Mönsterås Fiskjuices

Jag har tryckt 2 kg choklad och tittat på deckare. Så jag orkar inte lägga in nåt inlägg ikväll.
Och eftersom fåglarna lyser och solen kvittrar på Stockholms uteserveringar så har jag bett om hjälp för inte Pjoltasbloggen ska börja jämföras med Faddes hjärna ("tom och innehållslös", tänkte NI...jag sa det inte!).
Min vapendragare och poetvän Stigfinn Kragballe från Mönsterås kommer att lägga upp en och annan dikt på Pjoltasbloggen och bli inte förvånade om han slänger in en illustraion eller två, då Stigfinn inte bara är vänsterytter i Mönsterås Hockeybockeylag Mönsterås Fiskjuices utan även allkonstnär och framförallt poet.


Hej hej! Mitt namn är Stigfinn Kragballe och jag ska "gästblogga" här på Pjoltas sida eller som jag kallar det "Sprida kärlekens säd över allhavens största gäddnät". Det ska bli härligt att få smeka Pjoltas läsare med spatel och få tränga in i era trångaste mynningar. Stigfinn är här och Stigfinn ska älska er som en mor älskar sin morgontoalett. Min första dikt kommer imorgon. Er/


Mustasch för män som tänkt färdigt

På begäran av bl.a Pelle så kommer jag nu bryta den svenska censuren och lägga ut en bild på min mustasch. Varför undrar ni? Ja, det undrar jag med...men här är den!


Varför har man en mustasch egentligen? Ja, förutom att fånga upp snor med den...ja, säg det? Vet ni?
Läs gärna mitt tidigare inlägg. En äkta mustsch-historia ifrån fältet.
Nu är det upp till dig Pelle att börja odla och fixa ett schysst fotobevis! Jag väntar...Pjoltas och spylukten

Idag mellan kl 10:00 och ca 14:00 luktade Pjoltas värld illa. Riktigt jävla illa! Gammal spya. Jag trodde en lång stund att jag trampat i en festivalpizza på stan utan att jag hade märkt nåt. Eller var det deodoranten jag lånade av Pookie? Eller hade jag i min ringa ålder redan börjat att ruttna? Varför stank det så jävla illa överallt?
Vid lunchtid började paniken krypa sig på Pjoltas lilla men stora kropp och hjärna.
VAD I HELVETE ÄR DET SOM LUKTAR SÅ ILLA OCH VARFÖR KÄNNER INGEN ANNAN ÄN JAG DET?
Efter att ha rekonstruerat hela min morgon i mina tankar så upptäckte jag vad spydoften kom ifrån...

Äckeldoften kom ifrån Pjoltas lilla popmustasch som är väl placerad under Pjoltas lilla men stora näsa.
När jag åt frukost efter ca. 3 timmars skönhetssömn så var Pjoltas lite darrig på handen och lyckades trycka upp lingonbrödskivan med nyköpt 7Eleven-Bregott på, i mustaschen för att sen tappa den på bordet (såklart med smöret neråt!).
- Oj, tänkte Pjoltas och torkade sig förstrött under snoken med den andra darriga handen (Japp, inte ens med papper!). Och mustaschduschen hade jag såklart avklarat före frukost som vilken gentleman som helst.

Dessa små små smörmolekyler härsknade fort i den 28 gradiga stockholmsmorgonsolen. Detta var orsaken till att det började lukta och till att jag var den ENDA som kände spydoften.


En enkel mustaschintvålning på jobbet förändrade hela situationen och en rosen- och krysmyntadoftande Pjoltas kunde på nytt möta världen.

Vad lärde vi oss av det här?
Jo, tre (3) saker:
 • Att mustaschschamponera EFTER frukost inte innan.
 • Att skydda din mustasch med en skiva ost eller dylikt.
 • Att Pjoltas dag var inte roligare än det här.

Får jag fråga: Hur luktade du idag?   

Bob Hansson...

 

78eff34f1e9366f2666f1449fd3d3d08.png

 

 

Bob Hansson svarar på frågor i tidningen Stockholm City. Han är grym Bobban! Ikväll släpps blogginlägget PJOLTAS OCH SPYLUKTEN..Välkammad Utter! (Välkommen Åter!)

