två av tio dvs. 20%.
Ca 20% av befolkningen här i riket förstår inte ironi. Det är en bra grej...ja, för oss andra!
Nu ska jag inte knåda era hjärnor mer för ikväll..och förlåt göteborgare! Snart så kommer det säkert säljas fina kläder hos er med. ;)

Sov Sked så ses vi imorrn!
 

..å amerikanerna

Telefonbloggat. Kransen. Såg nyss Pontus, men inte en amerikan i sikte..

Jag hatar människor med fördomar

Klockan var kanske nio när Pjoltas Mat-och-sov-klocka drog i gång med sin allra ljuvligaste strupsång. TV4:s morgonsoffa klickades på och jag tror det handlade om "människors fördomar". "Alla har fördomar" och "Man är konstig om man inte har fördomar"...osv.
Personligen HATAR Pjoltas folk med fördomar! Det finns inget som förstör världen så mycket som människor med fördomar...och...och Pessimister..Jag är så trött på dom. Det kommer gå åt skogen med allt. Det vet vi ju alla. Inte behöver vi några pessimister för att räkna ut det och bli påminnda stup i kvarten. Har jag nämnt att jag är en väldigt ödmjuk människa. Inte?! Då gör jag det. Jag är en ödmjuk människa.
Förresten..Har inte de som bor i Göteborg lite fulare kläder på sig än vi Stockholmare?

Tre saker som Pjoltas inte borde gjort idag

Det var bitvis en konstig dag idag. Här är tre saker jag inte borde ha gjort idag.
 1. Satt mig brevid mannen som luktar Mamma Scans Köttbullar på tunnelbanan. Jag borde ha lärt mig vid det här laget.
 2. Satt mig brevid mannen som luktar Mamma Scans Köttbullar på tunnelbanan, IGEN! På vägen hem! Jag borde ha lärt mig vid det här laget.
 3. Slagit fel nummer till mormor. Pratade en sådär fem minuter med fel småländska lilla tant innan jag förstog att det var fel...Hon var trevlig iofs..det verkar ha varit kallt i Småland och blommorna mår dåligt av det. Nån heter Ralf också..det är ju kul!.......och mormor. Jag ringer imorrn istället!
Inget att göra ikväll? Skriv en kommentar på denna bloggen. Det är visst ett vetenskapligt samarbete mellan SFI (Svenska för invandrare) och D.V.Ä.R.G (Dyslexsicksa Kantareller Utan Gränser).
Förresten. Jag har köpt sylt. Vaffan äter man till det?


Bloggvärde(löst)

Telefonbloggat. I solen innan regnet och jobbet. Jag funderar på att byta liv. Jag skulle så gärna vilja ha en Martin-gitarr. Undrar vad Pjoltas är värd i inbyte? Har ni (bloggare) kollat ert bloggvärde. Pjoltas är bara värd 3200 kr. Kolla bloggvarde.com. Den som slår mig vinner en promenad med personen till höger om dig..

Du


Har inte riktigt tid att skriva egentligen. Kom precis hem och Pjoltas har en hel del och göra innan John Blund kommer och klubbar mig medvetslös med en rostig järnfemma.
Kvällens projekt:
 • Går det att spela in Text-TV på videon?
..och så undrar jag lite var du gör egentligen? Vad du tänker på? Kanske en liten tanke på Pjoltas? Och vem är du nu då, undrar du? Kan det vara du eller någon annan? Det är troligtvis du. För jag vet att du läser. Precis, du. Nej, inte hon. Du. Just det...du!

S(t)J(ärt)

Telefonbloggat. SJ-tåg någonstans i Sverige. Vissa dagar känner man sig mer transparent än andra. Idag får jag tacka SJ som brände förbi stationen där jag stod och vänta. Tack! Nu känns allt ännu värre! Idag tänker Pjoltas på: 1.Farbror Doktorn och magen. 2. Textraden "I don't care what they say, I won't live my life that way" - Social D. 3. Nyfunna Pjoltas (en bra känsla). Vad tänker ni på idag? GE MIG ER TOPP 3. Skriv ni med alla bloggsmygare..våga! =)

Singel...NEJ, JÄVLANS!!!!!

Pjoltas måste snart skaffa sig en flickvän. I helgen har det slagits rekord i Sverige. Aldrig har så många förolyckats i samband med singelolyckor.


