Cabba ner din Niqab. För allas skull..



(Nej det står "för allas skull" i rubriken. Inte "för Allahs skull"!)

Egentligen så skulle jag inte skriva någoting om det här på bloggen eftersom i enkelhetens namn klassas man gärna som "rasist" bara för att man har en kritisk åsikt angående användadet av burka, niqab och andra maskeringar etc. här i Sverige. Och tro mig, Pjoltas är verkligen öppen för att alla ska få klä sig som dom vill. Men visst finns det en gräns..
Ikväll visar TV4 en (troligtvis en vinklad(?)) dokumentär om en kvinna som förbjudits att bära ansiktsslöja (niqab) i sin skola, barnskötarutbildningen.
Hon har nu anmält det till DO (diskrimineringsombudsmannen) och vi får väl se vad som händer?

Jag tycker att det är löjligt att det överhuvudtaget diskuteras!
I kommunikationen mellan barn och vuxna så är ansiktsuttrycken lika viktiga som det uttalade ordet.
Visst, många anser att det är kränkande och sorgligt att kvinnor inom vissa delar av den islamiska delen av världen måste täcka hela kroppen, medans mannen får bära de kläder han vill. Men den här religionsbiten tänker jag INTE gå in på...då jag i stort sett är emot alla religioner. Varför, undrar du? Ja...vad handlar 98% av alla krig om?
Däremot anser jag att det är kränkande att inte få se den man talar med. Speciellt för barn.
Och varför har vi egentligen maskeringsförbud i Sverige?

Ska vi förbjuda ansiktsmaskering i offentliga sammanhang, tycker du?



Kommentarer
Postat av: litentanta

Precis som du skriver så riskerar man ju att stämplas som rasist om man tycker i en sån här fråga, men ok, skiter i det nu och konstaterar att det är helt åt helvete om personal FÅR använda niqab!



Jag kan kanske inte kliva in och bestämma vilken tolkning av Koranen en muslim ska gå efter nej, men jag måste få reagera när det går överstyr, vi kan och ska begära, blir ju som sagt var helt absurdt när man skriver det såhär, att personal ska vara omaskerad! Håller med dig rakt av, enklast så, och hmm, kanske ska man titta på dokumentären ändå?



Ha det bäst på andra jävla advent (gillar jag jul!? njae)

2009-12-06 @ 12:56:06
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Linn

jag jobbar ju själv inom förskolan, skulle tycka det var otäckt med maskerad personal. hon säger själv att hon inte behöver vara maskerad med barn och kvinnor, det är om det finns manlig personal, eller pappor som lämnar och hämtar som hon måste täcka ansiktet. men det känns ju väldigt diskriminerande mot de manliga kollegerna och papporna - att de inte ska få samma chans att lära känna den här barnskötaren, som trots allt kommer att stå dem väldigt nära om hon ska ta hand om deras barn 8 timmar om dagen.. för som du skriver ligger en mycket stor del av vår kommunikation i ansiktsuttryck.. man har inte 72 muskler i ansiktet för intet.



religionsfrihet är toppen. men det blir ju en värderingskonflikt när det finns lagar om identifikation och maskeringsförbud. det är en praktisk fråga också. ponera att förskolan har en manlig chef, hur ska denne kunna kolla identiteten på en maskerad barnskötare, vilket han enligt lag måste- begäran om utdrag från polisens belastningsregister är ett krav för att jobba med barn. det blir svårt! ska bli intressant att se den vinklade tv4-dokumentären i vart fall :)

2009-12-06 @ 13:25:21
URL: http://belletristik.blogg.se/dagboken
Postat av: Nanna

Jag håller verkligen med dig! Säg den två-treåring som inte blir rädd för tomten, och då finns han i vår kultur sen urminnes tider(nästan)!! Jag Vet (Har en son som är autistisk) att ansiktet säger mer än tusen ord!! Ha en bra söndag! :)

2009-12-06 @ 13:45:12
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: Huskatt

Hela grejen med slöjan är bara töntig.