 


Snyggaste Bananhammoken?Idag är Pjoltas ledig...ni hittar mig på en filt runt husknuten. Jag orkar inte gå ner till vattnet. Ta med det ni vill dricka och äta...allt annat finns.
Vad har hänt annars? Jo..
Pjoltas banga After work efter en lång, lång och svettig arbetslördag.
Fimpen
har bytt namn till Snäckan.
Los Parenteser (päronen alltså!) har influensan. Krya på er!
Min kära vän El Juggo serverade Tommy Lee och Vince Neil (ja, från MÖTLEY CRÜE) champagne och fick hundra dollar (100!!) i dricks!

Det är visst för tidigt att skoja om Michael Jackson (nje!).
Johan Organismen Hellqvist har släppt sin skiva gratis på Piratebay (Hämta skiva Här!)...man får den alltså gratis...tyvärr så är den SÅ DÅLIG att man borde få kontanter bara för att trumhinnorna ska orka att utstå skiten (-5 från Pjoltas-Redaktionen).
Pjoltas har snott ett skämt från finfina Pookie till bloggen (minns inte vilket...men hon ska kompenseras med vin, kvinnor och sång).
Pjoltas-låten Your Clown Mistake har fått en ny refräng (fast det är väl ingen som bryr sig om!).
Här är dagens låt. Kanske en av världens bästa låtar.. (Öppna Spotify och klicka HÄR!).

1. 2. 3.
Klicka på bilden för att göra den större.

Jag funderar på att köpa nya bad-/strand-byxor.
VILKA TYCKER NI ÄR FINAST?    
 

Tutt- och snopplåten

Det är sol, 30 grader, alla är glada och det serveras gratis kall öl och nakna tjejer kastar kontanter här och där (nä, det där sista var ljug, ja bara för att spä på bilden om den ultimata dagen). Allt är jättehärligt...men Pjoltas ska jobba. Inomhus.
Jag ska räkna saker idag.
Ni ska sola och bada.
Jag jobba..
Pjoltas gillar inte att räkna..
Ni mår bra..
...
.

Har jag sagt att jag har fyra (4) olika par orangea strumpor? Inte?! Nähä, då säger jag det nu:
Jag har fyra (4) olika par orangea strupor.

Idag lyssnar vi verkligen på den här "Tutt- och snopplåten"!
Öppna Spotify och klicka på länken.
Den måste pigga upp Pjoltas...åhh!!...
Orsaken till...

 

7a2d336f88fe1d68895636673eaae1be.png

 

Orsaken till Michael Jacksons död är ännu oklar. Men det verkar som att TV4 har fått upp ett spår iallafall..

 


The Return...

0-103e171a5e26a8423bba0a1e36eb3141.png

The Return of Pjoltas. Jaha, då var man tillbaka på jobbet igen. Och vad möter en där på fikarumsbordet? Jo, en banan och en tub handkräm.. Jaha, vad vill dom alltså att jag ska göra denna första dag efter semestern??!


You'll Never Walk Alone..

Nu kanske ni tror att Pjoltas kommer ge upp att blogga bara för att det är finfint väder...men nej, nej där tror ni fel. Eftersom det verkar vara är en ganska stor tragisk skara som läser detta och uppenbarligen söker ett bättre självförtroende (ja, man får det när man läser pjoltas.blogg.se!) eller bara vill ha nåt att tänka på , skratta åt/till, gråta åt/till, skita i, andas tillsammans med...
Därför kommer Pjoltas (jag alltså!)..fortsätta att blogga trots fint väder och resor. Det kommer bli en del telefonbloggning dock..och därför fler ofullständiga meningar, stavfel och personangrepp mystiska bilder.

Och ja...jag läser andras bloggar (har dock svårt att lämna kommentarer via min telefon)...men visst läser jag!


Nu kommer två hälsningar!!!
Hälsning #1
Till min Coca-Cola sponsarade arbetskompis ANANAS.
Öppna Spotify och Klicka HÄR!..Låten finns (!!!) och texten är så som Pjoltas sjunger...det är inte Pjoltas som är dirty!