 

Vad vill du heta, Greta? Del 2 - Greta Returns

Okej..för ett par dagar sen skrev Pjoltas att han skulle byta efternamn till Efternamn. Men en anonym kommentar hade ett bättre förslag: Att heta Förnamn i efternamn och Efternamn i förnamn. Det skulle väl aldrig sluta att vara roligt? Virpi kom också med förslaget att heta Va i efternamn.

-Och ditt efternamn är?
-Va.
-Ditt efternamn, tack.
-Va.


Här kommer några klipp från eniro.se. Tack för ni finns (ja..inte bara Eniro, utan ni med dessa fina namn)!
Tipsa gärna om sköna "riktiga" namn? Bästa tipset vinner en bild på en djurpark!

Dikt från tåg

Med magont och ljuv musik i öronen sitter Pjoltas på SJ's finaste tåg.
Utanför glider Söder höjder förbi och nu skriver jag ordet "råg".
För min dikt ska rimma, likt en bit bacon i kvällen ljus.
Han som sitter brevid mig ser ut som en vilsen mus.
Undrar vad han funderar på? tänker Pjoltas och fastnar med foten i sätet framför.
Tanten som sitter där blir irreterad och undrar vad är det för brill-orm som sparkar och stör.
Tåget närmar sig Flemingsberg. Pjoltas kliar sig i huvudet och undrar: Vad är ett Flem?
Kanske en påse mört, en sorts cykel? Kanske sånt där grönt som små barn hostar upp: Slem!
Nej, den här dikten blir inget historiskt, inget att ha.
Därför lägger jag ner.kära Ni...Ha det så bra!

Mustasch..för dig som tänkt färdigt!

Nu kan man föranmäla sig till Cancerfondens Mustaschkampen. Kampanjen pågår 1-31 maj och syftar till att öka medvetenheten om prostatacancer och samla in pengar till fortsatt forskning.


Vissa har visst redan börjat att odla. Schulman-bröderna har visst ett delat bolag och odlar därför mustasch tillsammans. Broderligt.
Mona Sahlin
, stackarn har visst försökt, men mustaschodlingen har visst gått samma väg som hennes politik. Overklig och Upp över öronen. Pjoltasredaktionen önskar lycka till och säger: Nära ögat, Mona!
Det är lite oklart om Anna Books Mustasch tillhör kampanjen eller om det bara är lite lathet och en (över)dos testosteron som ligger bakom. Pjoltasredaktionen är glada över att Moder Theresa släppt sargen och kör en Lemmy-murvel i årets kamp.
 
Våga odla du med! (Eller ge ett bidrag Här!)


 

Spionera på din partner

Fick ett vattentätt tips av bloggerskan Virpi.
Detta är en gratistjänst där du kan läsa av vart din partner (eller nån annan) är och eventuellt vad han/hon gör med hjälp av personens mobilnummer.
Ingen registrering, inga krussiduller. Enkelt.
Fyll i mobilnumret och prova. Fantastiskt!
Länken hittar du HÄR!

Stol(t) ägare av nåt att hänga på

Om man skulle slänga ut alla stolar och soffan ur Pjoltas lilla château. Undrar vart alla kläder skulle ta vägen då?

Bilden är tagen efter att en meter kläder redan blivit undanplockade.
Tilläggas bör också att stolen på bilden inte har skrivit brevet. Det är ju en stol, för fan! Den kan ju inte skriva..

Vad vill du heta, Greta?

Räkodlaren hade en hantverkare över för att laga räkodlargolvet. Han hette Snygg i efternamn.
Jag skulle vilja heta Efternamn i efternamn. Fatta vad bekvämt när man ska fylla i blanketter och sånt. Smaka på det...

Mitt namn är Efternamn, Pjoltas Efternamn.


Vad skulle du vilja heta i efternamn om du fick välja fritt?

Vinn en liten bit av Bangladesh!

Jag tror att jag har listat ut varför jag har haft så jävlans ont i magen de senaste dagarna.
Antigen så är det mina nya stretch-övningar:


..eller så är det så att jag druckit nåt olämpligt


..eller så är det mina nya "må-bra-i-magen"-piller som gett sig fan på att strejka och jävlas med Pjoltas.
Vad tror ni?
(Vinnaren får en liten bit av Bangladesh. Ev. vinstskatt betalas av Anton Körberg)
..hoppas karman kommer och kör över dig

karman...car man..
Jag skrev ett inlägg.
Men det var så bittert.
Så jävla bittert.
Jag tog bort det.
Jag gillar ju er, läsare.
Man vill ju inte gå över gränsen..