Av med eländet och sluta fjanta.

2009-12-06 @ 13:53:45
URL: http://huskatt.blogspot.com/
Postat av: Neha

Haha^^

2009-12-06 @ 16:05:16
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/
Postat av: Beate

Är precis som du helt emot allt som har religiös (och för min del även politisk) anknytning. Att bära niqab på en svensk förskola borde inte var tillåtet. Vill hon jobba på en muslimsk förskola, helt okay, där barn är vanavid det.

Samtidigt kan man ju fråga sig om nunnor med sin utstyrsel i katolska länder är så långt ifrån den muslismka "tolkningen".

2009-12-06 @ 17:16:09
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Lindaah

Haha, jadu, jag tycker inte att några ankor är användbara över huvud taget :)



Har fått ett erbjudande från en kompis att följa med och pierca på onsdag, och det vill jag ju, men eftersom jag inte får skulle det bli ett helvete när dom upptäcker det, haha!

Piercingar är ju inne igen och det är faktiskt fint, men jag får se hur det blir! asgarv

2009-12-06 @ 17:21:21
URL: http://wwwlindaslife.blogg.se/
Postat av: Korven

så här gör vi istället: frisyren jag hade i fredags kan skaffa barn med din frisyr, det hade varit en vacker syn.



(Körde slickad lugg, bakåtkammat hår uppsatt i stram toffs. Mina lockar var borta och jag hade snagg utan mönster. Kändes väldigt synth)

2009-12-06 @ 17:41:40
URL: http://enlitenkorv.blogg.se/
Postat av: Sara - Welcome to Saradise

håller med dig där!

2009-12-06 @ 18:09:39
URL: http://snuffsaan.blogg.se/
Postat av: Gun

Jag tror jag håller med dig, men tycker inte det är så enkelt. Jag är för religionsfrihet, men är inte religiös själv. Religioner vill fred förstår man om man studerar olika religioner, det är människorna bakom konflikterna som skyller ifrån sig. Om de inte hade religion att skylla på skulle de hitta något annat.



Sv: Tack snälla gulliga Pjoltas för att du håller tummarna för min operation. (Mumannens fiske behöver du inte bry dig om;D)

2009-12-06 @ 20:14:58
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Kattlådan

Rörande frågan om maskeringsförbud vid demonstrationer så är den inte helt given. Tänk om man vill protestera mot en bananrepubliksdiktatur men känner sig tvungen att avstå av rädsla för repressalier om man måste visa sin identitet(vanligt för dem som kommer därifrån och som ev planerar att resa tillbaka för att hälsa på släkt och vänner mm)? Men å andra sidan - tänk om man maskerar sig för att man vill begå brott och försöker undvika beivring genom att dölja sin identitet?



Jag tycker inte att skolbarn mfl bör tillåtas burkor odyl. Det är som om vi uppmuntrar användandet. Vi har förbjudit andra odemokratiska avarter i skolorna - då borde vi kunna förbjuda även denna kvinnoförtrycksyttring.

2009-12-06 @ 20:15:44
URL: http://blogg.passagen.se/skoga
Postat av: pelle

Ey, jag håller fullständigt med. Sen så tänker jag inte gå in en gång till på hur "objektiviteten" börjar försvinna ur svensk massmedia. Det ska ALLTID letas syndabockar. Om. Varenda. Liten. Nyhet.



Och du, Pjolle (du) - tack för länkningen. Jag kan inte begripa varför jag inte har dig redan? weird. Men det kommer!

2009-12-06 @ 20:25:18
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Mari

Håller med dig.

2009-12-06 @ 23:29:20
URL: http://marigrundel.blogg.se/
Postat av: Angelica

^Utmärkt exempel på att det enda religion gör är att förtrycka folket.

2009-12-07 @ 10:49:55
URL: http://cockblocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0