Hälsning #2
Till min trogne läsare Huskatt. Kära Huskatt! Pjoltas är en kille. Jag hoppas att det inte gör nåt? Ifall chocken blir för stor eller om du blir tröstlös av denna fakta, så är jag beredd på att genomgå ett könsbyte.. (Bengtsson på våning ska vara välhängd har jag hört. Han kanske vill byta?!).

Vill DU hälsa till någon? Lämna din hälsning i kommentar-fältet nedan!
Sista semesterdagen.

2d38242eb8e3e6fafb67cb5eb47f73f7.png

Sista semesterdagen. Det är Pjoltas sista semesterdag för denna gång..jag har ju ledigt i augusti, så jag lider inte så värst. Dock så har jag pajjat knät på nåt mysko sätt och SJ-tåget är en och en halv timme försenat! Jag är nog den enda som jag vet, ja som brukar att tala väl om SJ och vad mysigt det är att åka deras tåg istället för typ pendeltåg... Jag ska genast sluta med det, ja att tala gott om SJ alltså! Dumma-prutt-SJ..era tåg är kanske fina..men dom kommer ju aldrig! Ja, fan inte i tid iallafall. Nu ska jag joina svenmelander i hans motståndsrörelse, against men ändå med SJ.. För man har väl inte så många andra tåg att välja mellan. Ja, nu känns det ju bättre! Vart är tåget då? Hallå!? Eh...


IRAKVATTEN

-578f735898ad11d9499cdacdf99901f.png

När man slår upp tidningen och läser om Sveriges farligaste platser. Där det begås flest brott, så som mord och misshandel osv. så toppas det av Ronna, Rosengård, Rinkeby och Tensta. Men säga vad man vill..jag skulle hellre flytta till något av dessa ställen än kommunen MIDSOMER i södra England. Där begås det enligt serien en hejdlöst massa mord varje sommar. AKTA ER!

 

Glöm inte att komma med förlag på ett nytt namn till BROLLE JR härunder!


TÄVLING: Byt namn på Brolle JR!

På landet dag 5. Idag har Pjoltas varit trött (då Räkodlaren ringer ogenerat och väcks kl 05:44) men ändå har jag lyckats underhålla och barnvaktat Tillan (snart 3 år) nästan hela dagen. Vi har hjälpt sniglar (ja, dom ska ju helst krypa uppe i träd..visade det sig)..och så har vi sjungit "Bä Bä Vita Man"...kanske inte helt politisk korrekt..men den lättare så och den svänger bättre då!

Men nu har jag självdött framför TV:n med fula jeans, 200 gram choklad och röd solnäsa. På TV:n rullar nåt hysteriskt "jag-kan-sjunga-falskt-men-är-glad-ändå"-program med Lotta Engberg. De verkar göra en ren ripp av "Allsång På Skansen" fast från nån annan stad utanför tullarna...typ Södertälje eller nåt sånt hål ..ja nån småstad. Programmet verkar dock bygga på att Lotta Engberg ska höras NON-JÄVLA-STOP...Reklampauserna i detta fall känns faktiskt som en gåva från ovan.
Nu undrar ni kanske varför Pjoltas inte byter kanal istället för att sitta och vara bitter som en igentorkad Margot Wallström....jo, jag försökte faktiskt byta kanal..men till de ljuva tonerna av Lotta Engbergs bräkande slant fingret...


Okej...nu drog de minsann igång Bingolotto..mitt i programmet. Som om det inte var illa nog att programmet sänds från Göteborg med Lotta Engberg som programledare.
Brolle JR är med i programmet...Brolle JR..ganska fånigt namn.. Det har liksom inte samma pondus, samma sexuella utstrålning som namnet Pjoltas...Mmmm...smaka på det..Pjolllllll-tass.. Det är nästan som ett riktigt bra verbalt samlag..
Därför har jag kommit på några nya namnalternativ till Brolle JR..
 • Bröle JR (Lite hårdrocksbetonat...kan också vara en norrländsk by)
 • Jürgen Weissmüle (Vilken vettig svensk blondin skulle säga nej till en Jürgen Weissmüle?..nej just det..Ingen!)
 • Gunnlög (Det tog jag med mest för att det blir "Gurkbög" baklänges..och det är ju alltid kul!)
 • Kaaar-kockel (Som egentligen betyder "bilnyckel" på Boråsiska)
HAR DU ETT BRA NYTT NAMN TILL BROLLE JR?
Lämna det i en kommentar härunder och vinn en länkning + ett signerat idolfoto (Idol och foto kommer i illusionsform via L-Mail (dvs. Låtas-Brev!)). Alla förslag kommer självklart att skickas till Brolle JR med management. Eventuella fängelstraff och böter kommer att sittas/betalas av utav Pjoltas Redaktionen...eller Svenmelander (haha!)..