Årets absolut bästa låt!Och här är texten..
Chacarron Macarron by El Chombo lyrics:
oooooooohuuu yehaaaaaa .... sea.. sou.. jhonn macarron.. yeah macarron nooon Chacarron, Chacarron, Chacarron, Chacarron , ualuealuealeuale ualuelaelaellalea, alsualsualualauusualulus ,,,alsualsualualauusualulus ... Chacarron, Chacarron, aliluliron,, Chacarron, Chacarron, aliluliron ,, Chacarron, n' ,, Chacarron, ,, aliluliron ,, Chacarron, Chacarron, aliluliron,, ualuealuealeuale ualuelaelaellalea, alsualsualualauusualulus ,,,alsualsualualauusualulus ... ualuealuealeuale ualuelaelaellalea, alsualsualualauusualulus ,,,alsualsualualauusualulus ... Chacarron, Chacarron, aliluliron,, Chacarron, Chacarron, aliluliron ,, Chacarron, n' ,, Chacarron, ,, aliluliron ,, Chacarron, Chacarron, aliluliron,, Chacarron, Chacarron, Chacarron, Chacarron , ualuealuealeuale ualuelaelaellalea, alsualsualualauusualulus ,,,alsualsualualauusualulus ... Chacarron, Chacarron, aliluliron,, Chacarron, Chacarron, aliluliron ,, Chacarron, n' ,, Chacarron, ,, aliluliron ,, Chacarron, Chacarron, aliluliron,, aluealuealeuale ualuelaelaellalea, alsualsualualauusualulus ,,,alsualsualualauusualulus ...ualuealuealeuale ualuelaelaellalea, alsualsualualauusualulus ,,,alsualsualualauusualulus ... Chacarron, Chacarron, aliluliron,, Chacarron, Chacarron, aliluliron ,, Chacarron, n' ,, Chacarron, ,, aliluliron ,, Chacarron, Chacarron, aliluliron,, Chacarron, Chacarro,, Chacarron, Chacarro,, Chacarron, Chacarro

Tack till DenEfterblivnaBloggen


Svar på tal..

Hoppas ni alla har haft en bra påsk och att påskharen och de sju kalaspuffarna bjöd på mycket ägg och vad nu sju kalaspuffar kan erbjuda...chips och dip..kanske? Vad vet jag!
Tack för alla konstiga frågor! Här kommer lite svar på tal..

1. Postat av: Plz
vad heter du egentligen?

Pjoltas pjoltasdottir, då min svägerskas förra morfars tama aborgin var färgblind och älskade att spela the fagott.
(nu blev det blå bakgrund...hoppas ni som är kommunister har överseende med det)
värdens bästa band?
Jag är en kemelont. Men nog bankar mitt lilla sargade hjärta extra för den amerikanska punken och hardcoren. Det som spelas just nu i Ipod:en är dock en mix av: Social Distortion, Kristofer Åström, From First to Last, the Perishers och the Gaslight Anthem

2. Postat av: Tess
Älskar du mej lite iaf?
Vem gör inte det? Knaskastrull..

3. Postat av: korven 
a simple question ( för du vill ju ha dom ) civilstatus?

Pjoltas är singel som mopedolycka i öknen.

4. Postat av: mankan HÄGERSTEN
vad har du för favoritplagg?

Kul att en local är inne och snokar! =).
Mina svarta Dr Martens kängor och en Fireside Elite t-shirt från urminnes tider. 
känner du kjellislove som du länkar till?
Nej tyvärr! Men det är den bästa bloggen och därför länkar jag (och fina svenmelander) till den. Kjellislove är ju lite som ett svenskt svar på Gossip Girl.


5. Postat av: D
Civilstatus?
Japp, jag är fortfarande singel.....och kommer nog vara det ett bra tag. Tilliten finns inte riktigt kvar hos Pjoltas.  
Kan du lägga upp en bild på dig själv nångång?
Ge mig 10 000 kr så ordnar jag biffen!
Varför bloggar du?
Av samma skäl som ni. Jag vill visa upp "Dagens Outfit", ge sminktips och få en slags falsk bekräftelse.  Nej, svaret är enkelt, det är ganska kul och betalningen är bra (nej!).

6. Postat av: Daniel
Singel?
Japp
Får jag chans?
Nepp, tyvärr Danny-boy..för då får jag smaka mint av Annelie  som vill ha dig för sig själv. Buhu!! ;(
Favvoschlager?
Joe Dassin - Les Champs-Elysees (Den är nog världens bästa låt. Alla kategorier!)