Lämna nu ett bra namn härunder..

  

KIDWATCH

020d61b4c347ffc8460e30adf02eb1da.png

Jag fortsätter vägra blogga på min ledighet..Tänkte bara berätta..

Idag fortsätter Pjoltas lilla semester med att vara barnvakt åt Tillan, snart 3 år. Jag är farbror åt Tillan och han och jag är nästan på samma nivå. Det är kul. Tillan är dock bättre på bilar än mig och men jag kan bajsa ordentligt i en riktig toalett.

Igår outletshoppade Pjoltas på ett ställe mitt i skogen och på vägen hem så besöktes det en del loppisar. Jag hittade en fin bonad [se bilden] till Pookie..fast hon sa att hon hellre ville ha den i gult.

Så om ni hittar en sån i gult..maila mig då!

 

 


EARTHMEN

3f6b9afb12b9a18ebe032f207bed0f6e.png

EARTHMEN. TelefonBloggat. I solen på landet.

Idag har Pjoltas semesterledighetsfridag och kommer därför inte blogga. Det ni läser nu är alltså illusion och bilden ovan existerar lika mycket som Roger Pontares goda smak. Om ni inte har nåt att göra...ja, då kan ni ju gissa vad det är för bär på den obefintliga bilden (som inte finns ovan den här texten som inte heller syns, finns...ja, som aldrig blivit skriven på riktigt).

Närmast rätt svar vinner en bild på en katt i hatt. Försök nu!!

 

 


Pjoltas första...

7c903ef6031c46bacdd0cd7f2edddace.png

Pjoltas första CD-Skiva. Jag är på landet och skall fira midsommar med släkt de Pjoltas. Jag hittade min första inköpta CD-skiva här. ABSOLUTE REGGAE. Jag minns att jag köpte den för 149kr (det kostar den säkert idag med, 18 år senare) samtidigt som CD-spelaren inhandlades 1991. Det var sjukt spännande kommer jag ihåg...I maskinen fanns det liksom laserstrålar..precis som i Star Wars.. GLAD MIDDLESUMMER! Vad gör du ikväll? Kommer du över?


Till landet en dag försent

0-296327789736b024815007895fa7e2ea.png

En dag för sent! En ynka dag! Jaja, det kanske blir midsommar ändå..på nåt sätt...en dag.. Men nu är jag osäker..


Så här blir vädret i midsommar!Tänkvärt, eller hur?


R.I.P 1000apor eller hur?!


1000 apor läggs ner hävdar bröderna Schulman i diverse tidningar och inte minst på 1000apor.se. Visst! Sure! Och jag Pjoltas ska byta namn till Ann-Berit Röwenwülf, ta jobb som omloppsbana och pierca mig genom lill-hjärnan. Jag tänker även flytta till Polen och lära mig romarnas språk spanska och det till tonerna av (Öppna Spotify och klicka Här!) det HÄR!.

Jag vet inte om det är sant eller om det bara nåt jag hittat på...men jag tror att Alex Shulmans blogg kommer flyttas till folktandvården.se...ganska ironiskt..eller?Näthataren Pjoltas

Jag har precis stulit en hink med råttgift nere ifrån gården. Det ska jag spä ut i Aceton och sakta dricka samtidigt som jag karvar mig igenom Aortan med rostig skridsko till tonerna av Kents låt Livrädd med stil (Öppna Spotify och klicka HÄR!).
Jag orkar inte mer....Pjoltas har blivit näthatad!
Det var i och för sig två månader sen....av Bimbo Blaha blaha eller vad du nu heter (jag ÄR ju så dålig, mest på namn). Pjoltas suger åt sig som en gammal disktrasa och lovar härmed att bara skriva älskvärda ord och meningar. Jag underkastar mig som ett tjejkast i brännboll och länkar till ditt senaste inlägg för det är skrivet med sån kvalité och klass att du kommer försätta Nationalencyklopedin i konkurs.
Jag är hemskt ledsen...men Bongo Bläh Bläh (eller vad du nu heter)... Pjoltas älskar dig ändå och från och med förra torsdagen slutade jag blogga!
Jag ska inte skriva ett ord till. Från och med nu!Denna skrift är därför bara en illusion


 

Dagens förstasemesterdagsoutfit.

455a6f48859a7d44dd3550cc8f40c463.png

Dagens förstasemesterdagsoutfit. Och varför heter det egentligen MORGONTOALETT? Toan står väl kvar där hela dagen eller? Eller är det någon som byter ut den när man är på jobbet? Hm..?


Avfettningsmedel och Anna Book

Inte för att vara dryg som en påse kantareller...men nog märkte ni att Pjoltas semestervecka började för en 45 minuter sen.. Temperaturen steg med 10 grader och solen tittade fram som en fluktargubbe på H&M's underklädesavdelning och i ansiktena på människorna sken leenden stora som Anna Book upp (..ja, speciellt Pjoltas arbetskamrater som nu får en arbetsvecka i lugn och ro..).

Nu Spänner Pjoltas på sig sina Speedos och öppnar en flaska vitt (..ja, avfettningsmedel, jag hann ej till Systemet!..och det ska vara bra för figuren har jag hört).Jag vet att det är många som nu vill önska mig en fin semestervecka och kanske ge mig kontanter eller sånt...ja, för att ni älskar Pjoltas så hjärtligt. Och det går hur bra som helst lämna eventuell hälsning/kontouppgifter och så nedan i kommentarsfältet.

Idag lyssnar vi på DENNA! (Öppna Spotify och klicka HÄR!). Glad tisdag!


High Quality...

7e22500c353357ad73e4ed243c71cb7c.png

High Quality Fashion Watch. Jag gillar när det står på en produkt att den är FASHION eller den svenska förklaringen MODE. Min stora, vackra, enkilos ACCENT HEAVY METAL (tror det stavas så..) har pajjat i armbandet och därför plocka jag fram min talande CHEAPOklocka ur byrålådan och tänkte genast: Är det här fashion? Och VIPS! Så så såg jag det. Det står ju på den...oslagbart


"..permanent onaturligt böjt organ."

Ni kanske undrar varför Pjoltas sitter hemma och glor planlöst en lördagkväll?
Jo, så här är det:
 1. Cherrypunch låste sig ute och ville inte sova i bilen.
 2. Jag har blivit avrådd att gå ut och dansa. Vaffö dä?, undrar ni.
Läs det här:

Klicka på bilden för att läsa hela artikeln från aftonbladet.se

Ja, och varför sitter DU själv hemma och glor??


WTAI ...utan räkor tack!

Pjoltas var en festivalräv en gång i tiden...men nu har åldern tagit ut sin jävla rätt och övertalat Pjoltas hjärna att sova tält, trampa lera och dricka öl varmare än kiss i I ate my own liver eller nåt annat obskyrt bands namn är förbi. Jag känner mig nästan för gammal för Iron Maiden på Stadion...och det är liksom tjugo minuter från min dörr.
Jag har vänner (japp, några vänner har jag kvar efter det "stora mörkret") som var på WTAI (Where The Action Is) och som ska dit idag. Det hade varit kul att gå dit om jag hade kunnat.
Åldern
verkar ha tagit semester och jag tror att hon ringde inatt från en bungalow i Hua Hin. Jag var trött, men hon (åldern alltså) skrek nåt om att hon skulle nog komma tillbaka och bita mig i röven en dag..
Så man får väl ta hand om den lilla fria tid jag fått.


Dagens låt går ut till alla bakfulla i vårt avlånga land. Den måste lyssnas på med högsta volym!
The Whip (South Central Remix) - Trash
Orginalet är egentligen något bättre och sen att The Whip har en jättesnygg trumslagerska gör ju ingen ledsen..
Orginalet har du HÄR!