7. Postat av: pelle
Jag har en fråga. Du utmanar mig till att slåss. Men är det inte bra korkat att utmana någon som lätt kan vinna?
Detta handlar om att vi båda verkar vara exil-bönder ifrån ett par grannkommuner. Och, ja det verkar korkat. Men jag aldrig hört att nån från Katne har whoppat Gnesta-rumpa förut, så det är kanske dags. Kommer inte Robinson-Zÿbeyde från Katrineholm...det är ju knappast till er fördel. ;)
Sen så undrar jag, fisk eller fågel? kallt eller varmt? svett eller lök?
Kallt med lök är grejjen, har jag hört i kvarteren runt Stureplan...eller va det hemoröjdsalva under ögonen..hm?!


8. Postat av: liten pa jorden,men STOR i orden
Hur smakar inlagd sill kombinerat med vaniljsås? Båda är ju goda separata, så hur smakar de tillsammans?
Bra fråga. Tyvärr har Pjoltas bara provat senapsill med vaniljsås, då de går ton i ton. Och det smakar ju top noche, fast det vet väl alla. =)
Vad är meningen med livet?
Meningen är väl att gå runt och insupa all ondska, falskhet och cynism. För att sedan förstå att man i slutändan kommer att stå ensam kvar trasig, utmärglad, tom och sakta skära skallen av sig med en rostig skridsko till tonerna av Martin Stenmarcks låt Sjumilakliv eller så kan det vara kärlek och fred...jag är lite osäker där, faktiskt. Får återkomma med den.
Varför försvinner alltid ena strumpan av strumpparet från tvättmaskinen och var hamnar den då?

Hos kärringen Olsson på 2:an. Hon är en riktig kråka har jag hört. Hon samlar på udda strumpor och Pilates-DVD:er..

9. Postat av: Scherschanten a.k.a John
En uncle från bortest delen av Hyltebruk, det är fan inte att leka med. Då är du säkert bekant med det ökända Dalen med?

Jag ska tågluffa dit nångång. Du kanske kan guida mig i dessa hoods?

10. Postat av: Anonym
singel?
Escargot?

11. Postat av: Madde
Vad heter du på riktigt och vart bor du?

Du kan kalla mig Sten och jag bor i din rabatt.

12. Postat av: bosse
glad påsk din jävla galning! Hur firar pjolte påsk då?
I knegerklassens ära så har jag jobbat och firat med fina vänner.
Va kör du för bil? Har du en Eldorado eller läste jag fl ?
Pjoltas önskade sig en Eldorado i födelsedagspresent. Men det blev bättre upp..strumpor. Idag kör Pjoltas en röd custom-cykel som han fått av Cherry Punch och Virtanen.

13. Postat av: Jonsey
Om du var en karaktär i Simpsons... Vem skulle du vara då?

Jessica, hon är väl het som nykokta Mums-Mums?!

14. Postat av:
favorit pizza? 
En salamihistoria från La Casa Trattoria i Hornstull..men den kommer jag aldrig äta igen på grund av...att jag aldrig vill dit igen..inte på grund av dom...men..eh vaffan.. Calzone då?!

Nu orkar jag inte svara mer. Men om det saknas nåt så är jag alltid öppen för frågor...Rädda Joppe -Död eller Levande!

Nu är påskafton här likt en bluff-faktura på posten. Alla barn är glada och farfar har kammat håret i öronen. Hela familjer sitter och väntar på påskharen.
- Hoppas jag får kontanter, skriker lillan från vardagsrummet!
- Och jag vill ha nya bröst! Utbrister unkel Urban , som rest i från bortersta delen av Hyltebruk...


Ja, nu är väl verkligen påsken här...
..och Pjoltasredaktionen tar ledigt i några timmar och utlyser därmed öppet för frågor.Fråga vad ni vill. Pjoltas har alla svar.
Glad Påsk!

 

Jesus! Han är död.

Idag för en sisådär 2000 år sedan upptäcktes byn Stuvsta (Pjoltas faktaspäckade avhandling om Stuvsta kan du läsa här...eller här..inte här dock!). Och långt bort ifrån det nyupptäckta Stuvsta dog Jesus för våran och de sju kalaspuffarnas skull. Det var sorgligt. Men jag försöker minnas de bra stunderna jag hade med Jesus..
 