   

This is the End of the World

Det kan inte vara sant! Okej, för ett Tredje Världskrig, överbefolkning, svält, Runar och miljökatastrofer...men DETTA får fan inte hända!!

Rövfärgat läppglans

Jag sitter väl inte i riktigt rätt sits för att skriva skit om andra bloggar..Bloggar som innehåller ytligt skit så som: att man ska samla poäng för att få rabatt på nåt jävla rövfärgat läppglans som Kissie (eller va fan hon nu heter?!) får skattefria pengar för att tycka om.

I tidsdödande stunder kikar man lite på Bloggportalen.se och deras listor med "nypingat"...och det verkar som att nån har gjort världen en god gärning att samla alla skitbloggar under ett namn: Devote.se (som exempel blondisdiva.devote.se..).

Jag hoppas att den som uppfunnit denna sajt plötsligt en dag sänker servern i Marianergraven (10 911 meter djup) så att all denna smörja försvinner.. Japp, och det är helt okej att angripa lilla pjoltas.blogg.se med samma ost...mynt..skridsko..eller vad fan det nu heter! Kom igen.. Ge mig!

Varsågod! GE MIG!

Trisst?...Insup en turist!

Det är kul med sommar i Stockholm! Inte för att det finns en jävla massa man får ångest över att man måste göra..typ trängas på nån jävla överfylld skitig strandremsa på Långholmen och låtsas ha kul. Eller betala 120 kr för att huvudtaget få trängas stående på nån jävla uteservering bara för att stället heter nåt flashigt som till och med en Boråsare har koll på.
Nej, man ska bara sätta sig nånstans och insupa turisterna...just det!..Turisterna.
Idag gjorde jag 4 och en halv minut i solen..ja, det var vad jag hann med på min lilla lilla lunch. Men på denna stund såg jag:
 • 2 par Workerpants (Ni vet jeans som är sydda som arbetarbyxor).
 • 1 par Buffalo-skor (Rosa och gula!...japp, det är sant)
 • En full dansk som kissade på en JC-butik
 • 4 burkor
 • 1 st tyskt barn som tappade sin glass och grätskrek "scheisse!"
 • ..och 1 st finsk man (tror jag..eller så var han boråsare..hm?!) som kissade på samma ställe som dansken.
 • En kvinna med rätt stort skägg (fast hon bor nog på Söder...jag har sett henne förut).
Ja, det är härligt med sommar i Hufvudstaden.Tunnelbanevagnen Gunnar...

0-10c447c2ff722bde1039496902dc72de.png

Tunnelbanevagnen Gunnar sitter Pjoltas i förväntansfylld (not) och bajsnödig påväg mot en hård dags arbete. I iPoden spelas Jacques Brels, Matilde.. Pjoltas kan inte franska. Men jag skulle vilja kunna. Brel sjunger, Matilde er röv är ny.. Undrar vad det betyder egentligen..skitsamma det är bra och nån dag ska Pjoltas sjunga den och förstå varför Matildes röv är ny.. Ha en fin tisdag..eller vad det nu är för dag!?

TelefonBloggat. Hägerstensåsen


Klämkäckt.. Pjoltas...

0-3c83fb6364024647cec0a589c179577a.png

Klämkäckt.. Pjoltas har jobbat och har ont i huvudet. Men det går nog över lite med lite landskamp och en massa pilsner (som förövrigt är svenskans snyggaste ord). Jag älskar den här varningsbilden. Jag tror nog att jag fnissat som en liten tjej, åt den i alla år. Wünderbar. TelefonBloggat. Telefonplan.


-Gaddad?, sa tandläkaren till getingen..

Sitter och spånar lite på en tatuering. Har ju lovat Morchaa de Pjoltas att jag ska göra ett hjärta med "Mor" i, på halsen.. men jag väntar nog..Hur många gaddningar har du?..och vad föreställer de?


Undertiden du svarar på det så spelar vi en förlorad goding, från den gamla goda jag-lyssnar-på-Weezer-tiden-och-har-en-ful-crazy-skjorta-på-mig:
Dashboard Confessional - Again I go unnoticed. (Öppna Spotify..klicka sen HÄR!)

Mojjen har en ände.. Korven har två

Det var en hel del som fick sitt slut idag...
Pjoltas förortskorvmojje gick emot ljuset i tunneln och mötte upp Sankte Per idag. Inge mera Veggie-burgare för Cherrypunch, inge mera 90 gram:are utan rå lök för Pjoltas, inget mera skryt och ljug i goda vänners lag med en Pucko i handen under solens sken. Det samtidigt som den röda linjen fridsamt rullar ovanför huvudet med glåmande färdigarbetande människor som längtar hem till TV-sporten och mysbyxan som inte blivit tvättade sen Jan Johansen, med tätt sittande ögon, vann melodischlagerfestivalen...

R.I.P kära korvmojje

De som rev korvmojjen arbetade troligtvis "skattefritt" och blev därför
"illa berörda" när Pjoltas skulle fota korvmojjens kvarlevor.. Bilden föreställer
därför Mojjens föregångare från Thailand.

Dagens Lunchlåt (med risk att förlora vänskapen med vissa..)
är Erik Hassle - Hurtful (Öppna Spotify och klicka HÄR!).
Erik Hassle?

 

Pjoltas 1965...

6d0a58ab9f533438766f214e5183d465.png

Pjoltas 1965... Så här ser visst Pjoltas ut. Bilden är tagen ur tidningen "Idun Veckojournalen" från 1965 och föreställer en polsk poet. Men enligt Petta P och andra så ser Pjoltas ut så. Jag lyfter på hatten och säger "God Morgon!".


Första MMS-inlägget...testing..testing

6f2b7cc63d1f4508c26b78ef3c17c40a.png

TelefonBloggat. Söder om Söder. Plötsligt så kändes mikrofonen inte så inbjudande.. Den påminde om nåt annat.. En stolpig sexualkunskapslektion i nian.. Killarna kastade sudd för att det var pinsamt och tjejerna var arga. Den kristna läraren svettades ymnigt och avverkade lektionen på 15 minuter.. Det var lag på att vi skulle få lära oss om snoppar och snipor.. Läraren ville inte ha en sån lag.. det såg man på LP-skivorna under armarna... Det var tider det..


Danskjävlar och PannkakorVa?...Vilken helg!!
Land, jobb, nationaldag, fulla danskar, kalas, fulla glada danskar, magont, fullmåne, EU-val...osv.
Skönt att helgen snart är över och att det snart är måndag.
Dagens låt är: Tobias Fröberg - God's Highway (Öppna Spotify och klicka sen HÄR!)..
Det visade sig visst att den är titelmusiken till Peter Magnussons och Martin Perssons underbara TV-serie Blomstertid (Kolla in den Här!).
Nu ska Pjoltas hålla sig vaken och steka (grädda?!) lite pannkakor och spela in en "homoerotisk-best-friend-låt".
  
Vad åt du?

...och ett finskt påbrå runt halsen


Dagens Horoskop

TelefonBloggat. SJ's regionaltåg, typ Östertälje. Pjoltas läser dagens horoskop.. 'Undrar vad som menas? Vad kommer att hända egentligen? Hur då? Hm... Detta tåls att tänkas på..verkligen. Hmm? Undrar? Jag kan inte riktigt sluta tänka på vad det kan betyda..'

Pjoltas Loves DemokratiTelefonBloggat. Spenaten. Jaha, då har man varit och värnat om demokratin och röstat med en påse bullar i handen. Och jag tänker vara lite valhemlig och inte skriva att jag röstade på det enda vettiga alternativet Junilistan!
Ni som inte röstar alls...kan ju faktiskt ta och flytta till Nord-Korea. Tänk över det 3 sekunder...just det! Visst är det fint med demokrati!Utpumpad

TelefonBloggat. Under Tanto (..åker pendeltåg). Nu har Pjoltas gått kurs. Så om ni håller på och dö nångång.. Säg då till Pjoltas! Så förstahjälpar jag dig tills du mår bra. Keso och jag är nu innerstadens svar på Baywatch..inte bara jävligt snygga utan kan väcka diverse liv och lem till liv.. Ja, fast 'lem'väckandet lämnar jag helt över till Keso.


ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz.......

TelefonBloggat. Östermalmstorg. Klockan är typ 07:30 och Pjoltas är nätt och jämnt vaken. Jag brukar vakna till vid 9-snåret annars... Men det här det är fan ohyggligt tidigt!
Pjoltas ska på kurs i Frihamnen. Jag måste fan salutera er som går upp så här tidigt varje dag. Bra jobbat!


När vaknar du?...och Varför?
I'll die until I'm dead

Jag orkar inte skriva nåt...jag har en del idéer...men som ni ser så orkar jag inte skriva nåt.
Glöm inte att ni aldrig är ensamma. Pjoltas finns alltid hos er..


Idag delar jag med mig av "Dagens låt". Motivering: Ja, det är bara att lyssna på texten..that's the sanning.
(För att lyssna, öppna Spotify och klicka HÄR!)


Kissa bajs. Nej tack, inte jag!

Idag har jag tagit fästingspruta (300 spänn kostade det och tog 7 sekunder...snacka om grym timlön de måste ha!) och så har jag delat ut lappar...nej inte samer..det vore ju rasistiskt och konstigt..men ganska skoj. Skulle kolla på en lägenhet idag...men den visade sig ligga på fel sida av staden. Skulle hämta en present som jag glömt men...Räkodlaren är magsjuk och bajsar kiss. Tur det..att det inte är tvärtom...ja, att han inte kissar bajs..DET hade varit konstigt?!

Och jag har precis missat halva Ugly Betty...men det är okej. Jag missade de 22 förra avsnitten.
Nu lyssnar Pjoltas på Detta (Öppna Spotify och klicka HÄR!).

Töm Task och Tarm

Tisdag och Pjoltas är ledig. Det är ingen bra dag idag. Varför?
 • Jag är känslomässigt förvirrad... Varför kan Pjoltas inte vara mer vuxen när det gäller jobb och karriär?...Men när det gäller känslor så planerar man framtiden minsann in i minsta detalj och styr av allt fint för att inte bli trasig i Pjoltas-själen igen..  
 • Den svenska sommaren slår i mot fönstret och det är fan gråare än i en förort till Minsk.
 • Nån har varit taskig mot svenmelander. Pjoltas ska plocka fram slangbellan och kikarsiktet...ska bara ta reda på vem som är den skyldige först.
 • Pjoltas pengar är nästan slut..jag har iofs köpt...en digital porta (som jag längtat efter!), ett par slipade solbrillor, ett par vanliga slipade brillor, 12 par favvoritkallingar, hårstuff för 400kr (ser ändå ut som skit i barret!), tamponger (fråga inte varför eller till vem?!), en fästingspruta och jävla CSN....+ hyra, telefon, försäkringar...och annat skit som jag för tillfället förträngt.. 
 • Pjoltas tvättar...det är verkligen skittråkigt att tvätta kläder! Fast värst är det att dammsuga...det måste jag också göra idag...och diska...BLÄ!
 • Räkodlarn är magsjuk...vi skulle ju leka idag...typiskt!
Det enda roliga hittills idag var verifieringen på svenmelanders blogg:

För en sekund kändes det som om Pjoltas var tillbaka i lumpen igen..det var tider det.
Innan strid: Töm Task och Tarm (De tre T'na för att inte stryka med om man blir skjuten)

Idag lyssnar vi på DETTA! (Öppna Spotify klicka sen HÄR!)


Vart femte människa är kines..

Jag satt på jobbet och läste i tidningen idag. Där stog det att vart femte människa på vår planet är kines. Pjoltas började räkna. Ett, två, tre osv. Det visade sig visst att Pjoltas chef är kines...och jag som trodde hon var från Kungsängen.


Kära Bullen! Det är inte Pjoltas chef på bilden.


TV4´s Chatt

Pjoltas gillar att titta och vakna till TV4 Nyhetsmorgon. Ofta så har dom så man kan chatta och ställa frågor till kunniga och okunniga dvs. kändisar.
Här kommer en bit ur min favorit-chatt på TV4..
RSS 2.0