Vitt Karies Motstånd

Pjoltas var hos tandläkaren idag och..Jag har fina tänder och inte ens i närheten av karies. Ordet karies låter mer som en kropppsdel än ett hål i en tand, tycker jag.
ur CSI:
"Kulan gick in emellan thorax och karies. Den studsade sedan ut och rakt in i Anton Körberg"

eller hur?!
 Min tandläkare hade gjort om lite och nu ser mottagningen lite ut som tagen ur Star Trek. De röntagde Pjoltas huvud i en apparat som snurrade runt och jag kände mig som Boba Fett i Star Wars i några sekunder...tills de berättade att de hittade inget i Pjoltas huvud...No Suprise!
Pjoltas tar tillbaka allt dumt sagt om tandläkare och expediter i musikaffärer. Ni är jättebra...förlåt.Lite matchning och heroinistdatorn..

Pjoltas är ute på landet igen och skall snart med darrande ben bege sig mot tandläkarmottagningen (..det heter så! De tar alltså inte bara emot tandläkare!).
Jag äter frulle och slösurfar på min gamla dator som jag sålt till föräldrarna. Stackars föräldrar. Datorn är lite, lite snabbare än en baklängesgående heroinist i svår uppförsbacke. Pjoltas måste nog hitta en ny dator till föräldrarna innan han blir arvslös och "banned" från Familla de la Pjoltas.

Jag sitter och tittar lite på nytt boende och utbildningar...två parametrar (snyggt ord) som egentligen inte går ihop. Man kan ju inte köpa nåt fancy om man ska plugga...om man inte har pengar vill säga..och eftersom Pjoltas har nyupptäckt sig själv som knegerklasse (arbetarklass) så kanske man kan strejka fram en schysst lägenhet...hm..får läsa på om det.

Igår gick jag runt och matchade.
Pjoltas hade ny fin American Apparel t-shirt (som för övrigt gör kvalitémässigt de bästa basplaggen...lite dyrt men långlivat!) i nån mintblå färg. Tjipptjolahopp så matchade Pjoltas med:
 1. Kristofer Åströms nya skiva Sinkadus
 2. Ett kakfat på jobbet
 3. Ett tuggummi som nån hade spottat ut i korsnigen Vasagatan/Bryggargatan.
 4. Ett lösvikts-påsksnask jag såg på Ica
 5. ..och en utlänsk tants sjarlett som jag satt brevid på tuben. (Jag satt alltså brevid hela tanten...inte bara sjarletten..eh)
Matcha det om ni kan!Tandplågarn

Pjoltas ska till tandläkaren i morgon. Usch! Varför vill man bli tandläkare? Finns det nåt som lockar förutom den saftiga lönen (som jag antar att dom har när dom tar 650 kr bara för en titt på det spelande gomseglet).

Shane MacGowan, the Pogues, 1987


Kristofer Åström

Måste promota lite för (den forne Fireside-killen) Kristofer Åströms nya skiva Sinkadus som släpps idag. Köp den! Och köp för fan hans gamla skivor. Bättre musik finns nästan inte.Världens roligaste YouTube-klipp


..eller?

Måsk Pust

Påsken närmar sig som en rattfull Per Garthon. Påsken är kul. Hela stan luktar fjärt. 
Påsken innehåller alla incitament för att det svenska folket skall bli dåliga i magarna: Ägg, påskmust, påsköl, en tvivelaktig tro, svettiga släktmiddagar, påsk-snask, sena kvällar och Anna Book.
Pjoltas har pengar, men insåg idag att han tillhör arbetarklassen. Jag ska minsann jobba hela påsken och tänker alltså ha en jättebra magkultur...haha..på er...ledighets-prutt-fjärtar (hm..moget!).Framöver ska jag nog skriva lite mer om min självupptäck dvs. att Pjoltas är Arbetarklass (Knegerklasse på tyska). Upp till kamp! 

Hair-katt

Nu så var det dags igen. Det har väl gått en två veckor. Förlust-maskinen är i gång. Fast man skall väl vara glad att man har nåt att jobba med...ja, det vill säga Pjoltas måste klippa sig igen. Japp, det är det en blogg är till för. Sprida helt onödig vardaglig fakta.
Här kommer lite helt onödig blogg-fakta om Pjoltas liv i listform:
 • Pjoltas måste klippa sig, men orkar inte riktigt. (Frisörer pratar ett annat språk än Pjoltas..därav är Pjoltas den enda på 2000-talet som fortfarande har hockeypotta...ja och Robyn)
 • Pjoltas måste dammsuga, men orkar inte riktigt (Dammsugaren är paj och det är rätt kul med en orientalisk Sahara-sandvall i hallen.)
 • Pjoltas måste köpa mjölk, men orkar inte riktigt (Det svarta Earth Hour-mjölkpaketet i kylen är ju bara en-två veckor för gammalt. En old-friend till mig ansåg att om nåt bara stått helt stilla så blir det inte gammalt. Skön filosofi..lite hälsofarligt kanske..men skön)
 • Pjoltas borde sälja sitt externa ljudkort, men orkar inte riktigt. (Pjoltas förstår inte alls hur det fungerar..Det lyser fint..men man kan kanske hitta en annan 1000-kronors lampa som lyser mer och inte har kretskort och rattar?!)
 • Pjoltas borde gå och lägga sig, men orkar inte riktigt. 


Ge mig en onödig blogg-fakta om ert måndagsliv
 

Filip och Fredrik

Telefonbloggat. Tåget i bushen nära Södertälje. Sitter och läser om GB's nya glassar. Vilken idétorka de måste ha. Nyheterna är ju tråkigare än lappskojs

Helt upp och ner


Ipred me!

Telefonbloggat. Landet. På grund av den nya Iprenlagen så måste jag skriva inlägget i koder: Anita har ätit svanholstaniol och tvillingarna är gravida. 300 dillfillingar gör ingen båt. Ove haltar gradvis för att det är kul. Den blå bilen luktar curry. Jag repeterar curry. Om du vill lämna en kommentar, så rekommenderar jag att skriva den i kodform. Tack och God Natt!/ Pjoltas, the two and only

Song for Svenmelander

This sång and picture are going out där to mr. Svenmelander. Upp with the hakan, rainmoln!
Lyssna Här! (Öppna Spotify, klicka sedan på länken)Blondinbella finskivad eller hackad?

Telefonbloggen. Gnesta/Mariefred. Hörde att Blondinbellas blogg blivit hackad. Då är det bara en tidsfråga innan nån hittar glasbitar i kärringen.

Gnuggisar

Kjell-Omar, Limpan och Jeff dök över på halvtvå-kaffe. Jeff hade fått gnuggisar i nya numret av Kalle Anka. Gissa om vi hade kul? *smiley* *ulk!*

I helgen skall Pjoltas till landet och gå i gummistövlar. Vad ska ni göra? FF, BF eller bara F?

Stuvsta - Historien bakom

Imorgon skall jag åka pendeltåg till Stuvsta. Japp, det är sant! Det ska bli lite spännande och därför googlade jag stället och nu har jag lärt mig att:
Stuvsta är en av Sveriges allra första bosättningar. Redan 200 år f.kr upptäcktes stället av den världsomseglande Marc´o Polo som också gjorde kläder som han brukade sälja på Biblioteksgatan. Namnet Stuvsta uppkom efter en bodelning mellan byhövdingen Olle Fjärtskägg och hans fru Olle Fjärtskägg (ja..det var länge sedan, så man hade hittills bara hittat på dessa namn). Stuvsta glömdes bort under några tusen år. Men hittades igen under 1950-talet då Stockholms stad byggde en pendeltågslinje till Södertälje, som idag heter Södertäljet, Chipsburner City eller "Nej, inte dit, snälla!"  i folkmun.

Hur skulle det vara utan Google? Vilken ärthjärna man skulle framstå som...ojoj haha!

Enligt okänd källa så bor det världskända
bandet och Sveriges stoltheter Friends in Need
 i just Stuvsta.Älgskog

Är det så att allt kvinnfolk blir giftassugna så här på vårkanten? 


Vad händer sen? Klicka på bilden!


Ett förödande leende

Telefonbloggen. Hötorget. Idag hände det. Pjoltas mötte en leende joggare. Pjoltas har lovat sig själv att börja jogga den dagen han ser en leende joggare. Typiskt.

Lilla fågel blå..

Idag viskade en liten fågel i mitt öra...

Jävligt obehagligt! Fåglar ska kvittra, kraxa och kuttra... Nej..Uff...det var inte alls kul!På date

Många säger åt Pjoltas - Ska du inte börja dejta, nu när du är singel och allt?.
Oftast tycker jag att det låter som dom som säger det är mest sugna på det själva. Och vad betyder "..och allt?". Har jag blivit nåt mer än singel?...Vad fan menar ni? Bränd, lurad, trebent, loser. Arne Hägerfors eller befriad?
Nej, det blir inget dejtande här inte. Tror jag. Inga initiativ från min sida..tror jag. Pjoltas litar inte längre på människor. Men det finns ju hopp..


RSS 2.0